Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta kohta rajattomasti musiikkia Suomessakin - Comes with Music tulossa

7
Markus Lehtiniitty

Nokialta kohta rajattomasti musiikkia Suomessakin - Comes with Music tulossa
Nokia on tuomassa Comes with Music -musiikkipakettinsa markkinoille vihdoin myös Suomessa.

Nokia järjestää ensi viikon torstaina, 1. lokakuuta, mediatilaisuuden, jossa Nokia tulee esittelemään Comes with Music -palvelua ja kertomaan sen Suomeen saapumisesta. Tilaisuudessa mukana tulee Nokialta olemaan ainakin Nokian Suomen markkinointijohtaja Tuula Rytilä-Uotila. Lisäksi Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström tulee kertomaan tilaisuudessa uuden musiikin kulutustavan vaikutuksesta musiikkiteollisuuteen. Nokian tulevasta mediatilaisuudesta on aiemmin kertonut Tietokone-lehti verkkouutisessaan.
Tarkempaa tietoa Comes with Music -palvelun tulevasta hinnoittelusta tai sen markkinoille saapumisen ajoittumisesta Suomessa ei toistaiseksi ole.

Comes with Music -palvelun idea on tarjota rajattomat musiikkilataukset sopimuskauden, joka ainakin toistaiseksi on ollut 12-18 kuukautta, ajan. Kyseisenä aikana lataamansa musiikin saa myös pitää kauden päätyttyä. Palvelun kautta ladatut kappaleet on varustettu DRM-kopiosuojauksin, eikä tähän ole ainakaan toistaiseksi näkyvissä muutosta. Palvelun hinta sisältyy Comes with Music -puhelimen ostohintaan.

Comes with Music -palvelu lanseerattiin ensimmäiseksi Isossa-Britanniassa viime vuoden lokakuussa. Tämän jälkeen palvelun saatavuus on laajentunut, ja tällä hetkellä se on saatavilla yhteensä 10 eri maassa.

Toistaiseksi Comes with Music -versiot on muilla markkinoilla ollut saatavilla 5310 XpressMusicista, 5800 XpressMusicista, N95 8GB:stä sekä N96:sta. Lisäksi viime aikoina on julkistettu kolme uutta puhelinta, joita on lupailtu markkinoille Comes with Musicin kera: 5230 sekä ensimmäiset Xseries-sarjalaiset X3 ja X6. Näistä X6 on toistaiseksi saatavilla olevan virallisen tiedon mukaan tulossa saataville vain ja ainoastaan Comes with Music -paketin kanssa. Minkäänlaista tietoa Suomessa Comes with Musicin kanssa markkinoille saapuvien puhelimien valikoimasta ei toistaiseksi ole.

Nokia 5230:n julkistuksen yhteydessä sen verottomaksi hinta-arvioksi kerrottiin 149 euroa ja Comes with Music -versiolle vastaavasti 259 euroa. Comes with Music toisi siis lisää tässä tapauksessa 110 euroa verottomassa hinnassa. Aiemmin muilla markkinoilla Comes with Music -versioissa on kuitenkin nähty myös reilusti alle 100 euron hintaeroja perusmalliin verrattuna.

Mielenkiintoista Comes with Musicissa on myös tuloillaan oleva mahdollisuus palvelun käytön jatkoon alkuperäisen sopimuskauden umpeuduttua. Kuten aiemmin olemme kertoneet, tulossa on kuukausivelotteiseen laskutukseen perustuva mahdollisuus Comes with Musicin käytön jatkamiseen. Tässä mukana olisivat myös operaattorit, joiden kautta laskutus tapahtuisi. Nokia kertoi asiasta Nokia World 09:n yhteydessä. Vielä kaikki ei kuitenkaan ole ilmeisesti kunnossa, sillä Nokia on jatkanut palvelun ensimmäisten brittikäyttöönottajien sopimuskautta ilmaiseksi alkuperäisestä 12 kuukaudesta 90 päivän lisäajalla. Suomen osaltahan tämän suhteen ei ole kiirettä, sillä vastaava tilanne on täällä edessä vasta aikaisintaan noin vuoden kuluttua.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

pp (vahvistamaton)

3

Varastamisesta uudet tuomiota, kuten sormi irti per kerta niin rupeaisi maksaminen kiinnostamaan ehkä kaikki enemmän. Kumma, että tuohonkaan ei puututa järeämmin kun varmaan 50 % harrastaa piratismia. Toisaalta tuskin köyhillä on varaa mitään ostaa...

Vastaa
Quiote
Quiote

4

Lainaus:

Kumma, että tuohonkaan ei puututa järeämmin kun varmaan 50 % harrastaa piratismia.

Toiveajattelua noin pienet luvut ;) Sormien pilkkomisella päästään vain takaisin kivikauteen, ihmisille pitäisi tarjota kiinnostavampia palveluita ja tarpeeksi helppoja sellaisia. Tämä Nokian Comes With Music on juuri jotain sen tyylistä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

>Varastamisesta uudet tuomiota, kuten sormi irti per kerta niin
>rupeaisi maksaminen kiinnostamaan ehkä kaikki enemmän.

Varastaminen ja musiikista maksamisen väliin ei voi pistää yhtäläisyyttä.

> Kumma, että tuohonkaan ei puututa järeämmin kun varmaan 50 %
> harrastaa piratismia

Mistä tuon luvun nykäisit ?

Aivan mutuna veloituksettomasti (ei kuulijan suoraa maksamaa) musiikkia taidetaan suurimmaksi osaksi kuunella aivan laillisesti ja moraalisesti oikein. Radio varmaan merkittäväin lähde ja aikamoinen innostus saa olla että päivän soitto hittejä vielä haluaisi erikseen ostaa.

Vastaa
Asgardi
Asgardi

7

"Varastamisesta uudet tuomiota, kuten sormi irti per kerta niin rupeaisi maksaminen kiinnostamaan ehkä kaikki enemmän. Kumma, että tuohonkaan ei puututa järeämmin kun varmaan 50 % harrastaa piratismia. Toisaalta tuskin köyhillä on varaa mitään ostaa..."

Juuri julkaistun mafian oman tutkimuksen mukaan Ruotissa 40% koko väestöstä warettaa vaikka siitä voi saada 2 vuotta linnaa. Kovemmat rangaistukset siis selkeästi toimivat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja