Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yli 30 Windows Mobile 6.5 -puhelinta tulossa loppuvuonna

8
Markus Lehtiniitty

Yli 30 Windows Mobile 6.5 -puhelinta tulossa loppuvuonna
Markkinoille on tulossa loppuvuodesta todellinen Windows-puhelinten vyöry, mikäli on uskominen Microsoftin Kiinan johtajistoon kuuluvaa Benjamin Tania. Tanin mukaan vielä loppuvuoden aikana markkinoille tulee yli 30 tuoreella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinmallia. Asiasta on kertonut DigiTimes-sivusto.

Puhelimia on Tanin mukaan odotettavissa yhteensä 15 eri valmistajalta. Windows-puhelimia odotetaan jatkossa muun muassa HTC:ltä, Acerilta, Samsungilta, LG:ltä, Sony Ericssonilta, Toshibalta ja Hewlett-Packardilta.
Yli 30 täysin uutta Windows-puhelinmallia markkinoille ei kuitenkaan ole loppuvuodesta tulossa. Luvussa lienevät mukana myös aiemmat puhelinmallit, jotka ovat tulossa tarjolle Windows Mobile 6.5 esiasennettuna. Näiden joukkoon tulevat kuulumaan muun muassa useammat HTC:n ja Samsungin puhelimet - kuten myös Toshiban TG01.

Windows Mobile 6.5:n tuomiin tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat paremmin sormikosketukseen soveltuva käyttöliittymä, Windows Marketplace for Mobile -sovelluskauppa sekä Microsoft My Phone -varmistuspalvelu.

Juttumme kuvassa esiintyy HTC:n Touch2, joka on varustettu Windows Mobile 6.5:llä ja on tulossa myyntiin loppuvuoden aikana.

Microsoftin markkinaosuus älypuhelinten käyttöjärjestelmistä on ollut viime aikoina laskusuunnassa. Tuoreimpien lukujen perusteella Windows Mobilen osuus oli vuoden 2009 toisella neljänneksellä noin 9-10 prosenttia. Jatkossakin Windows Mobilen on arvioitu olevan paineessa, sillä Googlen Android-käyttöjärjestelmän osuus tullee seuraavan parin vuoden aikana dramaattisesti nousemaan nykyisestä vajaasta kolmesta prosentista ja Androidin vahvistumisen on arvioitu syövän erityisesti Windows Mobilen markkina-asemaa.

Kommentit (8)

Zelter (vahvistamaton)

3

Hyi, toivottavasti ihmiset ostavat parempia vaihtoehtoja kuten Android tai Maemo. Eikös Sony Ericssonin pitänyt luopua Windows Mobilesta?

Vastaa
zacksa
zacksa

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fr0g_:

.. ja maailmasta tulee pikkuhiljaa pelottavampi paikka 0_o

ilmeisesti et ole koskaan päässyt kokeilemaan ainuttakaan vähänkään uudempaa winmo puhelinta? Loputon määrä ilmaisia sovelluksia ja puhelimet jopa toimii boottailematta ihan juuri niin kauan kuin haluat(tietysti isommat päivitykset vaatii käynnistämään uudelleen).

symbianiin en koske enää ikinä pitkällä tikullakaan.

Vastaa
oppa (vahvistamaton)

5

Pyh pah, ette tiedä mistään mitään. Windows Mobile (6.5 ja ylöspäin) on paljon parempia kuin kehnot Symbianit. Sovelluksetkin on ihan toiselta tasolta.

Vastaa
kikuu
kikuu

6

Se nyt on makuasia mistä käyttiksestä tykkään. Itellä on ollut yksi Windows Mobile kännykkä ja yksi Symbian. Kyllä Symbian on ollut selvästi parempi, mutta tuskin enää Symbian kännykkää tulen ostamaan. Mielummin Android tai Maemo

Vastaa
fr0g_
fr0g_

7

... no jos en pyörittele pöytäkoneessanikaan vindowssia, niin tokkopa sitä puhelimessanikaan kaipaa.. (asennewika) :D Itselläni on tällä hetkellä nokia 5800 ja siinä symbiaani kyllä bugittaa aika mukavasti.. Mutta ei niin paljoa että en olis tyytyväinen puhelimeen / käyttikseen.

Vastaa
Maemo & Android RULE (vahvistamaton)

8

Ei Windows toimi edes PC-tietokoneissa,
niin tuskin toimii paremmin kännyköissä!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja