Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian odotetun N900:n vakuuttava selain

29
Markus Lehtiniitty

Videolla: Nokian odotetun N900:n vakuuttava selain
Nokia on panostanut uudessa, ensimmäisessä myös puhelinominaisuuksilla varustetussa Maemo-laitteessaan, N900:ssä erityisesti sen internet- ja selainominaisuuksiin. Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on jopa kehunut laitetta parhaimmaksi tarjolla olevaksi mobiiliksi internet-laitteeksi.

Nokia Conversations -blogi on nyt julkaissut tämän jutun lopusta löytyvän noin kuusi minuuttia pitkän videon uuden laitteen selainominaisuuksista, jotka vaikuttavat moniin muihin puhelimiin verrattuna varsin tasokkailta. Videolla N900:n selaintoimintoja esittelevät Mikko Korpelainen ja Martin Shüle.
N900:stä löytyvä selain perustuu Mozilla Firefoxistakin tuttuun Mozillan Gecko-ytimeen ja sen yhteydestä löytyy myös täysi Flash-tuki, Flashin 9.4-version muodossa. Lisäksi videolla selain toimii jopa erittäinkin sulavasti - ainakin jos kokemusta vertaa esimerkiksi Symbian S60 -alustan kosketuspuhelinten selaimen toimintaan. Mukana selaimessa on myös monia uusia eletoimintoja, joita myös videolla esitellään.

N900:aa odotetaan saapuvaksi markkinoille loka-marraskuun vaihteessa, aivan tuoreimman tiedon mukaan viikolla 44. Ennakkotilattavaksi sitä tarjoavat jo muun muassa Nokia Online Kauppa, Saunalahti sekä DNA.P.S. Tämä juttu aloittaa uuden päivittäisen käytännön Puhelinvertailu.comissa. Jatkossa tulemme nostamaan ainakin joka arkipäivä erillisessä jutussa esiin yhden mielestämme mielenkiintoisen videon verkon valtavasta tarjonnasta.

Kommentit (29)

Frobodobo (vahvistamaton)

5

en tiedä kuinka monta työntekiää löytyy nokialta mut on se ihme kun ei löydy edes yhtä joka osais puhuu kunnolla englantia...=/

Vastaa
Quiote
Quiote

8

Eihä tosta saa ees selvää XD ..mitähän ovat tällä kertaa ajatelleet. Hyvä että työntekijät saa nousta valoihin jos tahtovat, mutta joku roti sen enkun kanssa..

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

9

Monilla muilla alustoilla jo vakioselaimetkin ovat toimineet aivan yhtä sulavasti. Ja nyt kun niihinkin tulee Flash 10.1, niin miten tämä eroaa niistä?

Vastaa
jousi (vahvistamaton)

10

kyllä tässä on parempi selain kun windows mobileissa s60:stä nyt puhumattakaan. 3GS Iphonen selaimeen verratessa riippuu vähän makuasioista kummasta tykkää, toinen kun tykkää äidistä toinen tyttärestä

Vastaa
xerox (vahvistamaton)

11

...tai kolmas isoäidistä. Ainakin HTC HD2:lla selaaminen toimii vielä paremmin (omasta mielestäni). Opera Mobile on paras selain, ja uusin versio entistä parempi ja mahdollistaa monikosketuksen joka tekee tarkemman zoomauksen paljon helpommaksi kuin sormen pyörittäminen.

Vastaa
user (vahvistamaton)

15

> opera mobile paras selain?

Opera Mobile on monenmielestä hyvä selain, aivan toista luokkaa kuin Mini, mutta sisältäen Minin hyviä puolia.

Vastaa
jousi (vahvistamaton)

16

hyvä ja paras on melkoisen paljo eri asioita. Opera on ihan ok, mutta ei se kyllä ainakaan meikäläisen listalla kärkeen pääse

Vastaa
jousi (vahvistamaton)

18

no ainakin jos kommentoi kaikenmaailman foorumeilla kaikkia ihme uutisia. Email, tekstari ja IM maailmassa ei sitten tulis edes enää toimeen ITU-T:llä tai pelkällä virtuaalinäppiksellä

Vastaa
xerox (vahvistamaton)

19

@16 Mikäs sitten pääsee? Nokian buginen vakioselain? Oletko testannut Opera Mobilea esimerkiksi WM tai Android-laitteissa? Vai pelkältä symbian-pohjaltako luulet olevan oikeutettu laittamaan selaimia paremmuusjärjestykseen?

@18 Makuasia. Itse ihan mieluusti hankkin puhelimen qwertyllä sitten kun ne eivät ole enää tiiliskiven kokoisia. Riippuu myös paljon virtuaalinäppiksen toteutuksesta, esimerkiksi symbianissa se ei ole toteutettu kovinkaan hyvin.

Vastaa
jousi (vahvistamaton)

20

olen testaillut HTC:n WM:llä operaa ja tietty myös S60:llä. Kuten jo sanoin tämä N900 ja Iphonen selain on siellä kärkipäässä.
Voi olla että on toteutuksesta kiinni mutta yhtään hyvää ei ole tullut vastaan, ei Iphonessa ei wm luureissa. S60 nyt puhumattakaan.

Vastaa
Jomb3
Jomb3

22

Ihan OK toi jamppa puhuu englantia. Paljon paremmin saa selvääkin, kuin jälkimmäiseltä Martin Schulelta.

Vastaa
user (vahvistamaton)

23

> olen testaillut HTC:n WM:llä operaa ja tietty myös S60:llä.
> Kuten jo sanoin tämä N900 ja Iphonen selain on siellä kärkipäässä.

En tiedä mitä asioita haet selaimesta ja mitä et, jos liudan selaimia rankkaat sen ohi ja jos toisistaan kovasti poikkeavat N900:n ja Iphonen selaimet pistät kärkeen, niin siitä voi kuvitella että et arvosta Operan vahvuuksia. Se mielipide on täysin oikeutettu, joku toinen taasen arvostaa juurikin Operan lähestymistapaa tai tekee arvion lievemmällä tunteella.

> tietty myös S60:llä.

Monen mielestä harmi että Opera lopetti S60 selaimen kehittämisen jo vuosia sitten, aikoinaan se oli kova sana S60ssakin, jossa olleita ominaisuuksia moni kaipaa S60 koneisiin tänäpäivänäkin.

En silti usko että pelkästään Operan takia monikaan esim. WinMobileen vaihtaa.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

24

Siis N900:ssahan käytetään Fenneciä (tai ainakin Fennecin selainmoottoria) ja sehän on tulossa ainakin WM ja S60 -luureihin. N900:n selainta on varmasti Nokian tyypit vähän muokkailleet, mutta konepellin alta taitaa olla aika pitkälle samaa kamaa. Voin vain kuvitella sitä kokemusta, kun käyttää Fenneciä HTC Touch HD2:lla... 448 mt ramia ja snapdragon!

Vastaa
Christopher (vahvistamaton)

25

Kiinosti ihan helvetisti että mitä ominaisuuksia siinä on, mutta en jaksanu kuunnella jampan selitystä 30sec kauempaa. Ilmoittaudunkin jo nyt nokian viralliseksi tuote-eittelijäksi, englanninkieleni puolesta näytän ainakin olevan enemmänkin kuin kelpaava hommaan.

Vastaa
antin900 (vahvistamaton)

26

Nokia olisi kova tekijä tänään jos olisi tuonut tämän laiteen viisi vuotta sitten myyntiin.

Vastaa
aly AT vapaa fi (vahvistamaton)

27

>Nokia olisi kova tekijä tänään jos olisi tuonut tämän laiteen viisi vuotta sitten myyntiin.

Huh mitä porukkaa. Yhtä hyvin voisi sanoa, että Intel olisi tänään kova tekijä jos olisi tuonut esim Xeon X3470 prosun myyntiin viisi vuotta sitten.

Vastaa
Scorpiozx
Scorpiozx

29

Rallikuski englantia hyvinkin. Nokia voisi kyllä vähän petrata noihin esitteliöiden ääntämiseen. Erittäin vakuuttava puhelin, rajaton netti on kyllä pakollisuus (ainakin itselleni jos tuon puhelimen ostaisin). Selaimen käyttöliittymä näytti nopealta ja se ei juuri tökkinyt. Nyt odotellaan enää julkaisua ja ensmmäisiä testejä ja toivotaan parasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja