Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian ovela temppu: N900 näytillä erikoisohjelmistolla?

15
Markus Lehtiniitty

Nokian ovela temppu: N900 näytillä erikoisohjelmistolla?
Nokian N900, joka on ensimmäinen myös puhelinominaisuuksin varustettu Maemo-käyttöjärjestelmän laite, on julkistuksensa jälkeen kerännyt laajasti positiivista julkisuutta. Nokia julkisti N900:n Nokia World 09 -tapahtumaa edeltäneellä viikolla ja ensi kertaa laite oli julkisesti testattavana Nokia Worldin yhdeydessä.

Venäläisen Mobile-review-sivuston perustajalla Eldar Murtazinilla N900 on ollut käytössä kuitenkin jo kuukausien ajan. Hän myös julkaisi laitteesta kattavan ensikatsausartikkelin jo ennen virallista julkistusta.
Nyt Murtazin on tullut julkisuuteen kertoen, että Nokia Wolrdissä N900:t olisivat olleet esillä varustettuna erityisesti esittelykäyttöön tarkoitetulla ohjelmistoversiolla. Murtazinin mukaan kyseisestä ohjelmistoversiosta olisi poistettu käytöstä monia toimintoja, millä olisi ollut positiivinen vaikutus sekä laitteiden toimintanopeuteen että vakauteen.

Murtazin toteaa asian olleen hyväksi PR-mielessä Nokialle suosiollisempien arvioiden myötä. Varsinaisen tuotteen kehityksen näkökulmasta kyseessä on kuitenkin ollut vähintääkin häiriötekijä. Täyttä varmuutta siihen, oliko Nokia Worldin N900-esittelykappaleissa sisällä jonkinlainen erikoisohjelmisto, tuskin tullaan koskaan saamaan. Joka tapauksessa koko tarina on hyvin mielenkiintoinen.

Murtazinkin on aiemmin ollut varsin tyytyväinen N900:aan ja sen Maemo 5 -käyttöjärjestelmään, mutta on myös raportoinut vakausongelmista. Erityisiä ongelmia hänellä on ilmeisesti ollut ainakin selainsovelluksen kanssa. Lisäksi aiemmin on yleisemminkin raportoitu vakausongelmista erityisesti N900:n puhelintoiminnallisuuden osalta.

N900:n odotetaan tuoreimman tiedon mukaan tulevan markkinoille viikoilla 44-45 loka-marraskuun vaihteessa, joten Nokialla on yhä käsissään jonkin verran aikaa parantaa N900:n ohjelmistoa.

Kommentit (15)

JC81 (vahvistamaton)

2

"On nokia world n900 was with pr firmware, disabled a lot of features, improved stability, speed etc. Good for pr, bad for real product"

Joo Eldar ei sitten näköjään tajuakkaan mitään softakehityksestä puhelimiin. "PR" firmiksessä tarkoittaa "production release" ei "public relations". PR paketista otetaan kaikki testiohjelmistot pois ja kaikki ylimääräiset logitukset pois, niillä loppukäyttäjä ei yksinkertaisesti tee mitään.

Eldar on siis aika kuupo. Toivottavasti kaverille ei anneta enää ainoatakaan kapulaa Nokialta.

Vastaa
Riichrd
Riichrd

3

Käsittääkseni Eldar päätteli asian vain siitä, että hänen N900 toiminnot olivat laajemmat kuin näytillä olevissa laitteissa. Niin tai näin, vaikuttaa siltä että Eldarilla on noussut kusi päähän.

Vastaa
Dmon (vahvistamaton)

5

JC81 & Mandiri:ltä taisi mennä eldarin pointti vähän ohi... mutta odottakaapa vaan, kyllä se vielä aukeaa

Vastaa
RaakaArska (vahvistamaton)

6

Jos Noksulla olisi koko softa valmiina, niin kyllä se kapulakin olisi jo kaupassa. Totta kai tuollaisia esittelyjä varten tarvii olla jonkinlainen karsittu väliversio.

Vastaa
msly
msly

9

@7.

Tarkkaa tietoa ei toistaiseksi ole - mahdollisimmin pian yritetään.

Tässä tuorein tieto vielä suorana lainauksena:

"En vieläkään osaa sanoa, milloin tuotetta pääsee testaamaan. Olen sinuun pikimmiten yhteydessä tästä."

Vastaa
pate (vahvistamaton)

10

@8

iphone sai mms tuen softan kautta, koska ensimmäisessäkin iphonessa (2G) mms saa toimimaan, vaikka muuta väittikin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

Ihan sama mikä versio messuilla on ollut. Kapula jota ite pääsin kokeileen toimi ainakin loistavasti ja en löytäny mitään mikä olis puuttunu eli se oli ainakin täydellä softalla.

Höpö puheita nämä. =)

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

12

Itse olen proto N900:sta testannut pariin otteeseen (yhteensä tuollaiset 5 tuntia) ja kyllä olen ollut erittäin positiiviesti yllättynyt laitteen suorituskyvystä. On nopea ja reagoi kosketukseen todella hyvin. Odoton todella kovasti, että saan puhelimen käyttööni :).

Totta hemmetissä ovat panostaneet tuollaiseen tilaisuuteen, että laite toimii ja näyttää sen mihin laite oikeasti kykenee.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

13

eihän tässä sitten mitää hatää oo vaikka MMS tukea ei olekkaan noibn heti alkuun. Softan kautta se järjestyy varmasti aika pian, joko Nokian tai ulkopuolisten avulla! :D

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

Ja kuka käyttää MMS-viestejä? Oikeesti? Aika harvassa varmaan ovat. Toki joku voi niitä tykätä käyttää, mut kyllä ite tuun N900:lla lähetteleen kuvat sähköpostilla suoraan. Ja jos joku mulle laittaa MMS:n niin senhän näkee netistä, selain kun löytyy koneesta kuitenkin. :)

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

15

Joo näinhän se menee! Jos tuon hintatason puhelimen ostaa niin kyllä sen kuvan mieluummin lähtettää sähköpostilla kun ottaa vastaan 200kt kuvan multsarilla. Ja kyllähän sen multsariominaisuuden on uumoiltu tulevan myöhemmin päivityksenä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja