Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n tulevasta huippupuhelimesta lisätietoja - tarkka nimi yhä epäselvä

5
Markus Lehtiniitty

HTC:n tulevasta huippupuhelimesta lisätietoja - tarkka nimi yhä epäselvä
HTC:n tulevasta, Leo-kehitysnimellä tunnetusta, Microsoftin Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällisestä huippupuhelimesta on jälleen tihkunut lisää tietoja julkisuuteen.

Kyseisen puhelimen tarkka lopullinen mallinimi ei vielä ole täysin selvillä. Se tulee olemaan joko HTC Touch HD2 tai ytimekkäämpi HTC HD2. Aiemmat O2-operaattorin markkinointimateriaalit vaikuttivat jo varmistavan HTC HD2 -nimen, mutta nyt CoolSmartphone-sivuston kautta julkisuuteen tulleissa T-Mobile-operaattorin esittelykalvoissa puhelin kulkeekin taas HTC Touch HD2 -nimellä.
Lukuisten vuotojen myötä Leon ominaisuuksista ja ulkonäöstä tiedetään jo ennen julkistustakin jo lähes kaikki mahdollinen. Osa aiemmista huhuista on myös viitannut julkistukseen 6. lokakuuta, eli huomenna, jolloin markkinoille saapuvat ensimmäiset tuoreella Windows Mobile 6.5:llä varustetut, uuden Windows phone -brändin alle kuuluvat puhelimet.

Tietoja HTC (Touch) HD2:n ominaisuuksista on vuotanut monessa erässä julkisuuteen jo aiemmin. Laitteen huippukohdathan ovat ehdottomasti sen näyttö ja prosessori. Alta löytyy listattuna uutuuden tärkeimmät ominaisuudet perustuen tuoreisiin xda-developers-foorumin kautta vuotaneisiin tietoihin:
 • 4,3 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, tarkkuus 480x800 pikseliä, toistaa 65 536 väriä, monikosketustuki
 • Qualcomm Snapdragon QSD8250 -prosessori yhden gigahertsin kellotaajuudella
 • 512 megatavua ROM-muistia, 320 megatavua RAM-muistia, 200 megatavua sisäistä tallennusmuistia vapaana käyttäjälle, microSD-muistikorttipaikka
 • Windows Mobile 6.5.1 -käyttöjärjestelmä
 • viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla
 • GPS-paikannus ja digitaalinen kompassi
 • tuki neljälle GSM-taajuudelle (850/900/1800/1900 MHz) sekä kahdelle 3G-taajuudelle (900/2100 MHz)
 • tuki GPRS- ja EDGE-yhteyksille GSM-verkossa sekä HSDPA- ja HSUPA-yhteyksille 3G-verkossa
 • WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, microUSB-liitäntä
 • verkkoyhteyden WLAN-jakotoiminto
 • 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä
 • FM-radio
 • kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet
 • 1230 milliampeeritunnin akku
 • "elokuvateatteritila"-näppäin
Mielenkiintoista on, että uutuus tulisi siis myyntiin heti Windows Mobile 6.5.1 -versiolla käyttöjärjestelmästä, josta ei aiemmin ole vielä kuultu mitään. Tämä voisi viitata mahdollisuuteen, että HTC (Touch) HD2 ei olisikaan saapumassa markkinoille vielä aivan lähiaikoina. Toisaalta uutuuden kerrotaan tukevan myös tulevaa Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmää - tosin siitä, onko päivitystä myöhemmin Windows Mobile 7:n valmistuttua lopulta ikinä tulossa saataville ei toistaiseksi ole.

Kommentit (5)

msly
msly

2

@1.

Itse asiassa mitä luultavimmin itse näytöstä tuki löytyisikin luultavasti aina 16,7 miljoonalle värille, mutta Windows Mobile -puhelimissa värien määrä on aina rajoittunut 65 536 väriin - syystä, josta itselläni ei ole tarkempaa tietoa.

Vastaa
late333
late333

3

Olen löytänyt tästä kyseisestä puhelimesta ristiriitaista tietoa esim. gizmondon sivuilta, kun siellä puhutaan 1GHz ja 628mhz prosessoreista sekaisin ja muualtakin olen löytänyt tietoa tuosta alemman tehon prosessorista.
Eli mikä nyt on oikeaa tietoa?

Vastaa
oppa (vahvistamaton)

4

Kuka oikeasti alkaa tuollaista kantelemaan mukanaan? Neljä tuumaa voisi olettaa olevan kännyköissä ehdoton maksimi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja