Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan toisesta Android-puhelimesta vuoti julkisuuteen live-kuvia

2
Markus Lehtiniitty

Motorolan toisesta Android-puhelimesta vuoti julkisuuteen live-kuvia
Motorolan ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, CLIQ/DEXT:n, nähtyä jo päivänvalon on katseet nyt käännetty yhtiön seuraavaan tulossa olevaan Android-puhelimeen.

Kyseinen puhelin on aiemmin tunnettu kehitysnimellä Sholes. Nyt puhelimeen on liitetty myös Tao-nimi. Lopullisesta mallinimestä ei toistaiseksi ole tietoa. Sholes on aluksi tulossa saataville Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin kautta, eli ainakin ensimmäinen laitteesta nähtävä variantti tulee käyttämään CDMA-verkkoja. Tietoa mahdollisesta Euroopassa käytössä olevia GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevasta mallista ei ole.
Ensimmäiset live-kuvat, joissa laite on päällä, Sholesista esiin toi HowardForums-keskustelupalstalla käyttäjä nimimerkiltään wnrussell. Uusissa kuvissa laite nähdään kuitenkin vain liukukansi suljettuna - Sholesistahan tulee löytymään kosketusnäytön ohella myös esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö.

Sholesin julkistuksen odotetaan tapahtuvan piakkoin, sillä puhelimen odotetaan rantautuvan markkinoillekin asti vielä loppuvuoden aikana.

Aiempien tietojen mukaan Sholesista piti löytyä Androidin 2.0-versio, joka tunnetaan myös Eclair-kehitysnimellä. Näin ei kuitenkaan luultavasti tule tapahtumaan, sillä Eclair ei tule valmistumaan vielä kuukausiin. Sen sijaan Sholesin sisältä löytynee Android 1.6/Donut-versio, jonka odotetaan valmistuvan aivan lähiaikoina.

Sholesista odotetaan Motorolan Android-tarjonnan huippumallia, jonka varjoon ensimmäinen Android-puhelin tulee jäämään. Muun muassa Sholesin materiaalivalinnat ovat korkealuokkaisempia (metallia) ja esimerkiksi Sholesin näytön odotetaan olevan aivan eri tasolla: 3,7 tuuman koko ja 854x480 pikselin tarkkuus.

Sholes on myös hiljattain läpäissyt Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testit.

Lisää kuvia löytyy HowardForumsin ketjusta.

Kommentit (2)

ake (vahvistamaton)

1

Harmi vaan, että suomi on niin pieni markkina-alue ettei Motorola täällä paljoa näy. Ja vaikka näkyisikin niin ilman lokalisointia, ääkkösiä ja öökkösiä qwertyssä.

Vastaa
Quiote
Quiote

2

No nyt voi ensimmäistä kertaa sanoa että näyttää hyvältä! Plussaa vielä siitä että noiden pakollisten näppäinten viemä tila näytön alareunassa on minimoitu. Vihdoin positiivinen uutuus Motorolalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja