Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera Mini -mobiiliselaimesta uusi versio

17
Markus Lehtiniitty

Opera Mini -mobiiliselaimesta uusi versio
Opera Software on paljastanut ja tuonut ladattavaksi tulevasta Opera Mini 5 -mobiiliselaimestaan ensimmäisen beetatestiversion.

Uusi versio tuo sovellukseen merkittäviä parannuksia niin ominaisuuksiin kuin myös käytettävyyteen. Opera Minin 5:n tuomiin tärkeimpiin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat välilehtien kautta toimiva useiden sivujen samanaikainen aukipito (Tabbed browsing), pikavalinnat suosikkisivustoihin (Speed dial) sekä salasanojen hallinta (Password manager). Lisäksi käyttöliittymää on merkittävästi optimoitu myös kosketusnäytöllisille puhelimille. Myös muihin selaimen ominaisuuksiin on tehty pienempiä parannuksia.
Uusien ominaisuuksien myötä selainsovelluksen koko on hieman kasvanut ja on nyt noin 220 kilotavua. Muun muassa IntoMobile-sivusto on julkaissut uudesta Opera Ministä useilla kuvankaappauksilla varustetun, kattavan testiartikkelin.

Opera Mini 5 betan lataaminen onnistuu joko puhelimen nykyisellä verkkoselaimella osoitteesta m.opera.com/next tai tietokoneen kautta täältä.

Opera Mini on kehitetty Java-tekniikalla ja sen idea perustuu siihen, että sivut kiertävät Operan palvelimen kautta, joka sovittaa ne sopivaksi puhelimen näytölle ja vähentää tarvittavaa tiedonsiirtomäärää Operan mukaan jopa 90 prosenttia. Opera Mini -selaimen aiemmat versiot ovat Operan mukaan saavuttaneet yli 30 miljoonan käyttäjän määrän ja kyseessä on näin ollen maailman suosituin mobiiliselain.

Kommentit (17)

brotniz
brotniz

1

Aivan loistavaa, juuri ne uudistukset mitä kaipasi. Eikä tunnu kaatuilevankaan läheskään yhtä helposti kuin vanhempi versio.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

2

Hyvin toimii, ei ole vielä päässyt kaatuilemaan ja on todella paljon 5800n vakioselainta nopeampi ja parempi käyttää. Ainut huono puoli on varmaankin se, että 4.2 versioon verrattuna tämä ei pysy oikein paikoillaan kun esimerkiksi tekstiä lukiessa vierittää alaspäin. Ja pakottaa käyttämään ohjelman omaa on-screen-keyboardia jota on kyllä hidasta pidemmissä teksteissä käyttää. Ääkköset ja pilkkukin täytyy hakea turhan kaukaa. Luulisi norjalaisten kehittävän helpompikäyttöisen version skandinaaveille ja suomalaisille.

Vastaa
Skull_Cro
Skull_Cro

3

Omassa N97 tämän selaimen kanssa näppis on lähes täysin käyttökelvoton: vain muutamat kirjaimet kuten l,k, ja x toimivat, ja muista ilmestyy sinisellä merkitty erikoismerkki.
Eiköhän näin selkeä puute kuitenkin korjata.

Vastaa
cosmoretro
cosmoretro

4

Parhaillaan käytän WinMO 6.5:ssa tätä ja on kyllä loistava. Itte en on-screen keyboardista valita kun on fyysinen qwerty. Ei haukuttavaa. Paras selain, voittaa jopa Opera Mobile 9.7:n.

Vastaa
Skull_Cro
Skull_Cro

6

cosmo juuri se oli vikana ennen uudelleen asennusta kun tuo fyysinen näppis oli mainetsamani lainen, mutta taisin hieman huonosti sitten ilmaista itseni kun ymmärsit väärin.

Vastaa
Lasselo (vahvistamaton)

7

Huippu selain! Se kaatuilu 4.2:ssa johtuu siitä että edellisiä sivuja on liikaa välimuistissa

Vastaa
Thor1993
Thor1993

12

Nokia 5800:lla testailin. Tosi hyvän olonen. Vakaampi ku vanhempi vaikka beta, nopee, hyvän näkönen, selkee, helppo käyttönen jne. Tosi loistava.

Vastaa
neon8
neon8

16

5800 tuntuu toimivan paremmin kuin edellinen opera mini, itselläni 4.2 ainakin kaatuili ja tämä ei kertaakaan.. Ja kyllähän tuo paremmalta vaikuttaa kun nokian oma selain :(

Vastaa
robsku
robsku

17

Kun kolmos versiokan ei nykypuhelimessa onnistu kaikkia sivuja eikä edes rss feedejä lataamaan kokonaan (muisti loppuu, motorola joka meni rikki pystyi pääosin toimimaan oikein) niin tuolla uudella ei liene toivoakaan luurissani. Melkein teki mieli haukkua mutta järki eski kehiin... 286 omistaja ei valita että uudet winkut ei toimi siinä vaan käyttää DOSia, GEOS ensembleä (sitä vanhaa joka ei vaatinut 386:sta) yms. ja minä vanhempaa opera miniä.

Loistava selain. Tyhmä hetkellinen ajatus että nykyisten modernien puhelimien käyttäjien vuoksi pitäisi säilyttää toimivuus vanhassakin mallissa jossa ei ees viittä megaa tallennusmuistia ja hyvä kun 500k ramia ;D

Pakko silti hupia kokeilla toimiiko toi uusi lainkaan... vanhan voi kuitenkin aina palauttaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja