Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ARM:in tulevat prosessorit pyörittävät uusia superpuhelimia

7
Markus Lehtiniitty

ARM:in tulevat prosessorit pyörittävät uusia superpuhelimia
Piirisuunnittelija ARM on paljastanut ennakkotietoja tulevista moniytimisistä ARM Cortex-A9 MPCore -prosessoreistaan.

ARM:in mukaan seuraavan sukupolven Cortex-prosessorit yltävät jopa kahden gigahertsin kellotaajuuteen ja niistä voi löytyä jopa kahdeksan ydintä. Lisäksi tarjolle tulee kahden ja neljän ytimen versiot sekä myös samaan perusarkkitehtuuriin perustuva yksiytiminen prosessori.
Vähemmän yllättäen Cortex-A9 -prosessoriperheen suunnitelussa tavoiteina ovat olleet korkea suorituskyky ja pieni virrankulutus. Kahteen gigahersiin pystyvä kaksiytiminen Cortex-A9-prosessori kuluttaa korkeimmillaankin vain alle 250 milliwattia virtaa.

"Cortex-A9 MPcore -prosessori on jo laajasti hyväksytty korkean suorituskyvyn sulautetuissa järjestelmissä tarjoavaksi prosessorivalinnaksi laajassa kuluttaja- ja yrityslaitteiden valikoimassa", sanoi ARM:n prosessoriyksikön markkinointijohtaja Eric Schorn yhtiön tiedotteessa.

Puhelinvalmistajien useimmissa nykyisissä huippumalleissa on käytössä joko ARM:in yksiytiminen Cortex-A8-prosessori 600 megahertsin kellotaajuudella (muun muassa Nokia N900, Apple iPhone 3GS, Samsung i8910 Omnia HD) tai Qualcommin Snapdragon -prosessori yhden gigahertsin kellotaajuudella (mm. Toshiba TG01, HTC:n tuleva Leo).

Ensimmäisiä Cortex-A9-prosessorilla varustettuja laitteita voitaneen odotella markkinoille vuoden 2010 loppupuolella tai 2011 alussa. Puhelinten ohella ARM:in tulevista prosessoreista löytynee jo tarpeeksi tehoa pyörittämään myös niin sanottuja minikannettavia, joihin ARM:in aiemmat ratkaisut eivät ole olleet kelvollisia.

Kommentit (7)

Spike_B
Spike_B

2

Samaa varmaan sanottiin 32MB-kovalevyjen ja cd-levyjen tallennuskapasiteetista aikoinaan. Eikö se ole jo sanomattakin selvää, että jos tahtoo laitteiden kehittyvän, täytyy mennä spekseissäkin eteenpäin.

Vastaa
dRD
dRD

3

Aletaan oikeasti lähestymään pistettä, missä kännyköiden laskentateho riittää ihan desktop-käyttöön 95 prosentille käyttäjistä. Joka tulee luomaan ihan mielenkiintoisen tilanteen siinä mielessä, että ajatus Android tai Maemo-puhelimesta, johon voi liittää näppiksen ja oikean monitorin (ja joka osaa muuttaa käyttöliittymän lennosta kosketusnäyttötilasta desktop-tilaan ja takaisin) on sellainen, jota olen odotellut kauan. Yksi laite, joka on samalla sekä läppäri, puhelin että desktop-PC.

Kotona liität härvelin vain telakkaan ja vehje käyttää langallista lähiverkkoa, 24" monitoria, ulkoista 2 teran kovalevyä ja oikeaa näppistä automaagisesti. Työreissulle otat mukaan 15.4" läppärin "kuoret", johon toi laite tökätään -- "kuorissa" on oikeasti vain lisäkovalevy, näppis, touchpad ja näyttö; prosessori, jne on edelleen siinä kännykässä.

Loppuu se eri härveleiden välillä synkronointi, kun käytössä on vain yksi laite :-)

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

> Aletaan oikeasti lähestymään pistettä, missä
> kännyköiden laskentateho riittää ihan desktop-käyttöön

Tuolta on näyttänyt pitkään, laitteiden tehot huomattavia verrattuna vuosien takaisiin työpöytäkoneisiin. Ulkoista näppistä on voinut käyttää pitkään ja on saanut jonkin aikaa uloisen näytönkin kiinni.

Aika näyttää mihin mennään, jokin läpärin runko johon äly laitettaisiin työntämällä puhelin sisään, ei ehkä ole tarjoa sillaista lisäarvoa verrattuna ihan oikeaa läppäriin,

Vastaa
keke (vahvistamaton)

7

Tälläsiä uutisia lisää! Liian vähän kerrotaan puhelinraudan kehittymisestä nykyään:(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja