Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA nostaa 3G-verkkonsa vauhtia - Nokian uusi Mokkula ottaa hyödyn irti

11
Markus Lehtiniitty

DNA nostaa 3G-verkkonsa vauhtia - Nokian uusi Mokkula ottaa hyödyn irti
DNA on tänään tiedottanut yhteistyöstään Nokian kanssa liikkuvan laajakaistan saralla.

DNA nostaa 3G-verkkonsa nopeuksia nyt pääkaupunkiseudulla ja muilla suurimmilla paikkakunnilla 10,2 megabittiin sekunnissa verkosta päätelaitteeseen ja myöhemmin 21 megabittiin sekunnissa. Aiempaa korkeammista nopeuksista pääsee hyötymään Nokia Internet Stick CS-15 -modeemilla, jota DNA markkinoi tutun DNA Mokkula -nimen alla. Nokian modeemin kerrotaan olevan tällä hetkellä markkinoiden nopein. DNA on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tarjoaa Nokian valmistamia mokkuloita.
Nokian CS-15:n voi päivittää myöhemmin ohjelmistopäivityksellä tukemaan korkeintaan 14,4 megabitin nopeuksia. Tulevat 21 megabitin nopeudet vaativat jo seuraavan sukupolven päätelaitteen. Kyseisen nopeuspäivityksen lanseeraus saattaa tapahtua vasta ensi vuoden puolella, vaikka päivitys tämän vuoden puolella suureen osaan verkkoa jo saadaankin.

"Matkaviestinverkkomme enimmäisnopeudet kasvavat koko ajan, minkä vuoksi selvitämme jatkuvasti myös uusia nopeuksia parhaiten tukevia päätelaitteita. Uskomme saavamme paljon uusia tyytyväisiä mokkulan käyttäjiä, ja on hienoa että mokkula-perhe on kasvanut myös Nokian valmistamalla tuotteella", kertoo DNA:n myynti- ja markkinointijohtaja Erik Sylvestersson.

"Uskomme että kuluttajat Suomessa kiinnostuvat hyödyistä, joita Nokian ja DNA:n yhteistyö tuo langattomaan laajakaistaan. Nokia Internet Stick CS-15 mahdollistaa internetin käytön nopean langattoman laajakaistayhteyden avulla. Käyttäjä saa tämän USB-datamodeemin avulla kannettavalla tietokoneellaan yhteyden internetiin ja sähköpostiinsa helposti ja nopeasti myös liikkeellä ollessaan", sanoo Mauri Pietikäinen, Nokian Suomen maajohtaja.

DNA:n mukaan sen 3G-verkkoa kehitetään kasvattamalla enimmäisnopeuksia paitsi verkosta päätelaitteen suuntaan myös päätelaitteesta verkkoon päin. Nokian uusi Mokkula mahdollistaa korkeintaan 2,1 megabitin nopeudet verkkoon päin.

Nokiankin uutta Mokkulaa tarjotaan ilman erillistä maksua liikkuvan laajakaistan kylkeen. Uusi 10 megabitin sekuntivauhdin tarjoava nopeusvaihtoehto maksaa 29,80 euroa kuukaudessa. Aiemmin samalla rahalla on ollut tarjolla vauhtia vain kaksi megabittiä sekunnissa.

Kommentit (11)

reto88
reto88

1

jes.. 10megabittiä sekunnissa, mitenkähä ikinäkää toimis. Halpamaista touhua kehuskella tuommosella kun kuitenkaan nopeudet ei ikinä ole noin korkeita. Ja täs puhuu yksi megasen nopeuteen kyrpiintynyt. siirtonopeus parhaimmillaan jotain 220kbit/s. Ei hymyilytä.

Noh ei kait nuo kaapelin kauttakaa tulevat liittymät niin paikkaansa pitäviä ole, mutta ainakaan ne ei pätki. Mokkulan yhteys pätkii useasti päivässä. Pian on reklamaation paikka...

Vastaa
mä (vahvistamaton)

2

@1
tota, eihän megasella liittymällä pitäs päästäkään parhaimmillaan kun johonkin 100kb/s?

Vastaa
Malboro
Malboro

5

Yrittäisivät nyt ensin saada laajennettua tuota 3G verkkoa pienempiinkin kuntiin ja sitten vasta miettiä sitä nopeuden nostamista...

Vastaa
Asentaja (vahvistamaton)

6

Minullakin oli DNA:n meganen ja nopeus jotakuinkin 200kbit/s luokkaa (testattu kahdessa kaupungissa). Vaihdoin Saunalahteen ja samalla mokkulalla nopeus jatkuvasti yli 800kbit/s.

Vastaa
poppah
poppah

7

@5

Se tulee sitten varmaan 900Mhz toteutuksena, onko päätelaite ajantasalla?
Yllättävän kattava on Elisan 3G minusta.

Vastaa
Mr Mokkula (vahvistamaton)

8

Mikäli löytää itsensä asumasta alueelta tai asunnosta, jonne 3G -verkko ei täydellä signaalilla riitä, kannattaa mokkula lukita käyttämään vaikka heikompisignaalista 3g-verkkoa, eikä tyytyä siihen EDGE tai GPRS verkkoon. Tämä usein parantaa siirtonopeuksia.
Suurin osa mokkulankäyttäjistä, jotka valittelevat verkon hitautta, eivät myöskään ymmärrä sitä, että itse mokkula on elektroninen laite, jossa voi olla vikoja, niin rautavikoja kuin ohjelmistoperäisiäkin. Mm. Huawein E220:lle tyypillistä on matalat yhteysnopeudet heti oston jälkeen tai muutaman kuukauden päästä ostosta. Asian saa valtaosassa tapauksista korjattua lataamalla uusimmat ohjelmistopäivitykset, jotka dna:n asiakkaille löytyy osoitteesta dna.fi/mokkula
Itse käytän megaista dnan nettikaistaa, siirtonopeudet ovat jatkuvasti 90-150 kbps, mikä vastaa tyypillistä kiinteän laajakaistan siirtonopeutta(1M) ja riittää enemmän kuin hyvin tyypilliselle peruskäyttäjälle.

Lisäksi kun aletaan väittelemään siitä, minkä operaattorin langaton laajakaista on paras, täytyy säilyä objektiivisena. Verkot eroavat toisistaan ja vaikka olisi miten laaja verkko, löytyy taatusti niitä, jotka eivät verkosta pääse hyötymään. On alueita, missä kuuluvuuskartan mukaan on kuuluvuus, mutta todellisuus ei sitten olekaan ihan niin ruusuinen. Näin on kaikilla operaattoreilla, eikä asiaa korjata ihan päivässä. Tärkeintä on, että löytää sen yhteyden, joka itselleen on paras. Tässä auttavat operaattoreiden verkkosivuilta löytyvät kuuluvuuskartat.

Se, että dna:n verkko päivittyy on pelkästään hyvä asia. Vaikka juuri sinä et uudesta päivityksestä pääsisikään hyötymään, lisää se kilpailua ja esim. omiin käyttökokemuksiini perustuen dna:n 3G -verkosta ei toistaiseksi ole pahaa sanottavaa, etenkään nyt UMTS900 -verkon nopean laajentumisen ansiosta. Ympäri suomea ei ole löytynyt vielä sellaista koloa, missä en pääsisi nettiin vaikka sähköpostejani lukemaan, oli nopeus sitten 56 kbps tai 2Mbps. Siinä on mokkulan ydin.

Vastaa
Raid_dawn
Raid_dawn

9

Kyllä ainakin minun DNa :n 3g toimi kuten ovat luvanneet ja maksimi nopues mitä olen saanut on ollut 5,7mb hetkellisesti. Keskimäärin nopeus on 2,7- 3mb/s 2mb/s yhteydellä. Uppikaista on
1-1,3 mb luokkaa.

Laitteena on Optionin Icon 431.


Odotan kielipitkänä tuota 10mb yhteyttä.

Vastaa
jomppe (vahvistamaton)

10

sama täällä. megainen mokkkula netistä ladattaessa esim. uutta windows 7:aa. nopeus pyöri 2-3Megabitin välissä. Eli enemmän kuin tyytyväinen täytyy olla ja varmaan lähtee ostamaan tuo nokian mokkula jos vain oma paikkakuntani tulee pian 10Mbit-alueeseen...kun ei paha jos kk-maksu nousee 19.80->29.80 ja nopeus 1->10Mbit :)

Vastaa
Nks123 (vahvistamaton)

11

Mulla on Saunalahden 5M/2M ja parhaimmillaan tulee sen 4,7M ja uppi parhaimmillaan 1,8M. Yleisesti nopeus siinä 3,5M-4,0M välillä, silloin, kun käytetään USB-lisävirtaa (eli kaksihaarainen USB-kaapeli), ilman sitä vajaan megan vähemmän. Uppi on normisti siinä 1,5M lisävirralla ja 1M ilman.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja