Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia mukana rakentamassa mobiilia HD-liitäntää

2
Markus Lehtiniitty

Nokia mukana rakentamassa mobiilia HD-liitäntää
Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony ja Toshiba ovat perustaneet Mobile High-Definition Interface Working Group -nimeä kantavan työryhmän suunnittelemaan yhteistyössä uutta standardia mobiilia liitäntää, joka mahdollistaisi korkealaatuisen äänen ja kuvan siirtämisen HD-televisioihin sekä -näyttöihin.

Käytännössä kyse olisi kookkaammista laitteista tutun HDMI:n pienemmästä, mobiililaitteisiin sopivasta vastineesta. Uusi liitäntä voisi tulevaisuudessa tulla käyttöön niin puhelimissa kuin myössä muissa pienissä kuluttajaelektroniikkalaitteissa.
Tavoitteena on luoda liitännästä helposti integroitava ja kustannustehokas valmistajille sekä yksinkertainen ja luotettava puolestaan loppuasiakkaiden näkökulmasta. Yhden, pienellä liitinmäärällä varustetun kaapelin pitäisi tukea videota 1080p-HD-tarkkuuteen asti sekä HD-audiota ja lisäksi myös välittää virtaa kannettavaan laitteeseen.

Uuden liitännän kerrotaan perustuvan yhteistyössä mukana olevan Silicon Imagen Mobile High-Definition Link (MHL) -teknologiaan. Yhtiöiden muodostaman työryhmän työnä on määritellä, promota ja mainostaa uutta liitäntää teollisuuden standardiksi. Uusi liitäntä olisi kaikkien halukkaiden käytettävissä.

Työryhmän odotetaan organisoivan perustajajäsenistä koostuvan konsortion, joka kehittää uuden liitäntäteknologian standardin tekniset määrittelyt. Lisätietoa työryhmästä löytyy lehdistötiedotteesta, joka on saatavilla muun muassa Toshiban sivujen kautta.

Tietoa hankkeen aikataulusta ei toistaiseksi ole, kuten ei myöskään ensimmäisten uudella liitännällä varustettujen laitteiden markkinoilletuloaikataulusta. Luultavasti laitteisiin asti uuden liitännän saapuminen tulee kestämään vähintäänkin pari vuotta.

Viime aikoina mobiililaitteiden liitännät ovat ilahduttavasti muutenkin standardisoituneet. Kuulokkeiden liittämisessä 3,5 millimetrin standardi liitäntä on vallannut jatkuvasti enemmän alaa ja tulossa on myös laturien standardisointi seuraavien vuosien aikana.

Kommentit (2)

hinuk
hinuk

1

hyvä hyvä kunhan se on sitten tehty järkevästi että johdot on kännykässä mini hdmi-> tvssä hdmi ettei tuommosen takia joutuisi ostamaan mitään adaptereita.

Vastaa
user (vahvistamaton)

2

>hyvä hyvä kunhan se on sitten tehty järkevästi että johdot on
>kännykässä mini hdmi-> tvssä hdmi ettei tuommosen takia joutuisi
>ostamaan mitään adaptereita.

Vaikka uutisessa käytännössä puhutaan HDMI:n pienentämisestä, niin kyse ei ole HDMI liittimestä (HDMI liittimiähän on jo), eli passiivisia adaptereita ei tarvitse odottaa.

Ajatuksena on kuitenkin huomioida uutisen liittimellä varustettujen laitteiden kytkeminen mm. HDMI liittimellä varustettuun esim. näyttöön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja