Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n Android- ja Windows Mobile -puhelimet eroavat muotoilultaan jatkossakin

17
Markus Lehtiniitty

HTC:n Android- ja Windows Mobile -puhelimet eroavat muotoilultaan jatkossakin
Taiwanilainen, maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja, HTC tulee jatkossakin erottelemaan eri käyttöjärjestelmiin perustuvat puhelimensa myös muotoilun osalta.

HTC:n Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän puhelinten muotoilu on väritykseltään tummaa ja kiiltävää, ja tavoitteena niillä on houkutella ennen kaikkea ammattikäyttäjiä. Sen sijaan enemmän kuluttajille suunnatut Googlen Android -käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet ovat muotoilultaan hauskempia ja myös niissä nähty alareunan niin sanottu leuka tulee pysymään jatkossakin vain niiden erikoisuutena. HTC keskittyy jatkossa myös pitämään puhelintensa muotoilun high-end-tasolla.
HTC on järjestänyt puhelintensa muotoilun suunnittelun varsin erikoisella tavalla. Se osti vuoden 2008 lopussa One & Co -nimisen muotoilutoimiston, joka oli vuodesta 2006 konsultoinut HTC:tä muotoilun suhteen. Laajasti One & Con kädenjälki tulee näkymään HTC:n laitteissa kehitysjaksojen pituuden vuoksi vasta ensi vuonna. Vaikka One & Co kuuluu nykyään HTC:n varjon alle, on se yhä pysynyt itsenäisenä yksikkönä, joka palvelee HTC:n ohella myös muita yrityksiä.

"Olemme luomassa vahvaa muotokieltä, joka on muuttumassa tunnistettavaksi. Yhtiöt (operaattorit) haluavat HTC:n logon näkyviin puhelimissaan", One & Con partneri Claude Zellweger kertoi Forbesin haastattelussa. HTC on puhelinmerkkinä vielä varsin tuore tapaus. Vuoteen 2006 asti yhtiön "omalla merkillä" myydyt puhelimet tunnettiin vielä Qtek-nimen alla - tuolloin yhtiön toiminnasta valtaosan kuitenkin muodostivat vielä operaattoreille räätälöidyt ja niiden brändeillä myydyt puhelinmallit.

Jatkossa HTC aikoo keskittyä aiempaa enemmän erityisesti ihmisläheisyyteen. Tämä näkyy muun muassa yhtiön tuoreimmissa Android-puhelimissa, kuten HTC Herossa. Se on saatavilla aiempaa elävämmissä väreissä, kuten valkoinen, pinkki sekä "lämpimän" harmaa, minkä lisäksi myös käyttöliittymän puolella HTC:n oma Sense-lisäys keskittyy pääasiassa ihmisten parempaan esille tuomiseen.

Lisäksi HTC aikoo jatkossa rakentaa mallistostaan yhtenäisemmän, missä merkittävässä osaroolissa varmasti ovat juuri yhtiön omat, käyttöjärjestelmien päälle toteutetut käyttöliittymälisäykset. Erilaisten rakenteiden osalta HTC:n laitteet kuitenkin tarjoanevat kuitenkin jatkossa enemmän valinnanvaraa, sillä Forbesin haastatteleman Zellwegerin mukaan HTC:ltä voi odottaa "uusia, mielenkiintoisia rakennemuotoja".

Forbesin artikkelin lopussa on myös lupaus, että HTC julkistaisi uusia laitteita lokakuun alussa. Tuolloin vuorossa lienee ainakin Leo-kehitysnimellinen, lopulta luultavasti HTC HD2 -nimen saava huippukosketuspuhelin.

Kommentit (17)

Kojootti (vahvistamaton)

1

Harmi kun Android -puhelimissa säilyy leuka jatkossakin :( Pitää siis katsella muita valmistajia.

Vastaa
limp (vahvistamaton)

2

Taiwanilainen? Kysessä on kiinalainen valmistaja! Taiwan on osa Kiinaa! Törkeä kirjoitusvirhe!

Vastaa
msly
msly

3

@1.

Välttämättä kaikista malleista leukaa ei tule löytymään - eihän sitä ole tuoreessa HTC Tattoossakkaan.

Mutta HTC:n Windows Mobile -puhelimissa leukaa ei tulla näkemään.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

HTC:lla on oikea asenne! Ajattelee käyttäjiä eikä vain voittoa. Mielestäni HTC mallit ovat hienoja ja käyttäjä ystävällisiä. Toivottavasti tulee pysymään jatkossakin.

Vastaa
kerbo
kerbo

5

Eilen meni itsellä HTC Hero tilaukseen. Leuan suhteen olen kyllä vähän skeptinen, aika rumalta se ainakin kuvissa näyttää, saas nähdä miten oikeasti asia on.

Jostain luin vielä, että leuan ei pitäisi häiritä, vaikka taskussa luuria pitääkin...

Vastaa
JuhaW
JuhaW

6

Mielestäni hienoa, että HTC tulee pitämään leuan jatkossakin. Itsekin pidin sitä ensin outona ja jopa vähän rumana, ennen kuin sain puhelimen käteeni. Ja hyvältähän se mielestäni näyttää ja sopii hyvin käteenkin puhelin muodollaan. Eipä löydy muilta valmistajilta yhtä rohkeaa ja hyvää designia.

@2. Kyllä mun puhelimessa lukee Made In Taiwan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Taiwan kuuluu Kiinan tasavaltaan, (elikkäs juurikin se taiwanin saari), kun taas Kiinan kansantasavalta on se "manner-kiina". Ja yleisesti kiinan tasvaltaa sanotaan selvyyden vuoksi Taiwaniksi. Onko minulta mennyt jotain ohi (maat yhdistyneet? :P) vai oletko niitä jotka eivät usko Taiwanin suvereniteettiin? :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_China

Vastaa
Tonoppeli
Tonoppeli

9

Kuvissa toi leuka näyttää ihan erinlaiselta kuin luonnossa. Itse kanssa vähän hämmästelin alkuun, mutta kun menin testaamaan Heroa niin tykästyin välittömästi. Se on tyylikäs ja istuu mukavasti käteen.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

@7

Totta kai mutta HTC:ta kiinnostaa myös asiakkaiden mielipide.
Eikä se varsinkaan käytä asiakkaita beta testaajana kuten eräs toinen firma...

Vastaa
kenokaula (vahvistamaton)

11

Ei ymmärrä tuota leuka kammoo. Miks kaikkien pitää näyttää Idildolta. Hienoin uudistus puhelimeen sitten "navi napin" :D:D

Vastaa
limp (vahvistamaton)

12

@8

Todellakin olen! Taiwania ei ole läheskään kaikkialla maailmassa tunnustettu, ja hyvä näin! Osa suurempaa Kiinaa se on!

Vastaa
Markkanen
Markkanen

13

10. Olet siis ihan kysynyt HTC:n johtoportaalta että heillä on ekana mielessä asiakkaat sitten vasta voitto? Ja tarkoitatko tolla "eräs toinen firma" Applea vai mitä firmaa?

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

14

Ainakin HTC Heron mainoskuvat on käyneet läpi sellaisen fotoshop laihdutuskuurin - et huh huh! Kokeilin kaupassa ja oli paljon läskempi mitä kuvissa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

15

> Taiwanilainen? Kysessä on kiinalainen valmistaja!
> Taiwan on osa Kiinaa! Törkeä kirjoitusvirhe!

Tuleeko kommenntti suuren palomuurin takaa, vai mistä moinen älähdys.

Yhtiö itse taitaa kertoa tärkeimpien toimintojen sijaitsevan Taiwanissa, pääkonttori mukaanlukien.

Uutisessa ei otettu kantaa Kiinan tasavallan / Kiinan kansantasavallan tilanteisiin.

HTCtä Kiinan kansantasavaltalaiseksi firmaksi väittämäinen olisi aika yliampuvaa.

Vastaa
Hero (vahvistamaton)

16

Itse heroa jo tovin käyttäneenä voin sanoa että olisi aika hankala kuvitella noin hyvää käytettävyyttä ilman "leukaa", ja kuka oikeasti ostaa Heron kaltaisen puhelimen ulkonäön perusteella?! eikö se nyt kuitenkin ole enemmän työkalu kuin hyllyn koriste....

Vastaa
JuhaW
JuhaW

17

@14. Huomasitko myös, kun kokeilit laitetta kaupassa, että se takakuori loivenee leveyssuunnassa kuoren pohjaan? Siksihän se näyttää noissa tietyissä kuvissa kapeammalta, joissa se Hero on vain puoliksi kylki näkyvissä, kun se loiveneva osa peittyy kuvasta pois. Eli ei niitä ole mitenkään "photoshopattu". Koitapas etsiä muita kuvia, joista se Hero on kuvattu pelkästään kyljestä. Esim. tässä kuvassa se näkyy selvästi: http://www.mobiiliblogi.com/wp-content/u...htc_hero_v1.jpg

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja