Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin puhelinprojektin karmiva totuus paljastumassa - puhelimet peruttu?

2
Markus Lehtiniitty

Microsoftin puhelinprojektin karmiva totuus paljastumassa - puhelimet peruttu?
Microsoftin omalla brändillä varustetuista puhelimista on riittänyt huhuja jo pitkään. Suunnitelmia on yleisesti käsitelty julkisuudessa Project Pink -nimen alla. Uutta pontta huhut saivat syyskuun lopulla, jolloin väitetyistä puhelimista pongahti julkisuuteen Gizmodo-blogin kautta myös ensimmäiset kuvat, jotka eivät vakuuttaneet.

Muutama päivä kuvien julkitulon jälkeen Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer kuitenkin ampui huhut jälleen alas. Lisäksi myös esimerkiksi Microsoftin mobiililiiketoiminnasta Suomessa vastaava johtaja Vesa-Matti Paananen jälleen kerran tänään kiisti huhut Microsoftin omista puhelimista, Tietokone-lehti on kertonut verkkosivuillaan.
TechCrunch-blogin nyt saamien ja julkisuuteen tuomien tietojen perusteella Microsoftin Pink-projektista on nyt kuitenkin saatu merkittävästi uutta tietoa - ja totuus on vähemmän kaunis. Täyttä varmuutta uusien tietojen todenperäisyydestä ei luonnollisestikaan ole, mutta TechCrunchin tekemien tarkistusten perusteella he pitävät tietoja hyvinkin uskottavina.

Tietojen perusteella Pink-projektin puhelimet on jo saatettu perua tai ne tullaan perumaan tulevaisuudessa, eikä niitä tultaisi ikinä näkemään virallisesti julkisuudessa.

TechCrunchin lähteen mukaan suuri osa uusien laitteiden suunnittelusta vastaavan, Microsoftin vuonna 2008 ostaman, Dangerin työntekijöistä on joko irtisanoutunut tai erotettu, eikä jäljellä olevalla tiimillä enää ole osaamista rakentaa laitetta tai ainakaan sen yhteyteen huhuttua sovelluskauppaa. Lisäksi laitteiden käyttöliittymän on suunnitellut ulkopuolinen taho, ja Microsoftin insinööreillä on ollut alusta asti ongelmia sen muuttamisessa todellisuudeksi.

Lisäksi uusien tietojen mukaan projektin parissa työskentelevät työntekijät eivät missään nimessä ole tyytyväisiä työhönsä vaan "inhoavat tuotetta" ja käyttävät omina puheliminaan kilpailevan Applen iPhoneja tai Danger-yhtiön aiempia Sidekick-laitteita. Työntekijöiden piirissä on vallalla myös usko, että projektin myötä syntyneiden laitteiden ei edes ikinä ollut tarkoitus tulla markkinoille.

Projektin kerrotaan myös kokonaisuudessaan olevan jo kaksi vuotta alkuperäisestä aikataulustaan perässä. Lisäksi oheisesta kuvasta vasemmalta löytyvän Turtle-mallin kerrotaan olevan hyvin vaikea käyttää, koska sen näyttö on yksinkertaisesti liian pieni kosketuskäyttöön. Toisaalta myös heikon suunnittelun myötä laitteen akkukeston kerrotaan olevan totaalisen surkea.

Kokonaisuudessaan uudet tiedot Microsoftin omista puhelinsuunnitelmista kuulostavat melko erikoisilta, karmivilta, mutta siltikin jopa melko todellisilta. Microsoft on epäonnistunut/epäonnistumassa käsittämättömällä tavalla. Mitä järkeä Microsoftin Danger-ostoksessa oikein oli? Juuri tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että ei yhtään mitään.

Kommentit (2)

Microsoft (vahvistamaton)

1

tietää miten käy että tehdään kiireellä tuote, halutaan muuttaa seuraavalla viikolla ja taas seuraavalla viikolla.

Sama bugien paikkaus tekniikka ei toimi laitesuunnittelussa. Lopputulos on melkoinen viritys.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

2

Melkoisia tarinoita. Itse työskentelen muutaman Danger-oston myötä taloon tulleen kaverin kanssa ja vaikuttavat ihan täyspäisiltä. Henkilöitä on organisaatiossa eri paikassa.

Sen enempää juttua spekuloimatta on tietysti selvää, että Microsoftilla on jatkuvasti useita tutkimus- ja kehitysprojekteja kuten kaikilla teknologiataloilla. Projektien tulokset tai tutkimuskohteet eivät päädy välttämättä suoraan tuotteeksi vaan oppeja hyödynnetään muualla.

Microsoft on softa- ja palvelutalo, joka ei ole puhelinrautabisneksessä. Sen sijaan Microsoftilla on hyviä kumppaneita, jotka tekevät puhelimia.

VESKU

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja