Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimusyhtiö: Symbianin suosio säilyy jatkossakin

10
Markus Lehtiniitty

Tutkimusyhtiö: Symbianin suosio säilyy jatkossakin
Tutkimusyhtiö Juniper Research odottaa tuoreen raportin perusteella muun muassa Nokian älypuhelimissa käytettävällä Symbian-käyttöjärjestelmällä varustettujen älypuhelinten myyntimäärän enemmän kuin tuplaantuvan vuoteen 2014 mennessä verrattuna tämän vuoden 87 miljoonan puhelimen myyntiin.

Juniper Research odottaa Symbianin pystyvän jotakuinkin säilyttämään nykyisen asemansa käyttöjärjestelmämarkkinoilla, vaikka se kohtaakin tiukkenevaa kilpailua tuoreilta, kilpailevilta käyttöjärjestelmiltä.
Tiedot perustuvan Juniper Researchin tuoreeseen tutkimukseen avoimista mobiilikäyttöjärjestelmistä. Avoimen koodin käyttöjärjestelmien markkinoita avoimeksi muuttunut Symbian tulee jatkossakin hallitsemaan suvereenisti: kun Symbian-laitteiden myynniksi vuonna 2014 Juniper ennustaa 180 miljoonaa kappaletta, niin koko avointen käyttöjärjestelmien markkinan koosta vastaava arvio on 223 miljoonaa kappaletta.

Muut avoimet mobiilikäyttöjärjestelmät tulevat siis Juniperin mukaan pysymään melko pienessä roolissa. Näihin lukeutuvat Linux-pohjaiset Google Android sekä LiMo.

Tällä hetkellä älypuhelinten käyttöjärjestelmämarkkinoista yli 60 prosenttia on avointen alustojen hallussa. Monet vahvat kilpailijat, kuten Applen iPhone, RIM:in BlackBerry sekä Microsoftin Windows Mobile, kuitenkin perustuvat suljettuun koodiin. Windows Mobilen ja BlackBerryn tuleva kasvu nähdään markkinakehitystä heikommaksi.

Vähemmän yllättäen Juniperin tuoreen raportin mukaan käyttöjärjestelmillä on jatkuvasti kasvava rooli eri älypuhelinten erottumisessa toisistaan sekä käyttäjien ostopäätöksissä.

Junperin mukaan Symbianin muuttuminen avoimeksi sekä Applen iPhone-käyttöjärjestelmän App Store -sovelluskaupan aloittama trendi ovat muuttaneet kilpailuasetelmia älypuhelimissa merkittävästi viime aikoina. Tulevaisuudessa Juniper ennustaa käyttöjärjestelmien markkinaosuuden seuraavan sovelluskehitystä. Tämä toisi mukanaan myös sovelluskehittäjien merkityksen huomattavan kasvun koko markkinan näkökulmasta.

Kommentit (10)

Mikael (vahvistamaton)

1

Aika paljon riippuu Symbianin tulevasta kehityksestä. Kosketuskäyttöön pitäisi saada roppakaupalla lisää käytettävyyttä. Eikä olisi yhtään huono, jos Symbianille tulisi oma ohjelmistokauppa, ei siis valmistajakohtaisia kauppoja. Siis tyyliin Android Market, joka löytyy kaikista Android puhelimista valmistajasta riippumatta. Se varmasti lisäisi kiinnostusta ohjelmakehitykseen, kun riittäisi, että ohjelma lähettää yhteen paikkaan ja hoitaisi asiat yhden tahon kanssa. Nythän pitää olla yhteydessä jokaiseen mahdoliseen tahoon erikseen (Ovi, Samsungin ohjelmistokauppa...)

Vastaa
ake (vahvistamaton)

5

Siis tottakai nämä tällaiset Symbian(/Nokia)-myönteiset tutkimukset ovat aina asiallisia, muiden valmistajien kohdalla analyysithan ovat täyttä puppua. ;)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

@6

Hajosin sen takia että olen lukenut aivan helvetisti tarinoita tästä Symbianista ja Nokiasta. Enemmän haukuttua kuin kehuttua voisi sanoa monenkin puhelimen kohdalla. Viimeisimpänä N97

Vastaa
Phiideer
Phiideer

9

@4
Tuohon vaikuttaa varmasti aika paljon myös se, että esim. ainakin jenkeissä iPhonea ei taida saada(noh, ainakaan att:ltä) ilman data-pakettia, jolloin asiakas tod. näk. surffaa netissä, jotta saa maksamastaan palvelusta jotain iloa irti.

Mutta, ei uutisen tutkimuskaan kaikkea kerro - kysehän on vain avoimen lähdekoodin mobiilialustoista, jossa symbiania lukuunottamatta kaikki muut ovat suhteellisen uusia käyttöjärjestelmiä.

Vastaa
Shadown
Shadown

10

Ihan ok tutkimus, mutta hieman epäilyttää miten käyttöjärjestelmä ylipäätään vaikuttaa puhelimen hankintaan? Suurin osa kuitenkin ihan maailmanlaajuisestikkin hankkii puhelimen ihan puhelimena, josta ei tiedä tarkemmin mitään. Symbian hyödyntää vain Nokian suosiota ja on siksi "suosittu" ja varmasti jatkaa kasvuaan "suosituimpana". Ihan paskahan se on loppupeleissä, mutta tuotteen todellinen laatuhan ei ole tähänkään päivään asti vaikuttanut, vaan markkinointi tai se, miten sitä levitetään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja