Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Multimediaviestituki saapui iPhonelle myös Yhdysvalloissa

9
Markus Lehtiniitty

Multimediaviestituki saapui iPhonelle myös Yhdysvalloissa
Myös Yhdysvalloissa Applen iPhone-puhelinten käyttäjät ovat vihdoin päässeet MMS-multimediaviestien makuun laitteissaan. iPhonea Yhdysvalloissa kauppaava AT&T-operaattori toi MMS-tuen saataville eilen.

Muualla mailmassa MMS-multimediaviestien tuki on ollut arkipäivää iPhonessakin jo jonkin aikaa, iPhone-käyttöjärjestelmän 3.0-versiopäivityksestä asti. Jostain syystä AT&T ei kuitenkaan tuolloin vielä ollut valmis tuomaan MMS-tukea iPhonelle, vaan tuo sen jälkijättöisesti vasta nyt.
MMS-tuki saapui iPhonelle iTunesin kautta ladattavan operaattoripäivityksen muodossa. Alkuperäiselle iPhonelle MMS-tukea ei kuitenkaan ole saatavilla, vaan asia koskee vain iPhone 3G:tä sekä iPhone 3GS:ää. Multimediaviestituki mahdollistaa kuvien ja videoiden lisäämisen viestin sisällöksi tekstin rinnalle - sekä luonnollisesti vastaavien viestien vastaanottamisen.

Multimediaviestituen puute oli yksi selkeimpiä epäkohtia iPhonessa ennen ongelman korjausta. Mielenkiintoista on, että nyt Nokia on samassa tilanteessa. Yhtiön tuoreesta, ensimmäisestä myös puhelinominaisuuksilla varustetusta Maemo-laitteesta, N900:sta, ei ainakaan toistaiseksi löydy MMS-multimediaviestien tukea.

Usein MMS-viestien merkitystä myös väheksytään. Tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa lähetettiin vuoden 2009 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 1,85 miljardia tekstiviestiä, kun multimediaviestejä liikkui vain 20 miljoonaa kappaletta. Totta on, että jos multimediaviestien merkitystä verrataan tekstiviesteihin, on se hyvin pieni. Mutta siltikin jokainen suomalainen vastaanottaa keskimäärin vuodessa karkeasti ottaen kahdeksan multimediaviestiä.

Kommentit (9)

Dreamlore
Dreamlore

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arthetzki:

No Apple otti taas suuren askeleen ettenpäin lisäämällä viisi vuotta vanhan ominaisuuden ja hehkuttamalla sitä. Sama juttu kuin Maceissa

Ja kun Nokia tuo tämän saman puutteen korjauksen N900:een, niin kaikki viestit ovat laatua "GJ Nokia!". On se jännä...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

"Tiettääkseni tämä oli kyllä operaattorin verkon syy."

Miten se muka voi olla operaattorin verkon syy, kun samassa verkossa muiden valmistajien puhelimilla on voinut kokoajan lähettää MMS-viestejä. Tuo sinun väitteesi on silkkaa operusteetonta tekostyiden etsimistä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

"Tämä mms viesti ominaisuus on ollut saatavina jo todella kauan. Tämä johtui operaattorista."

Älä viitsi puhua roskaa, se ei taatusti ollut mikään operaattoprin syy, koska sillon MMS-viestien lähettäminen ei olisi onnistunut muidenkaan valmistajien puhelimilla, mutta sehän on onnistunut muiden puhelimilla kokoajan. Ja jos jonkin tietyn operaattoribn verkossa olisi ongelmia, niin ei sen takia jätettäs ominaisuutta puhelimesta pois koko maailman laajuisestui. Minusta on suorastaan säälittävää miten Apple-fanipojat yrittää kehittää tekostitä ja pistää syyn jonkun muun kuin Applen niskoille, vaikka syyllinen on Apple itse.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Muuten, käsittääkseni iPhonen MMS-viestituki käsittää vain kuvien lähjettämisen. iPhoneporukka ei oikeen ole tainnut käsuttää, että MMS-viestejä voi käyttää paljon muuhunkin. Näiden alla listattujen lähettäminen onnistuu Nokian Symbian puhelimilla MMS-viestinä, mutta käsittääkseni iPhonella ei edelleenkään onnistu muu kuin kuvien lähettäminen:

- Valokuva, tai muu kuva (tai useita kuvia samassa viestissä)
- Uusi valokuva suoraan kamerasta viestiin (tai useita)
- videoleike (tai useita)
- uusi videoleike suoraan kamerasta viestiin (tai useita)
- muistiinpano muisyikirjasta (tai useita)
- käyntikortti osoitekirjasta (tai useita) vastaanottaja voi lisätä viestistä tiedot suoraan osoitekirjaansa
- multimediaesitys, joka voi sisältää kuvia, tekstiä ja efektejä
- äänite (tai useita)
- uusi äänite suoraan puhelimen mikrofonin kautta viestiin (tai useita)
- mikä tahansa binäärimuotoinen liitetiedosto, paitsi sis-paketti tietoturvassyystä

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Niion ja Nokian puhelimilla, esim omalla Nokia 5800 XpressMusic luurillani, MMS viesti voi sisältää useaa eri tyyppiä olevaa sisälyöä. On siis täysin mahdollista lähettää esim MMS-viesti, joka sisältää esim kaikkea näitä: tekstiä, useita kuvia, äänitetyn tervehdyksen ja käyntikortin osoitekirjasta. Nokia puhelimissa MMS-viesti on siis nimensä mukaisestimultimediaviesti, iPhonessa voitaisiin puhua lähinnä kuvabiesteistä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

Niin ja Nokian puhelimilla, esim omalla Nokia 5800 XpressMusic luurillani, MMS viesti voi sisältää useaa eri tyyppiä olevaa sisältöä. On siis täysin mahdollista lähettää esim MMS-viesti, joka sisältää esim kaikkea näitä: tekstiä, useita kuvia, äänitetyn tervehdyksen ja käyntikortin osoitekirjasta. Nokia puhelimissa MMS-viesti on siis nimensä mukaisesti multimediaviesti, iPhonessa voitaisiin puhua lähinnä vain kuvaviesteistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja