Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC HD2 -huippupuhelin julki: 4,3 tuuman näyttö, gigahertsin suoritin - katso kuvat

17
Markus Lehtiniitty

HTC HD2 -huippupuhelin julki: 4,3 tuuman näyttö, gigahertsin suoritin - katso kuvat
HTC on julkistanut jo pitkään odotetun ja huhuissa pyörineen, aiemmin Leo-kehitysnimellä tunnetun, uuden huippupuhelimensa. Uutuuspuhelin sai lopulta nimekseen HTC HD2 ja on varustettu Microsoftin tuoreella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä.

Kuten jo pitkään on tiedetty, ovat HD2:n suurimmat erikoisuudet sen näyttö ja prosessori. HTC HD2:n näyttö on kooltaan valtavat 4,3 tuumaa ja toteutettu ensimmäisenä Windows-puhelimena kapasitiivisella tekniikalla. Tarkkuutta näytöllä on 480x800 pikseliä ja se toistaa 65 536 väriä. HD2:n prosessori puolestaan on gigahertsin kellotaajuudella pyörivä Qualcommin Snapdragon, joka edustaa merkittävää hyppäystä eteenpäin HTC:n Windows-puhelinten tehokkuudessa.
HTC HD2:n muihin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus sekä digitaalinen kompassi, Opera Mobile -selain, 512 megatavua ROM-muistia, 448 megatavua RAM-muistia, microSD-muistikorttipaikka, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, WLAN-reititintoiminto, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, FM-radio ja kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet.

Aiemmin HTC:n Windows Mobile -puhelimista on löytynyt HTC:n oma, TouchFLO-nimellä kutsuttu käyttöliittymä. Uudesta HTC HD2:sta kuitenkin löytyy HTC Sense -käyttöliittymä, joka on tuttu jo HTC:n Googlen Android-käyttöjärjestelmällisistä puhelimista. HTC Sensessä merkittävä rooli on verkon yhteisöpalveluiden tiukalla integroinnilla puhelimeen: mukana on niin Facebook-integraatio, mahdollisuus jakaa kuvia Facebookin ja Twitterin kautta, videoiden jakomahdollisuus YouTubeen kuin myös erillinen HTC Peep -sovellus Twitterin käyttämiseen.

HD2:n Eurooppa-versio on varustettu neljän GSM-taajuuden (850/900/1800/1900 MHz) sekä kahden 3G-taajuuden (900/2100 MHz) tuella. GSM-verkossa tuetaan GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä ja 3G-verkossa puolestaan niin lataamista nopeuttavaa HSDPA:ta kuin myös lähettämistä nopeuttavaa HSUPA:ta.

HTC HD2:lla on painoa 157 grammaa ja sen mitat ovat 120,5 x 67 x 11 millimetriä. Kuorien sisältä löytyy 1230 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa puheaikaa 320-380 minuuttia, valmiusaikaa 390-490 tuntia, musiikin kuunteluaikaa 12 tuntia sekä videon toistoaikaa 8 tuntia.

HTC HD2:n kerrotaan saapuvan markkinoille myöhemmin lokakuun aikana valittujen operaattoreiden kautta Euroopan laajuisesti. Uutuuden hinnasta ei toistaiseksi ole virallista tietoa.

Kommentit (17)

ake (vahvistamaton)

1

Miksi tämä toistaa vain 65k väriä, kun esimerkiksi Samsung ilmoittaa Omnia II ja Pro B7610 -malleissaan näytön toistavan 16 miljoonaa väriä? Olisi kiva tietää...

Vaikka tämä onkin itseasiassa pienempi kuin Toshiban TG01 taitaa kuitenkin tämä puhelin olla jo vähän liian iso omaan taskuun. Ja qwertyn haluan seuraavaan puhelimeeni, on-screen-keyboardit on aikamoista kuraa jos kirjoittaa yhtään pidempiä tekstejä.

Jään odottamaan tietoja HTC Dragonista...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

Todella hieno puhelin :) Ei ihme että on pyörinyt julkisuudessa niin paljon. Varmasti monessa herättää epäilystä Windowsmobile käyttis. Pirun ohut näyttäisi olevan.

Vastaa
oppa (vahvistamaton)

3

Tuo RAM-muistin määrähän on jotain käsittämätöntä! Tämän soisi olevan päivitettävissä Windows Mobile 7:ään, eikös tämä täyttänyt kaikki sen vaatimukset (ainakin nyt mitä alkuun on ilmoitettu), paitsi sisäisen muistin osalta? Harmi sinänsä... ellei sitten tuohon itse laita vaikka Android 2.0 sisään niin siinä on jo aikamoinen kapula. Tuleeko tätä laitetta muuten ollenkaan myyntiin lukitsemattomana? Viimeisimpänä Suomeen, jos ollenkaan?

Vastaa
Stonik
Stonik

5

Veikkaanpa että tuota tuskin lukitaan lainkaan; ainakaan Saunalahti ei ilmeisesti ole juuri HTC:n Windows Mobile -luureja lukinnut.

Ja muistaakseni tuo 65k värin rajoitus on nimenomaan Windows Mobilen "ominaisuus", näyttöpaneeli todennäköisesti toistaa 16 miljoonaa väriä. Ja on vieläpä kapasitiivinen 800 x 480, eli varsin kallis komponentti.

Saapa nähdä onko tuossa esimerkiksi virtuaalityöpöydät Heron ja N900:n tapaan, koska tuossa kuitenkin on Sense UI.

Hieno laite, mutta ei taida päätyä omaan taskuun. Tuo kun on todennäköisesti todella kallis ja hardware-qwerty puuttuu.

Vastaa
D00mer
D00mer

6

Koko on vastaava mitä nokia 3660 , tosin hd2 on huomattavasti ohuempi(itteä ei 3660 paksuus/koko haitannut, silloin kun se oli käytössä)

Tämä kun tulisi qwerty näppiksella ja aranoidilla(tiedän että se on oikeasti Android eikä aranoidi)

Vastaa
msly
msly

7

@3.

Tuo tieto RAM-muistin määrästä saattaa kylläkin olla virheellinen. HTC:n sivuilla kerrotaan tuo lukema eikä sitä sen jälkeen ole vielä missään kiistetty, joten siksi se mainitaan jutussa.

Aiemminhan HD2:n RAM-muistin määräksi on mainittu 320 megatavua, mikä sekin on ihan kivasti.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

8

@7

Eiköhän se ram-muistin määrä ihan oikein ole. Kaikkialla ollaan ainakin oltu samaa mieltä.

Vastaa
kikuu
kikuu

10

Ihme halko.. Oma unelma puhelin olisi sellainen 3,5 tuuman näyttö ja suht ohut. Onhan tuo muuten aika unelma puhelin :) Ja varmasti pitäisin itselläni jos tuollaisen saisin. Vaikka eipä oman kokemuksen perusteella HTC mikään unelmapuhelinmerkki olekkaan. Viime luurissa oli mielettömästi laitevikoja. Ja siihen kun yhdistää vanhan Windows Mobilen niin.. ;P

Vastaa
kikuu
kikuu

12

Massikka

iPhone on muodoltaan täydellinen, mutta sen käyttis ei ole mieleeni. iPhone 3GS paremmalla kameralla ja Windows Mobile 6,5:llä <33
:D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja