Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vodafone ja Samsung iskevät Nokiaa vastaan

22
Markus Lehtiniitty

Vodafone ja Samsung iskevät Nokiaa vastaan
Suuroperaattori Vodafone on julkistanut uuden Vodafone 360 -palvelun sekä kaksi uutta palvelusta hyödyn irti ottavaa Linux-puhelinta, jotka on kehittänyt Samsung. Uudet liikkeet on nähty vastaiskuna on molempien yhtiöiden taholta maailman suurinta puhelinvalmistajaa Nokiaa vastaan.

Vodafone 360 tulee olemaan laaja palvelu. Sitä kuvaillaan muun muassa "henkilökohtaisimmaksi saatavilla olevaksi osoitekirjaksi, joka tuo yhteen yhteystiedot puhelimesta, sosiaalisista verkostoista sekä muista verkkopalveluista". Lisäksi palvelu synkronoi puhelimen automaattisesti tietokoneen kanssa sekä tarjoaa pääsyn Facebookiin, Windows Live Messengeriin sekä Google Talkiin. Lisäksi jatkossa on tulossa myös tuki muun muassa Twitterille. Lisäksi palvelun kautta voi ladata myös sovelluksia, pelejä sekä musiikkia.
Kaksi uutta puhelinta ovat varustettu LiMo Foundationin Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä. Uudet mallit tunnetaan nimillä Vodafone 360 H1 ja Vodafone 360 M1. Ne ovat siis äärimmäisen integroitu Vodafonen yhteyteen, joten muilla operaattoreilla niitä ei tulla näkemään.

Vodafone 360 H1 by Samsungin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja kuvausvalolla, GPS-paikannus, 3G-, HSDPA- ja WLAN-yhteydet, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä push-sähköposti.

Vodafone 360 M1 by Samsung on hieman vaatimattomampi malli. Sen ominaisuuksiin lukeutuvat 3,2 tuuman TFT-kosketusnäyttö, kolmen megapikselin kamera, GPS-paikannus, 3G- ja HSDPA-yhteydet, push-sähköposti sekä yhden gigatavun sisäinen tallennusmuisti.

Vodafone 360 -palvelu ja uudet puhelimet ovat tulossa markkinoille vielä vuoden 2009 aikana Saksassa, Kreikassa, Italiassa, Irlannissa, Hollannissa, Portugalissa, Espanjassa sekä Isossa-Britanniassa. Ensi vuonna palvelu laajenee uusiin maihin. Uusien Vodafone 360 -puhelinten ohella Vodafone 360 -palvelu tulee myös heti lanseerauksen yhteydessä saataville neljän Nokian Symbian-älypuhelimen kanssa, mutta ne ovat palvelun osalta sivuroolissa. Lisäksi Vodafone kertoo Vodafone 360 -palvelun toiminnallisuus on osittain tai kokonaan erikseen ladattavissa yli 100 suosittuun puhelinmalliin.

Vaikka Vodafone 360 tuleekin saataville myös Nokian puhelimien kanssa, on se kuitenkin merkittävä hyppäys suurelta operaattorilta omien, uudenlaisten verkkopalveluiden suuntaan sekä myös vastaisku Nokian alati laajenevaa palvelutarjontaa vastaan. Toisaalta myös Samsungin vahva mukanaolo Vodafonen lanseerauksessa ja tiukka yhteistyö on nähty merkittävä liikkeenä Nokiaa vastaan. Samsung on viime vuosina noussut Nokian ykköskilpailijaksi.

Lisätietoa asiasta löytyy Vodafone 360 -esittelysivuilta, Vodafonen lehdistötiedotteesta sekä alta löytyvältä videolta.
Vodafone 360 H1 by Samsung


Vodafone 360 M1 by Samsung


Vodafone 360 H1 by Samsung

Kommentit (22)

kikuu
kikuu

3

@2 Siis mitä vittua sinä taas selität? Jos joku sanoo, että on karun näköinen, nin sitten on. Se on mielipide kysymys. Sinuna olisi vaan hiljaa, kun omat kommenttisi ovat tyyliin: Nokian käytis on tosi ruma eikä siinä oo kapasitiivistä kosketusnäyttöä ja sitten ei ole multitouchia ja sitten ostakaa iPhone koska siinä on kaikkea kivaa ja tosi hyvä näyttö"

Eli kasvappas ensin muutama vuosi ja tule sitten takasin (itkemään..).


Niin ja on ehkä hieman liian tummataustainen käyttis omaan makuun.

Vastaa
Pekka (vahvistamaton)

4

No eikö tuo muka ole karun näköinen. Jotain iphone lookkia on haettu, mutta kaikki karkit on kyllä kauppaan jätetty. Voi olla ihan toimiva mutta näyttävä tuo ei minun silmään ole millään osa-alueella. Karu on juuri se mitä tuosta mieleen tulee.

Vastaa
D00mer
D00mer

5

@2

..ja kukaan ei maininnut nokiaa ensitilassa? Jos sanoo että ohjelmisto näyttää karulta, niin se on automaattisesti nokiafanboy?

Oikeasti, mitä helvettiä?

Ps olen samaa mieltä pekan kassa, ehkä jollain cusmon teemalla luuri näyttää hieman hienomalta

Vastaa
Habska
Habska

6

Elekee kehatko!

Ibanez90 on luovuttanut jo aivonsa Jobs sedälle elintenvaihto-ohjelmaan!

Käyttis on kyl paskakasan tasolla...ei pysty vaan tajuu miten tollasta voi softa tehtaasta pistää pihalle. Graafikkona apina vai?

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

9

Minusta tämä on huolestutava kehityssuunta.

Pian meillä on myös täällä Jenkkityylisiä operaattoreita jotka sanelevat asiakkaille ehdot. Toivon olevani väärässä mutta kun iso puhelinvalmistaja on lähtenyt tähän täysillä mukaan loputulos on aavistettavissa.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

Heh. Arvasin että porukat alkaa itkemään kun sanon samaa mitä he itse ovat sanoneet -.- Sanoin joskus Nokian puhelimesta tollein niin sanottiin samanlailla kuin minä sanoin. Huomaa että teille on ihan sama mitä kirjoittaa mutta se että kuka kirjoittaa ei olekkaan sitten ihan sama.

@3
Itselläni on nokian puhelin tulossa (n900) Joten sinuna pitäisin turpani kiinni enkä jauhaisi paskaa. Etkä varmasti voi väittää että esim n97 oli hyvä. Kaikki sen ostaneet ovat pettyneet ja pahasti.

Vastaa
kikuu
kikuu

11

@10 Hehheh nyt tämä taitaa mennä sinun osaltasi jo pelleilyksi ? :)

No tottahan se on, maailma olisi paljon kurjempi paikka ilman sinunlaisiasi huumorimiehiä!

Vastaa
limp (vahvistamaton)

12

Kikuu taitaa olla aikamoinen narsisti, ja aina täytyy olla jotain kommentoitavaa, pakko sanoa viimeinen sana.

Vastaa
Tonoppeli
Tonoppeli

14

Oon Pekan kanssa kyllä samaa mieltä, että jotenkin toi väriskaala ja jotain sinne päin tehdyt kuvakkeet tekee tosta yllättävän karun näköisen. Noh, aina saa uusia teemoja.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

15

@12
Narsisti on vaikea olla tällaisen kommenttisysteemin kautta.

@10
Onko kyseessä ne samat porukat? Jos joku nyt menee sun "jännästi" suunniteltuun trolliin, niin ei se paljoa merkitse. Mut oikeasti, kokeile välillä kommentoida jotain syvällisempää...ihan vaikka kokeilun takia.

Eihän noi ikonit mitään erityisen nättejä ole, mutta jännä idea värikoodata tyypin mukaan - mielenkiintoista olisi yrittää mitata tuon lähestymistyylin etuja(eli onko niitä).

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

16

@15
Tyypit täällä ensin valittaa kun esim nokia pitää koko ajan symbiosaa paitsi nyt toivottavasti maemoa :) Sitten kun kokeillaan jotain uutta niin heti aletaan valittamaan. Ei muutamasta kuvasta pakosti tiedä minkälainen puhelin on käytännössä joten mielestäni siitä ei pitäisi valittaa. Sama juttu on tuo kännyköiden muotoilu. Nokia teki sen puhelimen mikä aukesi vähän kuin stiletto ja siinä oli qwerty (en muista nimeä). Se tyrmättiin täällä heti. Sitten heti aletaan valittaa jos koko ajan tehdään samanlaisia puhelimia. Eikö se ole hyvä että kokeillaan erilaisia mahdollisuuksia?

Vastaa
Phiideer
Phiideer

18

@16
Ihan luontevaa sanoa kuvien perusteella, jos käyttöliittymä ei miellytä silmää, eikö(kuten kommentti nro 1)? Eihän sillä juu ole mitään tekemistä sen kanssa, että onko käyttis hyvä - ja tätähän ei alkupään kommentoijat kiistäneetkään.
Jos ihmiset haluavat erilaisia puhelimia, niin eihän se sitä tarkoita suoraan, että heille pitäisi kelvata sitten mikätahansa, epäesteettinen malli...

Vastaa
kikuu
kikuu

19

@15 Et voi olla tosissasi..? Emme saa puhelin käyttiksestä muuta tietoa kun nuo kuvat, joten miten voisimme ruveta kertomaan mielipiteitämme käyttiksen käytöstä?

Voimme silti kommentoida puhelimen ja käyttiksen ulkoasua kuvien perusteella. Ja missä kommentissa joku haukkuu itse puhelinta??

Eikä tässä puhelimessa nyt mitään niin erilaista ole.

Ja mitäköhän se narsisti nyt sitten tähän liittyy, en edes kysy.. ;)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

20

@19

Meniköhän nyt jotenkin ohi mun viestin sisältö? Selvennän:
a) kuvien perusteella voimme arvioida käyttiksen ulkonäköä aika pitkälle...olen samaa mieltä.
b)Ibanez90 tuossa väittää, että käyttis olisi täällä kommenttien puolesta jo täysin tyrmätty...joka siis ei pidä paikkaansa.
c)Ainoa/yksi harvoista asioista, jonka perusteella voimme spekuldoida varsinaisen käyttiksen käyttöä, on nuo värikoodatut ikonit...hyödyttääkö värikoodaus oikean ikonin löytämistä.
d)Limp(kommentti nro12) käytti sanaa narsisti. Ottaen huomioon ko. sanan määritelmän, niin se on vähän outo sana tuohon yhteyteen.

Selvensikö tämä...?

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

22

Minusta vaikuttaa ihan hyviltä luureilta. Muotoilunkin puolesta kiinnostavia, vähän niin kuin Omnia HD. Ja käyttiskin on ihan kätevänoloinen. Ainut, mikä itseäni vähän mietityttäisi on lisäohjelmien saanti. Eikä nyt mitään iPhonen app store tasoa tarviikaan välttämättä olla, mutta jonkun verranhan noita lisäohjelmia olisi kiva löytyä.

Ja minusta "jenkkityylin" operaattoreissa ei sinänsä ole mitään pahaa, kunhan kuunnellaan vain asiakasta tarpeeksi. Suomessa ei tosin ihan heti ole "jenkkityylin" operaattoreita tulossa, kun täällä ei kuitenkaan tuo kytkykauppa käy ihan samaan malliin kuin jenkkilässä. Siellähän ei puhelimia oikeastaan muuten myydäkään kuin kytkynä, kun taas täällä varmaan suurin osa ostaa edelleen puhelimensa ilman liittymää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja