Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusien puhelinmallien keskimääräinen paksuus alitti 14 millimetriä

2
Markus Lehtiniitty

Uusien puhelinmallien keskimääräinen paksuus alitti 14 millimetriä
Tutkimusyhtiö Strategy Analytics on julkistanut katsauksensa vuoden 2009 heinäkuussa julkistettujen uusien puhelinmallien sisältämista ominaisuuksista.

Yhteensä menneen heinäkuun aikana julkistettiin Strategy Analyticsin mukaan 109 uutta puhelinmallia, 27 eri valmistajalta. Tarkemmat tekniset tiedot julkistetuista puhelimista oli kuitenkin saatavilla vain 53 eri puhelinmallista.
Strategy Analyticsin mukaan heinäkuussa julkistettujen uusien puhelinmallien keskimääräinen paksuus oli vain alle 14 millimetriä. Puhelimet ovat ohentuneet viime vuosina merkittävästi. Erittäin ohuet puhelimet tulivat muotiin muutama vuosi sitten, mutta tämän jälkeen puhelimet ovat yleisestikin ottaen jatkaneet ohentumistaan laajemmassa mittakaavassa.

Muistikorttipaikka ja USB-datakaapeliyhteyden tuki kuuluvat nykyisin jo lähes puhelinten perusominaisuuksiin. Strategy Analytics kertoo uusista puhelinmalleista 87 prosentista löytyneen muistikorttipaikan ja 85 prosentista USB-tuen, mikä on uusi huippulukema.

3G-verkossa tiedonsiirtoa nopeuttavat HSPA-tekniikat eivät sen sijaan ole vielä perustavaraa. Tiedonsiirtoa verkosta puhelimeen päin nopeuttava HSDPA-tuki löytyi Strategy Analyticsin mukaan 21 prosentista uusia puhelinmalleja ja puhelimesta verkkkoon päin nopeutta lisää tuova HSUPA-tuki vain 13 prosentista uusia puhelinmalleja.

Kosketusnäyttöjen lisääntymisen myötä samalla myös puhelinten näyttöjen tarkkuudet ovat olleet kasvussa. Strategy Analytics kertoo yhdeksän heinäkuussa julkistettua puhelinta sisälsi jo WVGA-tarkkuuden, eli 480x800 pikselin, näytön. Näyttötekniikoissa Samsung on valmistajista edelläkävijä, sillä kuudesta sen uudesta puhelinmallista löytyi jo OLED-tekniikkaa edustava näyttö.

Lisäksi puhelinten täydellä latauksella tarjoama keskimääräinen puheaika oli nousussa, sillä heinäkuussa julkistetut puhelimet tarjosivat keskimäärin 343 minuutin puheaikaa.

Juttumme kuvassa esiintyy Nokia 3720 classic, joka julkistettiin heinäkuussa.

Kommentit (2)

psp (vahvistamaton)

2

täyttyy edelleen ihmetellä miksi nokia ei pysty tekemään 10-12 mm paksuja kosketusnäytöllisiä puhelimia???

jos nokia olisi suunnitellut aikoinaan iPhonen niin siitä ei olisi 100 %:sti tullut niin suosittua kuin siitä tuli. nokialaisena sen paksuus olisi ollut todennäköisesti noin 20 mm ja siihen se taru olisi loppunutkin.

yrittäkää nyt hyvät nokialaiset ohentaa kapuloitanne (halkoja) noin 5 mm niin myynti lisääntyy 50 %:a.

t. osakkeenomistaja

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja