Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG julkisti uuden GD510 Pop -kosketuspuhelimen, lisävarusteena aurinkopaneelikuori

3
Markus Lehtiniitty

LG julkisti uuden GD510 Pop -kosketuspuhelimen, lisävarusteena aurinkopaneelikuori
LG on julkistanut uuden GD510 Pop -nimisen kosketusnäytöllisen puhelinmallin. Uuden mallin yhteydessä LG:n tavoitteena on ollut luoda käytöltään aiempaa yksinkertaisempi kosketuspuhelin.

LG:n mukaan sen kuluttajatutkimukset ovat osoittaneet, että suuri määrä kuluttajia haluaisi kosketusnäyttöpuhelimen tuoman toiminnallisuuden ilman kokoa kasvattavia ja turhia ominaisuuksia, jotka myös nostavat puhelimen hintaa. GD510 onkin suunniteltu tämä mielessä ihmisille, jotka haluavat kosketusnäytön mukanaan tuoman suuremman näytön ja helpomman käyttöliittymän, mutta eivät monia turhia ominaisuuksia.
GD510:n näyttö on kooltaan kolme tuumaa ja tarkkuudeltaan WQVGA, eli 240x400 pikseliä. Lisäksi GD510:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kolmen megapikselin kamera, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti, internetselain, stereo-Bluetooth, sekä LG:n mukaan laaja audio- ja videoformaattien tuki. Sen sijaan esimerkiksi 3G- ja WLAN-yhteyksien tukea ei GD510:stä löydy.

Oikealta kosketusnäytön alta GD510:stä löytyy vain yksi näppäin, joka tilanteen mukaan toimii valikkonäppäimenä, perumisnäppäimenä sekä puheluiden yhteydessä vihreänä ja punaisena luurinäppäimenä. Näppäimen ympärillä palaa joko vihreä tai punainen valo kertoen tarjolla olevasta toiminnosta. GD510:n kuoret ovat harjuttua alumiinia ja puhelimen näyttöä kiertää vain 4,8 millimetrin kehys.

"Annoimme GD510:lle optimoidun ominaisuusvalikoiman, mikä antoi meille mahdollisuuden keskittyä tekemään puhelimesta kompaktimman sekä helpomman käyttää", sanoi LG:n puhelinliiketoimintaa johtava Skott Ahn LG:n lehdistötiedotteessa.

LG:n GD510-lehdistötiedotteessa ei mainita puhelimen aurinkopaneelitakakuoresta, mutta se on kuitenkin näkyvissä kolmessa lehdistökuvassa (alla).

LG:n lehdistötiedotteen mukaan GD510 on kompaktein ikinä tehty kolmen tuuman kosketusnäytöllä varustettu puhelin. Väitteeseen kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, ainakin LG:n lehdistötiedotteen muun annin luotettavuuden perusteella. LG:n mukaan sen tammikuussa 2007 julkistama KE850 PRADA-puhelin nimittäin oli ensimmäinen täysin kosketusnäyttöön perustuva puhelin, mikä ei oikeasti pidä paikkaansa.

GD510 on tulossa markkinoille Euroopassa lokakuun puolen välin paikkeilla. LG:n mukaan uutuuden hinta vaihtelee markkinottain, ja se tullaan julkistamaan maakohtaisesti myöhemmin.

Kommentit (3)

johtaja59
johtaja59

2

Nokialla floppasi aurinkopaneelikuoret aikoinaan 1600-sarjalaisissa, vaikka kuoret oli varsin edulliset. Saa nähdä onnistuuko LG paremmin.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

3

Ongelmana tuossa on toki se, että harvemmin puhelinta tulee jätettyä lojumaan aurinkoon riittävän pitkäksi aikaa. Pois luettuna esim. rannalla loikoillessa, tosin silloinkaan ei käytännössä välttämättä kannata ainakaan jossain ulkomaisissa kohteissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja