Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin edullisemman Android-puhelimen lehdistökuvat vuotivat julkisuuteen

2
Markus Lehtiniitty

Samsungin edullisemman Android-puhelimen lehdistökuvat vuotivat julkisuuteen
Samsung on toistaiseksi julkistanut Euroopan markkinoille vasta yhden Googlen Androidilla varustetun älypuhelimen, i7500 Galaxyn. Jo jonkin aikaa huhuissa on kuitenkin pyörinyt i7500:n pikkuvelimalli, joka tuoreiden tietojen mukaan olisi saamassa nimekseen i5700 Galaxy Spica. Aiemmat tiedot ovat viitanneet myös Galaxy Lite -nimeen, mutta ilmeisesti uutuus tullaan lopulta nimeämään hieman omaperäisemmin.

Hollantilainen All About Phones -sivusto on nyt tuonut julkisuuteen myös ensimmäiset lehdistökuvat vielä julkistamattomasta Android-uutukaisesta. Aiemmin puhelin on nähty vain epämääräisemmissä kuvissa.
Jo aiempien tietojenkin perusteella on tiedetty, ettei i5700:n pitäisi erota aiemmasta i7500:stä kovinkaan merkittävästi. Toistaiseksi tiedossa olevat erot rajoittuvat kameraan ja sisäisen tallennusmuistin määrään. Kun i7500:stä löytyy viisi megapikseliä, tarjoaa i5700 vain 3,2 megapikseliä - ja samalla on tiputettu pois myös kuvausvalo. Muistin osalta i5700 tarjoaa vain yhden gigatavun i7500:n kahdeksaa vastaan.

i5700 Galaxy Spicankin ominaisuuksiin tulevat kuulumaan 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, 3G-, HSDPA-, WLAN- sekä Bluetooth-yhteydet, GPS-paikannus sekä microSD-muistikorttipaikka. i5700 Galaxy Spicassa käytetään Android 1.5 -versiota, mutta isoveljensä tapaan uutuudestakaan ei vielä hieman yllättäen löydy Samsungin omaa, yhtiön muiden käyttöjärjestelmien puhelimista tuttua TouchWiz-käyttöliittymää.

All About Phonesin lähteen mukaan i5700 Galaxy Spica julkistettaisiin kuluvan aikana ja markkinoille se puolestaan olisi tulossa jo marraskuussa. Suomenkin markkinoille uutuus lienee aikanaan tulossa, mutta koska i7500 Galaxynkin tänne saapuminen kesti melko pitkään, lienee i5700 tulossa tänne vasta ensi vuoden puolella.

Samsung i5700 Galaxy Spica tulee kilpailemaan markkinoilla toisen tulossa olevan, edullisen Android-puhelimen kanssa - HTC Tattoo on uutuuden suora kilpailija.

Kommentit (2)

ake (vahvistamaton)

1

En näe ollenkaan hyvänä, että näitä Android -puhelimia tulee kuin sieniä sateella. Android -market varmaan tulee kokemaan aikamoisia muutoksia kun puhelimia tulee hyvin erilaisella raudalla.

Vastaa
Jasetus
Jasetus

2

Joo, Android puhelimien rautahan on hyvin erilaista keskenään...


Googlella saattaa olla jonkin verran näppinsä pelissä ja näin estetään pirstaloituminen. Veikkaisin että jonkinlainen sukupolvijaottelu varmaan tulee. Nykyiset puhelimet kun ovat aivan samoja kuin ensimmäinen G1 ja vasta Donut tuo tuen suuremmille resoluutioille.

2.0:ssa saattaa olla luvassa isompiakin muutoksia (kun uusi sukupolvi alkaa). 3D-kiihdytys riittäisi rikkomaan yhteensopivuuden taaksepäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja