Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomenkielinen huijausviesti liikkeellä - varo tällaista tekstiviestiä

7
Markus Lehtiniitty

Suomenkielinen huijausviesti liikkeellä - varo tällaista tekstiviestiä
Suomessa leviää uusi, ikävä tekstiviestihuijaus. Asiasta on kertonut suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure blogissaan.

F-Securen mukaan yksi heidän Helsingissä työskentelevistä tutkijoistaan sai puhelimeensa 5. lokakuuta oheisessa kuvassa esillä olevan tekstiviestin. Suomenkielisessä viestissä kehotetaan klikkaamaan mukana olevaa linkkiä. Samasta huijauksesta voi olla myös muita variaatioita liikkeellä.
Viestissä esiintyvän linkin klikkaaminen vie sivulle, joka aluksi vaikuttaa melko viattomalta, tunnettua YouTube-videopalvelua melkoisesti muistuttavalta MobileTube-sivulta. Sivun alareunassa kuitenkin kerrotaan, että käyttäjä on hyväksynyt maksullisen palvelun käyttöönoton ja tarjotaan mahdollisuutta haluttaessa peruuttaa tilaus.

F-Securen mukaan se on törmännyt vastaaviin huijauksiin useasti aiemminkin monilla eri kielillä. Huijaus vaatii toimiakseen ainoastaan WAP-yhteysosoitteen olevan määritelty puhelimessa, jonka jälkeen linkin klikkaaminen ja sivulla vierailu tarjoaa huijaajalle kaiken tarpeellisen tiedon "palvelustaan" laskuttamiseen. Huijaus toimii siis useimmissa peruspuhelimissa.

F-Secure kehottaa käyttäjiä aina odottamattomia linkkejä tekstiviesteissä kohdatessaan vain poistamaan viestin. Jos linkkiä on mennyt klikkaamaan, tulee tarkistaa löytyykö sivuilta sopimuksen peruuttamismahdollisuus - jos löytyy, niin sitä kannattaa käyttää. Jos epäasiallista laskutusta kuitenkin tapahtuu, tulee asiasta ilmoittaa operaattorille.

Ainakaan toistaiseksi uuden tekstiviestihuijauksen leviämislaajuudesta ei ole tietoa. Ilmeisesti ainakaan toistaiseksi kyse ei ole kovin suuresta ongelmasta.

Kommentit (7)

Enwrath
Enwrath

1

Itsellikin tuli tuollainen, enpä kuitenkaan kokeillut. Eipä kyllä nettikään ole toiminnassa puhelimessa tällä hetkellä :D

Vastaa
azhrak
azhrak

2

Samainen viesti tuli minullekin. Minä tosin klikkasin lnikkiä. Selaimeni ei näytä kuvia, ja ulkoasusta ei saanut mitään selvää, joten suljin sivun samantien. Hienoa.... -_-'

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

3

En vieläkään ymmärrä miksi jotkut tampiot menevät aukomaan linkkejä, ja parhaimmillaan _asentamaan_ ohjelmia jotka tulevat jonkin tuntemattoman viestin mukana? Sietävätkin saada isot laskut niskaansa...

Vastaa
badmf
badmf

5

Tänne tuli kanssa..arvelutti sen verran että tsekkasin koneelta viestin tiedot ja selvitin mestan mikä lähetti sen ja huomasin että huijaustahan tuo..

Vastaa
Ddarud
Ddarud

6

Wap on maailman tyhmimmät keksinnöt -listalla melkosen hyvällä sijalla. Siellä kun menee väärälle sivulle niin alkaa lasku kasvaa vaikkei edes klikkaisi mitään. Aivan idioottimaista. Jos normi internetissäkin olisi rahan saaminen noin helppoa että riittää kun ihminen eksyy väärälle sivulle niin huhhuh... Koko wap pitäisi bannata maailmanlaajuisesti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja