Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nouseeko Google Android älypuhelinten kakkoseksi?

3
Markus Lehtiniitty

Nouseeko Google Android älypuhelinten kakkoseksi?
Markkinatutkimusyhtiö Gartner on julkaissut oman ennusteensa vuoden 2012 älypuhelinmarkkinoista ja eri käyttöjärjestelmien markkinaosuuksista. Gartner odottaa Googlen Android-käyttöjärjestelmän olevan selvästi suurin voittaja markkinoilla seuraavien kolmen vuoden aikana.

Vuoden 2012 älypuhelinkäyttöjärjestelmien toimitusmäärät ja markkinaosuudet Gartner on arvioinut seuraavasti:
1. Symbian: 203 miljoonaa laitetta, 39 prosentin osuus
2. Google Android: 76 miljoonaa, 14,5 prosenttia
3. Apple iPhone: 71,5 miljoonaa, 13,7 prosenttia
4. Microsoft Windows Mobile: 66,8 miljoonaa, 12,8 prosenttia
5. RIM BlackBerry: 65,25 miljoonaa 12,5 prosenttia
6. Linux eri versioineen: 28 miljoonaa 5,4 prosenttia
7. Palm webOS: 11 miljoonaa, 2,1 prosenttia

Gartnerin mukaan seuraavan kolmen vuoden aikana älypuhelinmarkkinoilla merkittäviin häviäjiin kuuluisivat siis Symbian sekä RIM BlackBerry. Applen iPhonen osuus markkinoista pysyisi melko vakaana, kun taas Androidin osuus karkeasti noin viisinkertaistuisi nykyisestä. Myös Windows Mobilelle Gartner ennustaa kasvua viimeisimmistä lukemista, vaikka ainakaan tällä hetkellä käyttöjärjestelmän tulevaisuus ei näytä kovinkaan valoisalta.

Erillisten Linux-perustaisten käyttöjärjestelmien osuuden Gartner arvioi jäävän melko vähäiseksi. Tähän joukkoon kuuluisi myös Nokian mahdollisesti laajemminkin huippulaitteissaan käyttöön ottama Maemo-järjestelmä.

Gartnerin uudet arviot ovat erittäin mielenkiintoisia, sillä ne eroavat joiltakin osin merkittävästi niin sanotusta mobiilimaailman yleisestä mielipiteestä. Ehkäpä merkittävintä Gartnerin arviossa on RIM:n BlackBerryn arvioitu heikkous, sillä vielä nykyisin RIM hallitsee Symbianin jälkeen toiseksi suurinta kakkua älypuhelinmarkkinoista ja Gartner arvioi sen tippuvan vuonna 2012 vasta viidenneksi suurimmaksi.

Gartnerin arvioista kertoi ensimmäisenä Computerworld.

Viime päivinä olemme kertoneet myös Juniper Researchin analyysistä liittyen avoimien mobiilikäyttöjärjestelmien tulevaisuuteen.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (3)

julius_db
julius_db

1

"Erillisten Linux-perustaisten käyttöjärjestelmien osuuden Gartner arvioi jäävän melko vähäiseksi. Tähän joukkoon kuuluisi myös Nokian mahdollisesti laajemminkin huippulaitteissaan käyttöön ottama Maemo-järjestelmä."

Android on Linux-perustainen käyttöjärjestelmä, jonka ohjelmistot pyörivät Dalvik-virtuaalikoneessa. Melkoista ammattitietoutta Gartnerilla selkeästi.

Vastaa
user (vahvistamaton)

2

Gartner on arvioinut Androidin osuuden kasvavan varsin suureksi ja ei sitä ole lättässyt kohtaan Linux johdannaiset.

Enemmän tai vähemmän linux pohjaisia virityksiä on olemassa ja ja kovasti yleistävää niitä laittaa samaan laatikkoon jos yhtäläisyydet rajoittuu siihen että koneessa on jotain linux pohjaista.

Monessa on jäänyt vähän epäselväksi mitä sillä linuxilla tehdään.

Kun alla saattaa pyöriä jotain muuta, puhelinpuolet jutut jollain muulla hoidettu
Jossain koneissa linux päällää ei ajata käyttäjän sovelluskia vaan sovellukset ajetaan esim. java virtuaalikoneella. vaikea puhua avoimesta vapaastakaan koodista jos monet asiat on tehty suljetulla koodilla.

Vastaa
tejji
tejji

3

Kyllä osaa olla pasmat sekaisin - Linux-pohjaiset Android ja WebOS erikseen, ja sitten "Linux" vielä kolmantena. Selkeämpää olisi varmaan sanoa "muut Linux-pohjaiset", ja kuuluuko noihin muihin nyt sitten arvio Maemosta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja