Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Palm yhä tappiolla, luopuu Windows-puhelimista

1
Markus Lehtiniitty

Palm yhä tappiolla, luopuu Windows-puhelimista
Palm on julkaissut 28. elokuuta päättyneen vuoden 2010 tilikautensa ensimmäisen neljänneksen tulosluvut.

Palm raportoi 68 miljoonan dollarin liikevaihdon ja 2,8 miljoonan liikevoiton. Palm jaksottaa Pre-puhelimen myynnistä kertyvän liikevaihdon kahden vuoden ajanjaksolle, joten "oikeammat" luvut olivat 360,7 miljoonan dollarin liikevaihto, josta liikevoittoa jäi 100,6 miljoonaa. Nettotulos oli kuitenkin yhä 164,5 tai 13,6 miljoonaa dollaria tappiolla, riippuen Pre-myynnin jaksotuksesta.
Palm kertoi myynensä vuosineljänneksen aikana 823 000 puhelinta. Tarkemmin Palm ei myyntilukuja eri puhelinmallien välillä jaotellut, mutta kertoi myynnistä suurimman osan olleen Pre-puhelimia.

Tulosjulkistuksensa yhteydessä Palm kertoi myös, että jatkossa siltä ei enää ole odotettavissa Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia. Näin ollen Treo Pro jää Palmin viimeiseksi Windows-puhelimeksi, ja jatkossa yhtiö keskittyy omaa webOS-käyttöjärjestelmäänsä käyttäviin puhelimiin.

Toistaiseksi Palm on julkistanut kaksi webOS:ia käyttävää älypuhelinta, Pren sekä hiljattain edullisemman Pixin. Kumpikaan niistä ei ole vielä saapunut Euroopan markkinoille, mutta Pren odotetaan tulevan täällä saataville GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevana versiona aivan lähiaikoina. Yhdysvalloissa Palm on myynyt Pretä kesäkuusta asti Sprint-operaattorin kautta, ja myös Pixi tulee saapumaan markkinoille ainakin aluksi vain Sprintille.

Kämmenmikrovalmistajana alun perin tunnetuksi tullut Palm on viime vuosina ollut suurissa vaikeuksissa ja yhtiön selviytyminen ei vieläkään ole varmaa. Yhtiön tulevaisuus lepää vahvasti nykyisten ja tulevien webOS-puhelinten menestyksen varassa.

Kommentit (1)

poppah
poppah

1

"Palm on julkaissut 28. elokuuta päättyneen vuoden 2010 tilikautensa ensimmäisen neljänneksen tulosluvut."

WOW!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja