Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungilta 12 megapikselin kamerapuhelin optisella zoomilla

11
Markus Lehtiniitty

Samsungilta 12 megapikselin kamerapuhelin optisella zoomilla
Samsungilta on tulossa markkinoille, aluksi ilmeisesti yhtiön kotimarkkinoilla Etelä-Koreassa SCH-W880-nimellä, 12 megapikselin kameralla ja kolminkertaisella optisella zoomilla varustettu puhelin.

Samsung on julkistanut jo myös Euroopan markkinoille aiemmin 12 megapikselin kamerapuhelimen, mutta optista zoomia ei kyseisestä M8910 Pixon12 -nimellä tunnetusta puhelimesta löydy. Nyt Korean markkinoille julkaistu uusi huippukamerapuhelin kuitenkin rantautunee myös Eurooppaan myöhemmin M8920-nimellä. Aikataulusta tänne tulon suhteen ei kuitenkaan toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa.
Muotoilultaan uutuus muistuttaa jopa enemmän kameraa kuin puhelinta. Vaikutuksensa tähän on selkeästi erottuvilla erillisellä kameran laukaisunäppäimellä ja säätöpyörällä sekä luonnollisesti puhelimesta ulostyöntyvällä objektiivilla. Uudesta huippukamerapuhelimesta löytyy myös luonnollisesti kunnollinen Xenon-salama, mutta myös LED-kuvausvalo, sekä HD-videokuvauksen tuki.

Varsinaisten kameraominaisuuksien ohella W880/M8920:n ominaisuuksiin tiedetään kuuluvan kooltaan 3,3 tuuman AMOLED-tekniikalla toteutettu kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 480x800 pikseliä (WVGA).

Muista ominaisuuksista ei vielä toistaiseksi ole vahvistettuja tietoja, mutta ainakin Eurooppa-version ominaisuuksiin tullevat kuulumaan myös muun muassa GPS-paikannus, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka. Korean W880:sta puolestaan löytyy DMB-mobiili-TV-vastaanotin. Koreaan suunnattu W880 tulee olemaan CDMA-verkkojen puhelin, mutta Euroopassa nähdään luultavasti 3G- ja HSPA-tuilla varustettu malli.

Alun perin M8920 vuoti julkisuuteen jo kesäkuun alussa.

Kommentit (11)

mcmopo
mcmopo

1

Noin parivuotta sitten mietin miten kauan menee että saadaa kunnollinen kamera kännykkään (vaikkakin tässä tapauksessa näyttäisi kännykkä menneen kameraan). Ei tuo vielä mikään kunnollinen järjestelmäkamera ole, mutta normaaliin kuvaukseen tuo on kyllä otollinen.

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

3

"optista zoomia ollaan tässä odotettukkin"

Itselläni ollut optisen zoomin omaava puhelin käytössä jo vuodesta 2006 lähtien.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

4

No eipä tässä mitään tietoa ole sen paremmin luurin optiikasta joten eiköhän tämä ole sitä samaa kuraa mitä on jo vuosi tolkulla kuluttajille syydetty "kameroina"

Vastaa
kikuu
kikuu

5

En nyt tätä kyllä kuvaukseen käyttäisi. Mutta ehkäpä parin vuoden sisällä saadaan oikeasti 12 megapikselin tasoinen kännykän kamera. Ja siis pari vuotta, niin kännykkään saa jo lisäobjektin -> järjestelmäkamera. Saapi nähdä :P

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

6

No niin näin sitä pitää! Jos hinta ei ole kovin hirvittävä niin luulis, tämmösellä löytyvän kysyntää.

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

7

Lisää vain optisella zoomilla ja OIKEALLA salamalla olevia puhelimia markkinoille!

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

8

Tai no ei nyt ehkä _oikealla_ salamalla, vaan juurikin xenonsalamalla :)

Vastaa
Naru (vahvistamaton)

9

Jostain syystä en ole ollut ikinä kovin ahkera kantamaan pokkaria mukanani. Enkä usko, että jaksaisin kantaa sitä edes silloin jos siinä olisi simmi sisällä.

Toivottavasti tulevaisuudessa järkevän kokoisilla puhelimilla saa hämärässä kunnollisia kuvia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Optisen zoomin yleistyminen kännyköiden kameroissa olisi toki ihan kiva, mutt sen ongelmana on tilanpuute. Kuten noistakin kuvista nähdääbn, niin optinen zoomi haukkaa lähes puolet puhelimen kuorten sisäosista. Silti ilmeisesti aika hyvin tuohon puhelimeen on saatu ängettyä ominaisuuksia. Komponentit kutistuu tekniikan kehittyessä, joten uskosin lopulta päästävän siihen että monissa muissakin puhelimissa on optinen zoomi.

Eräs asia mikä itseäni on jo pidemmän aika ärsyttänyt on nämä asenteet "ei kännykällä voi saada kunnon kuvia jne". Itseasiassa nykyään monet pokkarikamerat on jopa pienempiä kuin älypuhelimet. Eli sekä hyvän kennon, että hyvän optiikan mahduttaminen nykyisiin puhelimiin on teknisesti täysin mahdollista. Toki puhelimissa kuorten sisällä tilaa vie antennit jne, eli tilanpuute aiheutta enemmän ongelmia kuin digikameroissa. Tuollaiset edellä mainitut asenteet on siis kuitenkin jo aikansa eläneitä. Se mikä on suurempi ongelma on nimenomaan se zoomi, optisen zoomin mahduttaminen puhelimen ilman puhelimen ominaisuuksien karsimista on jo haastavaa. Mitä ilmeisimmin siitäkin ongelmasta aletaan päästä pikkuhiljaa eroon komponenttien pienentyessä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

11

>Optisen zoomin yleistyminen kännyköiden kameroissa olisi
>toki ihan kiva.

Totta, mutta täysin yliarvostettu, tila, raha jne. jos käytettäisiin kiinteään niin saataisiin parempi lopputulos, mutta ei niin myyvä.


> mutt sen ongelmana on tilanpuute.

Totta, ei puhelimeen mahdu optistazoomia, ja jäljelle jää toteutukset joissa pokkarikameraan lättästään puhelin.

> Komponentit kutistuu tekniikan kehittyessä, joten uskosin
> lopulta päästävän siihen että monissa muissakin puhelimissa on
> optinen zoomi.

Aina välillä noita on, ja kun kaikki sitä haluaa niin varmaan tulee jatkossakin.

Optisesti tuota on vaikea tehdä pieneen tilaa, pienetämällä kennoa jne. saa pienempään mahtumaan, mutta parempi ehkä ottaa tavoitteeksi kennon suurentaminen ja digitaaliset rajaukset "zoomit". ja optista haluaville sitten irtoputkia.

> Toki puhelimissa kuorten sisällä tilaa vie antennit jne, eli
> tilanpuute aiheutta enemmän ongelmia kuin digikameroissa.

Puhelimissa kuutiomillimetri on iso juttu, kuutio sentti aivan valtava tila, ei niissä ole tilaa tavaralle joka tekee jo digipokkaristakin jättiläisen pieneen puhelimeen verrattuna.

Jäjelle jää ratkaisut, esim tämän jutun tyyppiset joissa lyödään perusluuriin digipokkarin hilut, tulos iso, jos digipokkarin hilut lyödään isoon älypuhelimeen, on tulos vieläkin isompi.

Parhaat kamerapuhelimet ovat yllättävän hyvin onnistuneet yhdistämään asiat - jolloin on saatu aikaan hyviä kamerapuhelimia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja