Googlen Androidin uusi 1.6-versio videolla

1
Markus Lehtiniitty

Googlen Androidin uusi 1.6-versio videolla
Googlen Android-käyttöjärjestelmän seuraavan version, jonka versionumero on 1.6, odotetaan mahdollisesti valmistuvan jo lokakuun aikana.

Eilen Google julkaisi Android 1.6:sta kehittäjille tarkoitetun version Android Dev Phone 1 -laitteelle. Verkkoon onkin jo ilmestynyt videoesittelyjä uudesta versiosta - ja tämän jutun lopusta löytyy liitettynä yksi. Lisäksi esillä on myös aiemmin julkaistu Googlen oma esittelyvideo Android 1.6:n tuomista uudistuksista.

Uusi versio ei tuo mukanaan kovinkaan paljon käyttäjälle näkyviä käyttöliittymämuutoksia, vaan niiden sijaan esimerkiksi turvallisuuteen ja alustan vakauteen liittyviä uutuuksia on runsaasti. Android 1.6:n pitäisi nyös olla aiempia versioita kauttaaltaan nopeampi.

Lisäksi alta löytyvällä läpikäyntivideolla esitellään muun muassa uutta aiempaa tarkempaa tietoa akun kulutuksesta kertovaa toimintoa, uudistunutta Android Market -sovelluskauppaa sekä parannettua ja aiempaa nopeampaa kamerasovellusta. Lisäksi kerrotaan videokuvauksen nyt tarkentavan automaattisesti lähempänä oleviin kohteisiin.



Android Market uudistuu niin ulkoasultaan kuin myös toiminnoiltaan. Aiemmasta mustasta ulkoasusta vaihdetaan huomattavasti raikkaampaan vaaleaan ulkonäköön ja lisäksi samalla sovelluskategorioiden lukumäärä lisääntyy, sovelluksista tulee tarjolle enemmän tietoa muun muassa kuvankaappausten myötä ja lisäksi yksittäisiä sovelluksia voidaan nostaa aiempaa paremmin esiin.

Kuten aiemmin olemme kertoneet, Android 1.6:n ominaisuuksiin tulee myös kuulumaan tuki CDMA-verkoille sekä useammille näyttötarkkuuksille. Jo lähiaikoina markkinoille onkin odotettavissa merkittävästi aiempaa tarkemmilla näytöillä varustettuja Android-puhelimia - jatkossa WVGA-tarkkuudesta on tulossa Android-huippumallien vakiotavaraa.

Lisäksi Android 1.6 tuo mukanaan muun muassa puhelimen sisällön sekä verkon kattavan Quick Search Box -hakutoiminnon sekä tekstinluku-sovellusrajapinnan, johon liittyen mukana on myös käännöstoiminnot.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

kikuu
kikuu

1

No vaikuttipa rumalta, Vaikka empä ole sitä vanhaakaan Androidia ikinä nähnyt.

Teemoillahan tuon voisi korjata, mutta jokainen pitää mistä pitää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.