Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Sync työntää Gmailinkin puhelimiin

5
Markus Lehtiniitty

Google Sync työntää Gmailinkin puhelimiin
Google on lisännyt Google Sync -palvelunsa tarjontaan myös Gmail-sähköpostin välittämisen puhelimeen.

Uuden ominaisuuden ansiosta Gmailin postit päivittyvät halutessa push-tekniikalla reaaliajassa myös puhelimeen. Google Sync toimii puhelimen sisäänrakennetun sähköpostisovelluksen kanssa.
Toistaiseksi Gmail-tuki on saatavilla vasta Applen iPhonelle, Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle sekä Googlen omalle Android-käyttöjärjestelmälle. Google Syncin ominaisuuksiin kuuluu Gmailin ohella yhteystietojen ja kalenterimerkintöjen tuominen Googlen sovelluksista puhelimeen - nämä toiminnallisuudet ovat saatavilla myös muun muassa Nokian Symbian S60 -alustan puhelimille.

Käyttäjä voi valita haluamansa synkronoinnin osa-alueet vapaasti.

Google Sync käyttää Microsoftin Exchange ActiveSync -protokollaa ja näin ollen se syrjäyttääkin puhelimesta mahdollisesti aiemmin käytössä olleen Exchange-yhteyden. Tämän vuoksi Google kehottaa ottamaan kattavat varmuuskopiot puhelimen sisällöstä ennen Google Syncin käyttöönottoa.

Lisätietoa asiasta löytyy Googlen oman virallisen mobiiliblogin merkinnästä sekä Google Syncin sivuilta osoitteesta m.google.com/sync.

Kommentit (5)

Jasetus
Jasetus

3

Olen muistaakseni lukenut tästä jo kauan sitten ja jotenkin en yllättynyt kun menin N95:llä tuohon urliin ja naamalle lävähti "Laitetta ei tueta"

Kalenterit kun saisi synkattua olisin iloinen. Kaikki palvelut joko maksavat tai tukevat vain yhtä kalenteria. Jotain SyncML:ää käyttävää palvelua käytin tyytyväisesti yli vuoden, mutta sekin muuttui maksulliseksi >:(

Vastaa
lehtant
lehtant

4

"Toistaiseksi Gmail-tuki on saatavilla vasta Applen iPhonelle, Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle sekä Googlen omalle Android-käyttöjärjestelmälle."

Tämä on täyttä puppua. Esim. omassa E75:ssäni oleva Nokian uusi Messaging-sovellus hakee mukavasti myös gmail-viestit puhelimeen:

http://europe.nokia.com/explore-services/email/personal-email
http://email.nokia.com/account/faq.action

Uusien viestien haun taajuuden ja kellonajat saa säädettyä yms. Toki ohjelmassa on rajoituksia joiden takia myös mulla on asennettuna gmail-sovellus (tai vaihtoehtoisesti web-selaimen kautta gmailiin kirjautuminen) jota tarvitsee esim. tunnisteista haettavien viestien näkemiseen ym.

Vastaa
alfin
alfin

5

Uutisessa on kyse on Googlen "Google Sync" palvelusta, ei Nokian "Nokia Messaging" palvelusta - kummatkin siis tarjoavat push mailia Nokian kännyköihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja