Mitä ihmettä? Puhelin Windows XP:llä

17
Markus Lehtiniitty

Mitä ihmettä? Puhelin Windows XP:llä
Aiemmin puhelimet on lähinnä jaettu perinteiseen puhelimiin sekä älypuhelimiin. Älypuhelinjärjestelmiksi on luettu muun muassa Symbian, Google Android sekä Microsoft Windows Mobile. Nyt kuitenkin julkisuuteen on tullut tiettävästi ensimmäinen Microsoftin tietokoneisiin suunnatulla Windows XP -käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin, ITG xpPhone. Laitteen takana oleva Investment Technology Group on kiinalainen puhelinvalmistaja.

xpPhonen tärkeimpiin ominaisuuksiin kerrotaan kuuluvan AMD:n mobiiliprosessori, 4,8 tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 800x480 pikseliä), QWERTY-täysnäppäimistö, 1,3 megapikselin kamera, GPS-paikannus, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, VGA- ja USB-liitännät, 512 tai 1024 megatavua RAM-muistia, 8-64 gigatavun SSD-levy sekä 30-120 gigatavun kiintolevy.

Myöskään xpPhonen verkkoyhteysvalikoima ei jätä kylmäksi: mahdollisuuksien joukossa on niin GSM- ja WCDMA-perustainen, GPRS-, EDGE- sekä HSPA-datayhteyksiä tukeva versio, kuin myös CDMA- tai kiinalaisten TD-SCDMA-verkkojen tuki. Lisäksi tarjolla on vaihtoehtoisesti myös WiMAX.



Jatkuvaa käyttöaikaa xpPhonelle luvataan seitsemän tuntia vakioakulla ja 12 tuntia tavallista suuremmalla akulla. Luonnollisestikin ITG xpPhone on puhelimeksi varsin kookas - tarkkoja mittoja ei ole virallisesti kerrottu, painoa pitäisi olla 400 grammaa. ITG xpPhone ei myöskään näytä yhtään puhelimelta.

Kokonaisuutena kyseessä on jotain aivan erilaista, mikä myöskin asettaa suuren kysymysmerkin lopullisen markkinoilletulon päälle. Tuleeko xpPhone ikinä löytämään tietänsä loppuasiakkaille asti? Ennakkotilattavissa se jo on, mutta se ei lopulta kerro tulevasta mitään.

Myöskään xpPhonen hinnasta ei ole toistaiseksi minkäänlaista tietoa. Se tulee kuitenkin olemaan erittäin korkea muun muassa laitteesta löytyvän tallennustilan ansiosta - siis jos ITG xpPhone ikinä saataville tulee. ITG xpPhone on mielenkiintoinen, mutta onko se myös mielikuvitusta?

Lisätietoa xpPhonesta löytyy ITG:n omilta englanninkielisiltä xpPhone-sivuilta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (17)

juha123
juha123

1

eikö tuota vois sanoa ennemmin "tasku"kannettavaksi kuin kännykäksi :D Mitenköhän tuossa sit soittaminen ja tekstaaminen jos pohjalla win xp, skypellä? ja eikös win7 kehuta xp:tä kevyemmäksi niin miksei sitä ole tuohon sitten tungettu...? hm.. hieman ny alko tuo win7 haiskahtaa.

Vastaa
juha123
juha123

2

eikö tuota vois sanoa ennemmin "tasku"kannettavaksi kuin kännykäksi :D Mitenköhän tuossa sit soittaminen ja tekstaaminen jos pohjalla win xp, skypellä? ja eikös win7 kehuta xp:tä kevyemmäksi niin miksei sitä ole tuohon sitten tungettu...? hm.. hieman ny alko tuo win7 haiskahtaa.

Vastaa
juha123
juha123

3

tajusinkin väärin koko homman :) eli siis pohjalla pyörii xp, eli ei oo ihan xp xp käyttöjärjestelmä pyörimässä mitenkä tietokoneissa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

4

Eiköhän tuota voisi ennemmin sanoa vaikka internettabletiksi!

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

Miten ihmeessä noihin kiinan luureihin aina eksyy noin huonot kamerat :D Muuten laite vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
RaakaArska (vahvistamaton)

7

Microsoft on jälleen kierroksen jäljessä.

No onhan heillä rahaa mokailuihin. (Vista)

iPhone kyykytti Nokiaa ja Nokian olin vaihdettava älypuhelimiin toinen alusta.
Ihmettelen kuinka noin surkealla alustalla yritetään tehdä kaupallista puhelinta?

Vastaa
mcmopo
mcmopo

8

Siis kaksi kertaa kommunikaattorin painoinen? Jäisi kyllä hyllyyn iteltä jos tänne edes joskus tulisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
erpe (vahvistamaton)

9

@ 7.
Sekö on microsoftin vika jos kiinalainen laitevalmistaja änkee XP:n puhelimeensa?? Ymmärrys hoi, äly älä jätä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ake (vahvistamaton)

10

@5

Eiköhän tuo kamera ole lähinnä tarkoitettu videopuheluita ja muita vastaavia varten. Ei tuossa dedikoitua kameraa kuvaamiseen ole.

Vastaa
Whiitzer
Whiitzer

11

Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta idealta. Kyseinen kapistus ei tule olemaan todellakaan mitenkään herkku ainakaan näiden tietojen valossa, mutta kuvastaa hyvinkin kehitystä mihin "puhelimet" ovat menossa.

Vastaa
kryty
kryty

13

Joo-o.. tekivätpä sitte hyvän kännykän.. ite oon tottunu nyt kännyqwertyyn.. se on helppo peukaloilla.. Miten tossa muka yltää käyttämään tota näppistä.. toisella kädellä pitää kännykkää kämmenellä ja toisella kirjottaa? on ollu taas insinöörit vauhissa..
Ei näin.

Vastaa
Yesse
Yesse

14

Riippuu mikä hinnaksi tulee.Saa nähdä miten miniläppäriä vastaan mennään.Eikö Sony julkaissut tälläisen, mutta se ei ollut puhelin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lasselo (vahvistamaton)

15

Umid M1 tuli jo toukokuussaa ja se painaa vaan 315g ja siinki on XP +kosketusnäyttö. Itellä on tilauksessa semmonen. Makso joku 560€ eBaysta. Se kamera on tarkotettu vaan web käyttöön

Vastaa
Kimmony
Kimmony

17

@12

Kyllä ainakin mun HTC Shiftillä voi soittaa puheluita.
(Vaihdoin ROMin netistä ladattuun niin voi soittaa puheluita)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.