Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N900 ennakkotilattavissa Saunalahdelta sekä DNA:lta

11
Markus Lehtiniitty

Nokian N900 ennakkotilattavissa Saunalahdelta sekä DNA:lta
Saunalahti toi Nokian odotetun N900-laitteen ennakkotilattavaksi tämän viikon perjantaina. DNA:lla N900 on ollut ennakkomyynnissä jo hieman pidempään. Sen sijaan Sonera ei Nokian tulevaa huippulaitetta vielä tilattavaksi ole tuonut.

Sekä Saunalahdella että DNA:lla N900:n hinta on asetettu 552 euroon. Kyseessä on kohtalaisen kilpailukykyinen hinta, mutta toki edullisemminkin N900:aa tulee heti alusta alkaenkin saamaan. Nokian oma Nokia Online Kauppa myy N900:aa 599 euron hinnalla, joten siihen nähden operaattoritkin tarjoavat oivan diilin. Mielenkiintoista yleisemmin ottaen myös on, että N900 hinnoitellaan Nokian parjattua Symbian-älypuhelinten N97-lippulaivamallia edullisemmaksi.
Jaettuna 24 kuukausierään vastaa Saunalahden ja DNA:n 552 euron hinta 23 euron kuukausimaksua laitteesta. Sekä DNA että Saunalahti tarjovat N900:aa laajojen liittymävaihtoehtojen kera. N97:n tavoin Saunalahti panostaa N900:nkin kohdalla erityisesti laajan TotaaliMax-paketin myyntiin.

Saunalahti tarjoili myös erikoistarjouksen N900-lanseerauksensa yhteydessä. TotaaliMax-liittymätyypin ennestään omaaville asiakkaille tarkoitetussa tarjouksessa N900:n hinta asettui vain 395 euroon. Kyseinen tarjous rajattiin kuitenkin vain 500 ensimmäiseen tilaajaan eikä kiintiön jäljellä olevasta määrästä ole tällä hetkellä tietoa. Kuitenkaan myöskään kiintiön täyttymisestä ei vielä ole ilmoitettu, joten ilmeisesti N900 on halukkaille TotaaliMax-asiakkaille yhä edellä mainittuun hintaan Saunalahdelta tarjolla.

N900:n odotetaan tuoreimman saatavilla olevan tiedon mukaan saapuvan markkinoille loka-marraskuun vaihteessa. Saunalahti arvioi tällä hetkellä toimitustensa alkavan viikolla 44, eli 26.10.-1.11. välisenä aikana.

Nokia N900 on ensimmäinen myös puhelinominaisuuksilla varustettu Maemo-käyttöjärjestelmän laite tai mobiilitietokone, jollaiseksi Nokia sitä haluaa kutsua. N900:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman kosketusnäyttö 480x800 pikselin tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, Mozillan tekniikkaan perustuva ja täyden Flash-tuen sisältävä verkkoselain, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 3G-, HSPA-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä 600 megahertsin ARM Cortex-A8 -prosessori ja PowerVR SGX -grafiikkapiiri.

Kommentit (11)

tntuof
tntuof

2

Saunalahden sivuilta: "# Huom! N900 laite ei pysty lähettämään / vastaanottamaan MMS-Multimedia viestejä!" Mitenkäs nyt suu pannaan? Ainakin oli kova itku kun ei saanut jeesuspuhelimeenkaan :D

Vastaa
kikuu
kikuu

3

Jännä nähdä minkälainen tuo Maemo on. Tai tarkoitan oikeastaan, että saattaa toimia aika heikosti ennen ensimmäisiä päivityksiä. Ite on kuitenkaa tollasta halkoa taskuuni tilaa..

Vastaa
user (vahvistamaton)

4

> Huom! N900 laite ei pysty lähettämään / vastaanottamaan
> MMS-Multimedia viestejä!" Mitenkäs nyt suu pannaan?

Vaikka et ole asiaa aijemmin huomannut, tuo puute on mm. tällä "uutis" palstalla ollut pinnalla monesti ja puute on merkittävä. Ilmeisesti asiaa paikataan purkalla.

Laite ei muutenkaan ole vahva puhelimena, eikä valmistaja sitä puhelimena markkinoikkaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

@4
Miten se MMS-puute on merkittävä? Tai miten laite ei muutenkaan ole vahva puhelimena?

Jos joku käyttää paljon MMS-viestejä, niin sitten en lähde asiaa kiistämään. Itse en niitä käytä. Eikä ne taida kovin suosittuja olla muutenkaan.

Ekan iPhonen aikaan ja varsinkin laitteella jossa ei ollut 3G:tä puute olikin suurempi. Nykyisin suosisin itse ainakin sähköpostia enkä koko rajoitteisia MMS-viestejä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

@3
Sen perusteella mitä tosiaan ite pääsin kokeileen, niin ainakin kyseinen yksilö toimi ongelmitta ja ilman nykimisiä. Itse odotan, että laite ja siinä olevat ohjelmistot itsessään toimivat ongelmitta, kun laite tulee saataville.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

7

Täytyypi myöntää että pitkästä aikaa moneen vuoteen laite jonka kattavampaan pakettia käyttökokemuksista odotan kovasti.

Vastaa
Stonik
Stonik

8

Itsekään en usko, että tuo saapuessa oon viimeisen päälle valmis paketti, mutta toisaalta kapasiteetti ja mahdollisuudet ovat aivan ilmiömäiset. Uskon, että Nokia ei tuota ole rummuttanut itsekään aktiivisesti juuri siitä syystä, että laite on ensimmäinen Maemo-puhelin, ja sen todellinen kypsyminen kestänee ainakin vuoden.

Joka tapauksessa, hinta on kohdallaan ja kovasti tuo mietityttää josko tilaisi jo ennakkoon vanhan TyTN:in tilalle. Mutta katsotaan nyt kunhan suomalaisia ensitestejäkin aletaan saamaan myyntiversiosta.

Vastaa
jehu80
jehu80

9

Yhdellä tutulla on jo tälläinen ja kokeilin nopeasti. Käyttäminen vaatii opettelua ja kokoa on omaan taskuun liikaa - kuitenkin omassa kategoriassaan varmasti hyvä laite.

Vastaa
Late3333 (vahvistamaton)

10

Kerrankin vähän sivistyksellisempää tekstiä kuin muissa kalliita puhelimia sisältävissä artikkeleissa.
Mutta kuten varmaan jo monesti on todettu: kritiikki on valtavaa, jokainen uusi puhelin täytyy haukkua pystyyn, miksi ihmeessä?
Moni täällä väittää mitä mieleen juolahtaa, tässä menee itsekin sekaisin, kun olen uutta puhelinta katselemassa ja mikään ei ole muiden mielestä hyvä.
Mutta oma mielipide on näin päälisin puolin N900:a, että ok tulee olemaan, jopa todella hyvä, jos Nokia saa innostutettua ihmiset ohjelmoimaan ja kehittämään hyviä ohjelmia. Todella muokattava ainakin on ,jos katsoo tietokoneelle saatavaa ubuntua.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@10
Puhut asiaa.
Ihminen se on vaan hieno eläin ja me suomalaiset hienoa kansaa, jolla tuntuu olevan omat hienot piirteensä... :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja