Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Comes with Musicin hinta noin 130-140 euroa?

1
Markus Lehtiniitty

Nokian Comes with Musicin hinta noin 130-140 euroa?
Nokia kertoi eilen tuovansa rajattomat musiikkilataukset mahdollistavan Comes with Music -palvelun saataville myös Suomessa marraskuussa 2009.

Valitettavasti Nokia ei kuitenkaan eilen kertonut tarkkoja tietoja tulevien Comes with Music -puhelinten hinnoittelusta, vaan kertoi vain sen tulevan saataville aluksi viiden eri puhelimen kanssa, joiden hinnat ovat 280-690 euroa. Comes with Music -palvelun ensimmäisen käyttövuoden hintahan maksetaan puhelimen hankintahinnassa.
Comes with Music -palvelun kanssa Suomessa ovat ensi vaiheessa tulossa saataville 5130 XpressMusic, 5530 XpressMusic, 5630 XpressMusic, N97 mini sekä X6 (kuvassa). Mielenkiintoista on, että esimerkiksi 5800 XpressMusicin kanssa ei Comes with Musicia enää Suomessa saataville tuoda.

Toistaiseksi tarkkojen tietojen puuttuessa täytyy tyytyä spekuloimaan Comes with Musicin hinnoittelua Suomessa.

5130 XpressMusic tulee olemaan Comes with Music -malliston edullisin tarjokas Suomessa, eli Nokian mukaan sen suositushinta tulee olemaan 280 euroa. 5130 XpressMusicin julkistuksen yhteydessä marraskuussa 2008 perusversion suositushinnaksi kerrottiin 150 euroa. Tästä suoraan johdettuna Comes with Musicin tuoma lisähinta olisi siis 130 euroa, mikä kuulostaa melko suurelta summalta. Tällä hetkellä 5130 XpressMusicin hinta markkinoilla liikkuu edullisimmillaan noin 110 eurossa, jonka perusteella Comes with Music -version hinnan voisi puolestaan olettaa asettuvan edullisimmillaan alle 250 euron.

Nokia World 09 -tapahtumassa syyskuun alussa julkistettujen N97 minin ja X6:n verottomiksi hinta-arvioiksi kerrottiin tuolloin 450 euroa. X6:n tuolloisessa hinta-arviossa oli jo mukana Comes with Music -palvelu, kun taas N97 minin hinnassa puolestaan ei. Tällä perusteella Nokian ilmoittaman 280-690 euron hintavälin tyyrein malli lienee juuri N97 mini.

Jos N97 minin verottomaan 450 euron hinta-arvioon lyödään päälle Suomen arvonlisävero ja lisätään 5130 XpressMusicin hinnoittelusta johdettu Comes with Music -lisä 130 euroa, saavutaan 679 euroon - hyvin lähelle Nokian mainitsemaa 690 euroa.

Näyttäisi siis siltä, että Comes with Musicin tuoma lisähinta verrattessa perusvarusteisiin puhelimiin on kaikissa tapauksissa noin 130-140 euroa. Yhä täytyy todeta, että summa kuulostaa melko suuralta muun muassa monien muiden maiden hinnoitteluun nähden. Toisaalta täytyy myös muistaa, että toistaiseksi kyseinen hintatieto perustuu spekulaatioon ja tarkat tiedot hinnoittelusta saataneen vasta marraskuussa.

P.S. 5530 XpressMusicin ja 5630 XpressMusicin hinnat Comes with Musicin kanssa saattaisivat asettua edullisimmillaan jonnekin 350 euron kieppeille (perustuen edellä mainittuun 130-140 euron hintalisään).

Kommentit (1)

uggeli
uggeli

1

Tämä X6 kiinnostaisi ainakin allekirjoittanutta, tosin tuota Comes With Music palvelun lisähintaa en ole kiinnostunut maksamaan, eikös tätä palvelua vaivannut kaiken lisäksi DRM, ja DRM vapaasti ovat vain ne muutoin ostetut (ok en ole perehtynyt koko noksun musakauppaan, myönnetään)?

Hieman OT, mutta liittyy sentään tuohon X6:n. Onkohan missään liikkunut mitään arviota / jopa tietoa siitä mihin asti tämän mallin voisi päivittää? Eli jos 5800 xm:n saa päivitettyä symbian^2 versioon, niin mihin asti nämä uudet mallit antaisivat myöden.. Vähintään symbian^4 olisi suotavaa (se kun ainoana tuntuisi tuovan todella uutta symbianiin), etenkin kun nykyään Android, iPhone jne. ovat näyttäneet että käyttisversion avulla ei myydä uutta mallia. Sen käyttiksen saa päivitettyä kyllä, mutta aidosti uudet asiat saavat päivittämään (tehokkaampi prosessori, parempi näyttö jne.)..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja