Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

USB-järjestö hyväksyi Applen iTunes-estot

3
Markus Lehtiniitty

USB-järjestö hyväksyi Applen iTunes-estot
USB Implementers Forum on hyväksynyt Applen toiminnan kilpailijoiden laitteiden synkronoinnin estämisessä iTunes-musiikkiohjelmasta.

Apple on halunnut rajoittaa iTunesin käytön vain omien laitteidensa, iPod-mediasoittimien ja iPhone-puhelinten, yhteyteen. Muun muassa Palm on kuitenkin Pre-puhelimensa osalta ottanut kiertotein käyttöön iTunes-synkronoinnin. Tämän jälkeen Apple on estänyt sen ja Palm on puolestaan ottanut synkronoinnin uudestaan käyttöön toisella tavalla, jonka Apple taas on estänyt uuden iTunes 9:n yhteydessä.
Nyt USB-IF on kuitenkin asettunut Applen puolelle asiassa, jonka Palm alun perin järjestön käsiteltäväksi vei. USB-IF:n mukaan on hyväksyttävää, että Apple on estänyt Palmin Pren käytön iTunesin kanssa. Lisäksi USB-IF on nyt kieltänyt Palmia kiertämästä Applen estoja huijaamalla iTunesia luulemaan Pretä Applen laitteeksi käyttämällä Applen USB-tunnistetta. USB-IF:n mukaan tämän kaltainen toiminta on vastoin sääntöjä USB:n sovitusta käytöstä. USB-IF onkin pyytänyt Palmilta selvitystä asiasta viikon kuluessa.

USB Implementers Forum on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tukee Universal Serial Bus -yhteyden kehitystä ja asettaa standardit laitteiden liitettävyydelle.

Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Associated Press.

Yhdysvalloissa Palm nähdään yhdeksi Applen tärkeimmäksi kilpailijaksi älypuhelinmarkkinoilla. Palm onnistui kuitenkin myymään viimeksi raportoimansa kolmen kuukauden jakson aikana vain 823 000 puhelinta, kun Apple on viimeksi raportoinut myyneensä kolmessa kuukaudessa 5,2 miljoonaa iPhonea.

Kommentit (3)

Arrapaa
Arrapaa

1

Mitä tapahtuisikaan jos windows järkkäis samanlaiset rajoitukset window media playeriin että synkkaus onnistuu vain ja ainoastaa windowsin zune laitteilla? Eu-komissio lätkäsis ison sakon kilpailevien mediasoittimien syrjimisestä?

Vastaa
robsku
robsku

3

Mitään naurettavaa ole, Palm teki kuten kuka tahansa täysjärkinen kilpailija tekisi. Ja samaa on mm. Samban kehittäjät tehneet alusta asti windowsin tiedostonjako protokollan kera, tästä syystä unix-windows verkottaminen on nykyään niin hyvintoimivalla pohjalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja