Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Soneralla ei ole enää yksinoikeutta iPhoneen, eikä koskaan ollutkaan

20
Matti Vähäkainu

Soneralla ei ole enää yksinoikeutta iPhoneen, eikä koskaan ollutkaan
Sonera on toistaiseksi ainoa matkapuhelinoperaattori, joka on tuonut Suomessa myyntiin Applen hehkutetun iPhone-puhelimen. Puhelimen 3G-malli tuli myyntiin Soneran kautta reilu vuosi sitten, jolloin yritys antoi ymmärtää, että kyseessä on yksinoikeudella myytävä laite. Nyt Sonera kertoo Tietokone-lehden haastattelussa kuitenkin, että yksinoikeutta ei enää ole -- eikä itseasiassa koskaan ollutkaan.

"Kyse on ollut siitä, että lähdimme ensimmäisenä liikkeelle. Ikinä meillä ei ole ollutkaan yksinoikeutta", kertoi Teliasoneran mobiiliyksikön kaupallinen johtaja Pasi Mehtonen Tietokone-lehdelle.

DNA ja Elisa voivat siis vapaasti myydä iPhone 3G:tä ja uutta 3GS-mallia suomalaisille. Lehden haastattelussa ollut DNA-pomo Erik Sylvestersson sanoo, ettei DNA:lla ole kuitenkaan toistaiseksi aikomusta ottaa tuotetta myyntiin. Elisan osastopäällikkö Turkka Koivu puolestaan kertoi Taloussanomille tällä viikolla, että kiinnostusta iPhonea kohtaa löytyy.Apple on luopunut pikkuhiljaa yksinoikeuksista useissa maissa. Uutisoimme hiljattain, kuinka Briteissä O2:n yksinoikeus loppuu, kun Vodafone ja Orange aloittavat iPhonen myynnin. Huhujen mukaan myös Yhdysvalloissa yksinoikeus poistuu AT&T:ltä. Lisäksi yksinoikeudesta on taisteltu Ranskassa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
tuhnu (vahvistamaton)

2

Voi sen ostaa, ainakin tiskin alta, mutta silloin hinta on äkkiä 1000e koska puhemen hinta tulee juuri sen liittymän kuukausi maksuilla maksetuksi.

Vastaa
virheinen
virheinen

3

Koska Apple ei syystä tai toisesta halua asiakkaita.

Koko iPhonen suurimmat mokat ovat rajoitettu saatavuus (ei kaupoissa) ja typerät käyttörajoitukset (operaattorilukko ja vain Applen Hyväksymien Ohjelmistojen käyttö). Ilman näitä Nokia olisi kuollut ja kuopattu älypuhelimien osalta, mutta nyt tuli N900:lle markkinarako.

Vastaa
jone4711
jone4711

4

Keväällä mun 3G maksoi ( Itekno ) 500€, eli tonni olis ollu jo liikaa. Hyvin toimii Elisan liittymällä, päivitykset ja ohjelmat toimii kuten pitääkin. Loistopeli.

Vastaa
kikuu
kikuu

6

Oma 3G S makso 250€ täysin uutena ulkomailta. Ja on 100% aito. Meinasin aluksi ostaa Soneralta, mutta sitten mietin ennen matkaa, että taidampa katsoa sieltä ja onneksi tein niin :)

Vaikka iPhonea jaksaoinkin käyttää huiket 2 viikkoa kunnes siirryin takaisin Nokiaan.

Vastaa
jone4711
jone4711

7

Iteknon iphone oli ja on lukitsematon, eli ei tartte kräkkäillä. Kallishan tuo on, mutta Nokioita on ollut kait vuosien varrella 10-15 erilaista, yhtäkään en kaipaa. Koskaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hero (vahvistamaton)

8

Mitä väliä jos se on kytky!? mitä vikaa kytkyissä on? Kunhan vaan ite saa valita operaattorin. Yli puolella suomalaisista on huono liittymä joka ei sovi OMAAN käyttöön!

Vastaa
T0uk0
T0uk0

9

Se huono kytkyssä on et jos se hajoaa eikä mene takuissa läpi, esim kastuu vahingossa, niin puhelin on paskana mut silti maksat siitä puhelimesta sen jälkeen kuin kaua sitä kytkyä sit onkaan jäljellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Anonyymi (vahvistamaton)

10

Offtopikkia T0uk0lle:
Tavallisesta luuristahan sinä olisit samantien maksanut enemmän kun kytkystä. Totta kai tuotteella on hintansa ja se maksetaan kokonaan pois. Sitä paitsi kytkyluurit voi melkein aina ostaa kerralla pois samaan hintaan kun kuukausimaksuilla, jolloin asiakas jää siitä voitolle.

Vastaa
akse
akse

11

itseasias ei välttämättä enemmä.. kytkyllä maksetaan puhelimen hinta + puheajat ja liittymämaksut.. Riippuu tietysti puhelimesta varmaankin että kuinka halvalla operaattorit sen kytkyn on tehny.

eli otat 2vuoden kytkyn ja puhelin hajoo 3kk jälkee ni maksat sitä liittymän osuutta viel rikkinäisen puhelimen lisäks joka kuukaus. Kun taas normaalissa tapauksessa voit ostaa uuen puhelimen siihe samaan liittymään.

No eniveis en oo niin perehtyny noihi kytkyihin.. mielestäni en tarvii puhelinta jos ei oo rahaa ostaa suoraan hyllyltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Anonyymi (vahvistamaton)

12

Mutta liittymä sinulla on kuitenkin. Joten maksat ne liittymämaksut, joka tapauksessa oli sinulla kytky tai ei. Voit sinä ostaa uuden puhelimen nytkin jos sinulta hajoaa se kytky, sillä ei sitä estä mikään.

Esimerkkinä ostat vaikka Nokian 3120:n kytkynä ja maksat sen myymälään kerrallan pois eli vaikka 9e(Soneran kytky muutamasta myymälästä). Sopimus on kaksi vuotta ja siltä ajalta sinä maksat ainoastaan puhelut + kuukausimaksut.

Jos sinä ostat sen suoralla ostolla niin se maksaa noin 129e. Liittymästä maksat silti puhelut ja kuukausimaksut.

Eli kytkystä tuli säästöä 120e.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:

eli otat 2vuoden kytkyn ja puhelin hajoo 3kk jälkee ni maksat sitä liittymän osuutta viel rikkinäisen puhelimen lisäks joka kuukaus. Kun taas normaalissa tapauksessa voit ostaa uuen puhelimen siihe samaan liittymään.

No eniveis en oo niin perehtyny noihi kytkyihin.. mielestäni en tarvii puhelinta jos ei oo rahaa ostaa suoraan hyllyltä.

Nimen omaan. Kaveri osti kytkyllä Nokian N70:en joku vuosi sitten, muistaakseni Soneralta kytkynä. No se ehti hänellä kestämään vajaan viikon, kunnes kalareissulla sitten putosi mereen.
Oma virhe, oma moka miksi otti luurin sinne jne, tietty. Mutta ainakaan ei osta enään mitään luuria, tai mitään muutakaan kytkynä.
Oli siinä sitten kiva maksella laitteesta joka ei enään toiminut.
Ja itse olen aivan samoilla linjoilla siitä, että ostan juuri sellaisen puhelimen johon on kerralla varat, ja se löytyy hyllystä. Gigantti ja edesmennyt Markantalo ovat palvelleet mainiosti noissa asioissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ikanny (vahvistamaton)

14

Kytkysoppari mahdollistaa sen, että ihmiset voivat ostaa puhelimia mihin heillä ei oikeasti olisi varaa. Tämä on sekä hyvä, että huono asia. Jokainen päättää itsensä kohdalla kummasta on kyse. Moni joutuu kyllä ongelmiin näiden osamaksujen kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Anonyymi (vahvistamaton)

15

_kooma_:lle:

Jos kaverisi olisi ostanut sen koneen suoraan niin silloinhan hän olisi maksanut sen heti. Eli rahallinen tappio olisi ollut kuitenkin sama tai jopa korkeampi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kekkilä (vahvistamaton)

16

_Kooma_:lle

juuri tämänkaltaisten ihmisten takia iPhonea ei näy suomessa niin paljoa kuin pitäisi, kytky on ihan normaali juttu mutta käyttäkää jo nyt helkkari aivojanne. Ostat mitä tahansa ja kun se menee paskaksi eikä takuu korvaa oot ite mokannu, eikä se että sitä kytkyä joutuu maksamaan sen jälkeen ole paska homma, vaan hyvä koska sulta ei mennyt sitä 800€ puhelimeen kerralla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
focker (vahvistamaton)

17

Soneralta se pienin malli 3GS maksaa alle 500e, kuukausimaksut vuoden kytkyllä on minimissään jotain 20e vuosi eli luurin saa ~500e. Moni teki sitä, että otti sen ja unlockilla oma kortti sisään...

Ne ketkä sanoo, että kytkyllä maksetaan luuri ovat väärässä.. ei ole ikinä ollut noin tuon luurin kohdalla, koska asiakas on aina saanut itse valita mitä maksaa kuukaudessa, sama oli jo 3G kanssa

Vastaa
JuhaW
JuhaW

19

On täällä kyllä loistava logiikka joillain kytkystä. Puhelin hajoaa viikon päästä ja kytkyllä maksat normaalisti puhelimesi pois (aivan kuten osamaksuissakin). Ostat puhelimen suoralla rahalla, puhelin hajoaa viikon päästä, olet jo maksanut sen ja menettänyt puhelimen. Mikä tässä on niin vaikeaa joillain ymmärtää? Se on aivan oma moka, ei operaattorin, että tiputat puhelimesi mereen tms. Mutta täytyyhän se puhelin poiskin maksaa. Maksoi sen sitten kerralla tai kuukausittain.
Useammat kotivakuutukset kyllä korvaavat puhelimen, jos laite tippunut vaikka meren pohjaan.

Vastaa
muppis
muppis

20

Tämä näköjään meni kinasteluksi siitä mitä kytky on. Itselläni lähtee kohta toinen kytky Saunalahdelta käyntiin ja enkä odota siltä mitään muuta kuin hieman tiukempiehtoista osamaksusopimusta. Ja mitä uutiseen tulee, niin Applen kannalta ehkä luin sen pari päivää myöhässä. Ehdin sunnuntaina pistää N900:n tilaukseen enkä aio perua sitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.