Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian uskoo voivansa säilyttää enemmistön älypuhelinmarkkinoista

5
Markus Lehtiniitty

Symbian uskoo voivansa säilyttää enemmistön älypuhelinmarkkinoista
Toistaiseksi yhä selkeästi suosituimpana älypuhelinkäyttöjärjestelmä pysynyt Symbian, joka on viime vuosina menettänyt merkittävästi osuuttaan markkinoista, uskoo voivansa säilyttää jatkossakin yli 50 prosentin osuuden myydyistä älypuhelimista.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters Symbianin David Woodin haastatteluun perustuen. "Symbianilla on loistava mahdollisuus säilyttää johtava asema. Meillä pitäisi olla kyky pitää itsellämme 50 prosentin osuus älypuhelinmarkkinoista", Wood totesi.
Tavoitteeseensa Symbian aikoo päästä helpottamalla Symbiania niin kehittäjä- kuin käyttäjänäkökulmasta katsottuna. Aiemmin Symbiania on kritisoitu voimakkaasti molempien osalta: jo pidempään kehittäjät ovat nähneet alustan hyvin vaikeana ja toisaalta kosketusnäytöllisiin puhelimiin Symbian ei ole taipunut kovinkaan näppärästi.

Symbian aikoo kasvattaa käyttöjärjestelmällään varustettujen puhelinten kumulatiivisen myyntimäärän yli yhteen miljardiin 3-4 vuodessa. Aiemmin helmikuussa Symbian kertoi sen käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia olevan markkinoilla jo 250 miljoonaa. Osana tässä kehityksessä on uusien puhelinvalmistajien houkuttelu mukaan. Nokia osti Symbianin viime vuonna, jonka jälkeen käyttöjärjestelmän kehitys on säätiöity Symbian Foundationiin ja tarkoituksena on tehdä käyttöjärjestelmästä avointa koodia.

Symbian on menettänyt viime vuosina osuutta älypuhelinmarkkinoilla erityisesti Applen iPhonelle ja RIM:n BlackBerry-laitteille. Jatkossa myös Googlen Android-käyttöjärjestelmä tulee kasvattamaan merkitystään. Älypuhelinmarkkinat ovat kasvaneet ja kasvavat yhä vauhdikkaasti. Vuodelle 2009 odotetaan yleisesti noin 30 prosentin kasvua kappalemäärissä viime vuoteen verrattuna, kun koko puhelinmyynti samaan aikaan on laskusuunnassa.

"Käyttöjärjestelmämarkkina on nykyisin tungokseen asti täysi, liiallisuuksiin asti. Kaikki näkevät tämän markkinan potentiaalin", kertoi David Wood Reutersin haastattelussa.

Symbianin suurin käyttäjä on Nokia, joka on käyttänyt sitä tähän asti käytännössä kaikissa älypuhelimissaan. Jatkossa Nokian huippulaitteista saattaa kuitenkin löytyä Linuxiin perustuva Maemo-käyttöjärjestelmä - tästä suunnasta esimakua tarjoaa tuore N900-malli. Samaan aikaan Symbianin käyttö kuitenkin laajenee yhä edullisempiin hintaluokkiin.

Kommentit (5)

user (vahvistamaton)

1

> toisaalta kosketusnäytöllisiin puhelimiin Symbian
> ei ole taipunut kovinkaan näppärästi.

Mistä moinen väite ? Symbianin päälle kosketus UI on ihan hyvin taipunut. Tällä hetkellä on murroskausi ja juuri nyt ei ole erityisen seksitästä versiota markkinoilla.

Vastaa
msly
msly

2

@1.

Puhuin siis Symbianin ja S60:n yhdistelmästä, eli nykyisin enää vain Symbianista.

Onhan Symbian toki taipunut kosketusnäytölliseen käyttöliittymään, mutta todella surkeasti. Kosketus tuntuu käyttöliittymässä päälleliimatulta jutulta ja käyttölogiikka on yhä täysin vuodelta 2002 peräisin.

Verrattuna oikeastaan mihin vaan muuhun tuoreeseen kosketuspuhelimeen, on Symbian ja S60 aikamoista kuraa vielä toistaiseksi. Parannusta saataneen odottaa ensi vuoden loppuun tai 2011 alkuun asti.

Vastaa
user (vahvistamaton)

3

> Puhuin siis Symbianin ja S60:n yhdistelmästä,

Aha.

> Onhan Symbian toki taipunut kosketusnäytölliseen
> käyttöliittymään, mutta todella surkeasti.

Surkeasti ?

Esim UIQ toimi kohtuullisen hyvin Symbianin päällä, jo monia vuosia.

S60:n kosketus UIssa näkyy S60 näppis UI ja se on ymmärettävää ja myös se ettei kaikki siitä pidä.

Kannattaako samaistaa S60 Symbianiksi, ainakaan menneisyydestä puhuessa, vaikka Symbian ^1 ~ S60 5th.

Symbian ^2 on vasta uuden järjestelyn tuotoksia. toinen asia sitten onko siinä vielä kaipaamiasi asioita.

Vastaa
msly
msly

4

@3.

No UIQ:tahan on turha enää muistella. Ja sehän käytännössä vaati styluksen käyttöä jatkuvasti, joten kyse ei ole kovinkaan modernista kosketuskäyttöliittymästä.

Symbian+S60:n suurin heikkoushan on juuri tuo "legacy support", josta loppujen lopuksi puolestaan ei ole ainakaan omasta mielestäni paljoakaan hyötyä. Sen sijaan se tuhoaa käyttökokemuksen kosketuslaitteissa aika täydellisesti epäjohdonmukaisuuksineen (yksi vai kaksi klikkausta, selaus) sekä laajana toimintonäppäimistä löytyvien valikoiden käyttönä.
S60 voidaan mielestäni aivan hyvin samaistaa jo Symbianiksi siitä puhuttaessa, kun muut käyttöliittymät ovat jo selkeästi jääneet historiaan.

Symbian^2:ssahan ei merkittäviä uudistuksia ole tulossa, vasta Symbian^4:ssä.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

5

Jos sen uudistaminen on noin hidasta, että siitä saadaan tämän päivän mittapuun mukaan "moderni" vasta 2011 niin ei kuulosta kovin hyvältä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja