Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia: paljon kiinnostusta N900:aa kohtaan

27
Markus Lehtiniitty

Nokia: paljon kiinnostusta N900:aa kohtaan
Nokian mukaan kiinnostus ensimmäistä myös puhelinominaisuuksilla varustettua Maemo-käyttöjärjestelmän laitetta, N900:aa, kohtaan on ollut suurta.

Nokialla Maemo-laitteista vastaava johtaja Ari Jaaksi kommentoi asiaa Open Source in Mobile -seminaarin yhteydessä Amsterdamissa. "Sen jälkeen, kun aloimme esitellä laitetta laajemmalla yleisölle kaksi viikkoa sitten, ilmassa on ollut paljon kohinaa ja kiinnostusta. Paljon kiinnostusta", kertoi Jaaksi uutistoimisto Reutersille.
"Nyt viimeistelemme pakkausta, ohjelmistoa, rautaa ja markkinointikampanjaa. Tavoitteena on saada laite markkinoille lokakuussa", jatkoi Jaaksi.

Suomessa N900:n odotetaan tulevan ensimmäiseksi saataville Nokian oman Nokia Online Kauppa -verkkokaupan kautta. Viimeinen virallinen tieto saatavuudesta on viikot 44-45, eli loka-marraskuun vaihde. Puhelinvertailu.comin saamien tietojen mukaan N900 saattaa kuitenkin saapua markkinoille jo viikolla 43, mutta kyseiseen tietoon kannattaa suhtautua varauksin.

N900 on saavuttanut yhden parhaimmista vastaanotoista, mitä yksikään Nokian laite on ikinä saavuttanut. Nokian älypuhelinten Symbian-käyttöjärjestelmää on varsinkin kosketusnäytöllisissä puhelimissa haukuttu jälkeenjääneeksi ja näyttävämpää sekä paremmin kosketusnäyttökäyttöön sopivaa käyttöjärjestelmää on odotettu Nokialta jo pitkään. N900:sta löytyvällä Maemolla on potentiaalia lunastaa nämä odotukset.

Maemo-käyttöjärjestelmän on kuitenkin arvioitu olevan lähempänä esimerkiksi Googlen Androidia kuin Applen simppeliä iPhone-käyttöjärjestelmää. Lisäksi N900:aa on moitittu muun muassa MMS-multimediaviestien tuen puutteesta. Myöskään FM-radiosovellusta ei N900:sta valmiina löydy, vaikka rautapuolelta valmiudet siihen löytyvätkin. Nokia odottaa FM-radiosovelluksen tulevan saataville kehittäjäyhteisön työn tuloksena. Tämä kuvastaa Maemon oikeastaan kaikki muut puhelinkäyttöjärjestelmät ylittävää avoimuuden tasoa.

Nokia ei ole aiemmin odottanut N900:sta suurta hittituotetta, vaan ennemminkin rajatulle kohderyhmälle suunnattua erikoistuotetta. On myös esitetty arvioita, että Nokia olisi aliarvioinut N900:n hyvyyden ja sen nostattaman kiinnostuksen.

Kommentit (27)

ake (vahvistamaton)

2

Voisin olla melkein varma, että suurin osa jotka tätä ovat tosissaan harkinneet, jättävät tämän ostamatta kun lukevat ensin muutaman kattavan arvostelun ja/tai ovat kokeilleet itse laitetta.

Vastaa
iVanha (vahvistamaton)

3

"N900 on saavuttanut yhden parhaimmista vastaanotoista, mitä yksikään Nokian laite on ikinä saavuttanut."

En nyt ihan sanoisi noinkaan. Onhan niitä puhelimia ennenkin tehty. Jo N95 sai aika tavallisen hyvän vastaanoton, kuin myös esim 6110/5110.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

Kyllä puhelin hyvältä vaikuttaa vaikka en itse ostakkaan (koska omistan iPhonen ja pidän sen peliominaisuuksista jne). Eiköhän tästä N900 hyvä tule muutaman päivityksen jälkeen. Tuo MMS viestien puuttuminen ei ole mikään iso asia. Varmasti monet vain haukkuvat puhelinta sen takia vaikka ei varmaan ole edes yhtään MMS viestiä lähettänytkään :D. Todella hyvältä tämä vaikuttaisi ainakin rautansa ja softansa puolesta mutta toivottavasti myös laite on ulkoisesti laadukkaan tuntuinen eikä mitään ongelmia ole.

Vastaa
Abexi
Abexi

5

@2 Miten noin voi sanoa, olethan itse jo kokeillut laitetta ja tiedät myös selkeästi mitä kaikki odottavat. Vai oliko se taas niin että on pakko sanoa jotain negatiiviseen suuntaavaa kun on kyseessä nokia. En ymmärrä tätä ennakkoluuloa, ihan yleisesti, miksi ei voi edes antaa mahdollisuutta. Pitääkö ennen kuin ehtii myyntiin tulla alkaa huutamaan että paska laite, kun siinä kerran lukee nokia.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

6

@5 Sanoinko, että kysessä on paska laite? Muutama vaivainen teknönörtti päässyt tätä vain kokeilemaan, tottakai ne siitä tykkää kun eivät tiedä paremmasta. Samanlaista kansanpuhelinta ei tästä voi tulla, sellaista kuten esimerkiksi iPhone on.

Vastaa
Abexi
Abexi

7

et sanonut, mutta rivien välistä saattoi lukea että luuri tullaan teilaamaan arvosteluissa.

Tuo "paska laite" vertaus oli ihan yleisesti kommentointia muista nokia keskusteluista ihmisten suusta (täällä varsinkin)

Vastaa
youka (vahvistamaton)

8

N900 puhelimesta on tulossa kova kilpailija iphonelle. Ikävä vaan, että muldimediaviesti tuki puuttuu. Mutta eihän sitä löytynyt ensimmäisestä iphonestakaan! Itse ostaisn mielummin tällaisen, kuin iphonen. N900 vaikuttaisi olevan käytettävyydeltän lähes samma luokkaa iphonen kanssa. Nokiassa oleva kamera selkeästi iphoinen kameraa parempi, ja hinta selvästi halvempi kuin vastaavilla ominaisuuksilla varustetussa iphonessa.

Iphone oli pienoinen pettymys, kun pääsin rassaamaan sitä eka kerran. Ainoastaan netin selailu teki vaikutuksen. Mielestäni sillä on todellisuutta parempi maine. Nokian uudella n900 puhelimella netin selauksen pitäisi kuitenkin käydä lähes yhtä helposti kuin iphonella, ainakin videon perusteella. (kannattaa katsoa youdubesta video n900 puhelimesta)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

9

Kipasinpa itse kokeilemassa laitetta - jäi kyllä tosi hyvät vibat laitteesta. Kosketusnäyttö ei ihan kapasitiivinen tasoinen herkkyyden puolesta, mutta riittävän lähellä mielestäni. Valikkosysteemi oli mielestäni juuri niin loistava, kuin videoissa ovat antaneet ymmärtää.

Nopea otanta n900 kokeilijoista(poisluettuna minä itse) nokia storesta 20min aikana: yksi n. 20v nainen, vajaa 30v mies, kaksi 40v kieppeillä olevaa miestä, yksi 60-70v.

Vastaa
Jule (vahvistamaton)

10

Kävin kokeilemassa ja on tilauksessa Nokian verkkokaupassa.

DNA tarjoaa myös 23,90€ 24 kk sopimuksella.

Vastaa
pillunsuu89 (vahvistamaton)

12

Vetäkää kaikki kusipäät vitut päähänne, Nokia on yks saatanan paska mikä suostaa paskaa kauppoihin ja sit tyhmät homot ostaa niitä.. älkää nyt hyvät ihmiset olko ees kiinnostuneina nokian muovisist paskoista vaan menkää esimerkiks ostaa iphone tai joku muu.. saatana. ime mutsis kyrpää.. ;)

Vastaa
jaaakkotghj (vahvistamaton)

13

grinx taitaa olla muutama muukin vika kuin vain toi "vika" eli nokian mielestä ominaisuus :) kaikkihan nyt sen tietää et nokia on nykypäivä paskin valmistaja, eipä voi mitään..

Vastaa
weski
weski

14

@6 En todellakaan ole mikään teknonörtti vaan tavan tallaaja ja kävin ekana iltana kokeilemassa laitetta kun se kokeiltavaksi tuli. Itsellä ei kiinnostus ainakaan hiipunut, aion vielä käydä kokeilemassa kun myyntiversiot tulevat kauppoihin.

@12 Aivan asiatonta kommenttia, ilmeisesti iästäsi huolimatta olet noin kymmenen vuotta nuoremman tasolla sanavarastosi perusteella. Itse en Applen iPod Touchista ainakaan ollut kummemmin onnessani, johtuen iTunesin ja iPodin yhdistettävyysongelmista joita ainakin itsellä ilmeni. Todella hyvä näyttö oli, en sitä kiellä.

Vastaa
Abexi
Abexi

15

@12, 13
Perinteistä puhelinvertailun kommentointia.
Pari asiallista kommenttia ja loput yleensä täysin uutiseen kuulumatonta kommentointia, nokia vs iphone ja muuta asiatonta.
Okei omat kommenttinikaan eivät ole koskenee uutista mutta hei joku valvonta tänne huuteluun nyt.

Vastaa
CoreFusion (vahvistamaton)

16

Itse kävin puhelinta testaamassa Nokian lippulaivamyymälässä Helsingissä ja sinne voivat suunnistaa kaikki muutkin jotka sattuvat sopivan etäisyyden päässä asustamaan. (Puhelin ei ole yleisesti esillä, mutta sen saa haltuunsa kun uskaltaa myyjältä kysäistä ;))

Itselleni jäi erittäin hyvä vaikutelma N900:sta, olen käyttänyt N810:ä jo pidemmän aikaan ja kyllä N900 on merkittävä parannus edelliseen, toiminnot olivat sujuvia ja netissä liikkuminen oli vaivatonta. Vaikka kyseessä on siis protyyppi-asteella oleva esittelylaite niin kyllä tuntumaksi jäi erittäin laadukas ja jämäkän oloinen laite. Suosittelen vielä kokeilemista kaikille jotka vain pääsevät liikkeessä käymään.

Vastaa
grinx
grinx

18

Tiedän sen mutta melkeen kaikki videokamerat(myös nokian viime parin vuoden aikaiset kännyt) kuvaa ainakin sen 30fps. Sen voi sitten myöhemmin ripata siihen 24 kuvaan sekunnissa jolloin ei tule paljoa tollasta pätkimistä.

Vastaa
Ddarud
Ddarud

19

grinx:

Sillon sitä pätkimistä just tulee jos käännät 30 fps -> 25 fps. Koska tossa konvertoinnissa pitää leikata 5 framea pois jostain raoista, niin silmä saattaa huomata sen nykimisenä. Jos kamera kuvais 50 fps niin siitä sais kätevästi konvertoituu 25 fps ku poistettas joka toinen frame. Toi 25 fps on just hyvä, sitä ei tartte alkaa konvertoimaan mihinkään.

Vastaa
Kansleri
Kansleri

20

Tuossa 30fps -> 25-24fps konvertoinnissa nyt ei ole mitään järkeä, kuten tässä jo edellä mainittiin. Miksi haluaisit väkisin aiheuttaa epäsulavuutta videoon.

Vastaa
jehu80
jehu80

21

Kuvista ei saa tarkkaan selvää kuinka suuri laite lopulta on. Veikkaan, että monelle on kuitenkin liian suuri, eli ei kulje kivasti taskussa lenkillä jne. Itseä harmittaa MMS-puute, koska käytän niitä kuitenkin kuukausittain. Odottelen X6:sta.

Vastaa
Markku Mulqvist (vahvistamaton)

22

Kävimpä testaamaassa tätä ja sainpa taas nähdä kun nokia kaatui 10 minuutissa niin pahasti, että akku piti poistaa :) No protoasteella viellä, mutta eipä vakuuttanut :E

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

Sain kokeilla luuria rauhassa ja voin sanoo, että kova laite on! Kyllä nyt taitaa lähtee ennakkotilaus vetään.

Näyttö on resistiivinen, mutta en sitä kyllä mistään huomannu. Näyttö ei jousta yhtään (tyyliin vanhemmat resistiiviset mitä piti painaa) ja reagoi heti ja tarkasti sormella käytettäessä. Pienimpiinkin nettilinkkeihin osuu peukalollakin. Plus että se styluskin on käytössä jos sitä haluaa käyttää.

Kokolailla ainut miinus omalla perstuntumalla on, että käyttö on pakotettu vaaka-asentoon. Ei sillä, että niinhän sitä enimmäkseen käyttäisi muutenkin, mutta joku viesti/sähköposti sovellus olis kiva saada kääntyyn. Ehkä sit Maemo 6 osaa jo kääntää muitakin sovelluksia kuin puhelin softan.

Kahden vuoden aikana kokeilemistani puhelimista (mm. iPhone, useampi HTC, Samsung) selkeesti paras laite. En keksi mitään millä iPhone tämän omaan käyttööni/makuuni voisi voittaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja