Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uudelleenlataukset tuloillaan Nokian Ovi Storessa

2
Markus Lehtiniitty

Uudelleenlataukset tuloillaan Nokian Ovi Storessa
Nokia on alkanut lisäämään odotettuja uudelleenlatausmahdollisuuksia Ovi Store -sovelluskaupassaan. Toistaiseksi uudelleenlatausten saatavuus riippuu vielä sisällöstä, käytettävästä kaupan versiosta sekä laitteestakin. Asiasta kertoi ensimmäisenä All About Symbian -sivusto.

Ostettua Ovi Store -sisältöä, kuten maksullisia sovelluksia tai pelejä, ei aiemmin pystynyt esimerkiksi siirtämään uuteen puhelimeen vaan sisältö oli ladattavissa vain kertaalleen yhteen laitteeseen. Nyt sisältö on sidottu käytettyyn käyttäjätiliin, ja sisältöä voi ladata uudelleen joko samaan, alkuperäisen asennuksen puhelimeen tai myös uuteen puhelimeen.
Ainakin toistaiseksi uudelleenlataukset ovat mahdollisia vain alkaen Ovi Store -sovelluksen 1.05(271)-versiosta. All About Symbianin mukaan vielä toistaiseksi kaikki sisältö ei ole saatavana uudelleenladattavaksi ja saatavuus voi yhä vaihdella myös laitteen tai ajankohdan mukaan. Tarkoituksena kuitenkin on saada kaikki sisältö uudelleenladattavaksi ja tämä saavutettaneen lähiaikoina. Toistaiseksi All About Symbianin mukaan kattavimmin uudelleenlatausmahdollisuuksia on tarjolla N86 8MP:llä varustettuna Ovi Storen tuoreella 1.05(313)-versiolla.

Uudelleenlatausmahdollisuuden puute on tähän asti ollut yksi selkeimpiä puutteita, joista Ovi Storea on kritisoitu. Lisäksi varsinkin kosketusnäytöllisissä puhelimissa tarjolla oleva sovellusvalikoima on tietyissä kategorioissa ollut toistaiseksi niukka.

Nokia pyrkii Ovi Storellaan seuraamaan Applen iPhone-käyttöjärjestelmän App Storella näyttämää esimerkkiä. Toistaiseksi Ovi Storen menestys on kuitenkin jäänyt vaisuksi, lähinnä luultavasti sen vuoksi, että kauppasovellusta ei vielä toistaiseksi ole löytynyt laajasti esiasennettuna uusista puhelimista. Ovi Storen sovelluslatausten määrän on raportoitu olleen ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 10 miljoonaa kappaletta.

Toinen luonnollinen syy voi olla se, että kun iPhonelle App Store on käytännössä ainoa tapa ladata sovelluksia, niin Nokian älypuhelimiin on tarjolla myös Ovi Storen ohittavia suoria latauksia. Monet kehittäjät eivät ole tuoneet sovelluksiaan Ovi Storeen, koska Nokia vaatii kauppaan hyväksyttäviltä sovelluksilta erilaisia, maksullisia hyväksyntöjä. Lisäksi usein mainittu epäkohta on, että sovellusten julkaiseminen Ovi Storeen vaatii julkaisijalta muun muassa Suomessa Y-tunnuksen.

Kommentit (2)

miksuh2
miksuh2

1

Jos ohjelmistopiratismia ei olisi, niin ostettujen ohjelmien lataaminen suoraan Ovi Store -sovellista olisi ollut mahdollista jo kauan sitten. Mitä ilmeisimmin viivästymisen pääsyynä on nimenomaan ollut se, että on viimistelty ratkasua sellaisen uudelleen lataamisen mahdollistanmiseksi, joka haittaa laillista käyttäjää mahdollisimman vähän, mutta tekee samalla piratismin mahdollisimman vaikeaksi.

Itseasiassa tähän astikin on ollut mahdollista ladata ostettuja ohjelmia uudellen. Tähän asti se kuitenkin vaati yhteyden ottamista Nokiaan. Nokialle piti lähettää pyyntö uudelleenlatauksesta.

Mitä tulee ohjelmien julkasemiseen Ovi Storessa, niin toivottavasti tulevaisuudessa myös harrastajakoodaajilla on mahdollisuus julkaista ohjelmia Ovi Storessa.

Eräs erittäin mielenkiintoinen palvelu, joka saattaa hyvinkin ratkaista tuon ongelman on Symbian Foundationin Horizon-palvelu. Horizon ei itsessään ole ohjelmistokauppa, se on pikemminkin välittäjä ohjelmoijan ja oghjelmistokauppojen välillä. Horizon palvelulla on sopimus myös Ovi Storen kanssa. Horizon on voittoa tavoittelematon palvelu, eikä palvelun käyttäminen maksa ohjelmoijalle mitään. Horizon julkaisee ohjelman puolesta ohjelmat esim Ovi Storessa ja muiden kännykkävalmistajien ohjelmistokaupoissa. Gorizon völittää saadut tuotot ohjelmoijalle kokonaisuudessaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja