Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tyytyväisyysmittauksen sato: iPhone kärjessä, Nokia hännillä

16
Markus Lehtiniitty

Tyytyväisyysmittauksen sato: iPhone kärjessä, Nokia hännillä
Arvostettu J.D. Power and Associates -markkinatutkimusyhtiö on julkaissut yhdysvaltalaisten puhelinten käyttäjien tyytyväisyyttä luotaavan tutkimuksensa. Applen iPhone hallitsi älypuhelinten kategoriaa, kun taas tutkimuksessa vain peruspuhelinkategoriassa mukana ollut Nokia jäi siinäkin toiseksi viimeiselle sijalle.

J.D. Powerin uusi tutkimus jakaa siis älypuhelin- ja peruspuhelinkäyttäjät omiin kategorioihinsa ja tämän lisäksi älypuhelinkäyttäjät jaetaan vielä tavallisiin kuluttajiin sekä yrityskäyttäjiin.
Apple vei voiton älypuhelinten käyttäjätyytyväisyydessä niin kuluttaja- kuin yrityskäyttäjäsarjassa. Kuluttajien osalta Applen pistemääräksi muodostui 811 pistettä 1000 pisteen maksimista. Applen takana kakkosena oli LG 776 pisteellä ja kolmosena RIM BlackBerry 759 pisteellä. Perää pitää Motorola 700 pisteellä. Yrityspuolella tilanne on hieman erilainen: Apple voittaa myös tällä osa-alueella keräten 803 pistettä. Lähin uhkaaja on kuitenkin RIM BlackBerry 724 pisteellä.

Perinteisten puhelinten kategoria on mielenkiintoinen myös. Sitä hallitsee ykkösenä LG 723 pisteellä, jonka perässä tulevat 700 pisteen Motorola sekä 699 pisteen Sanyo. Nokia löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta 672 pisteellä - taakse jäi vain Kyocera.

Edellä mainitut kokonaispistemäärät muodostuvat eri osa-alueiden arvosanojen muodostamasta kokonaisuudesta. Esimerkiksi älypuhelinten kuluttajakäyttäjien osalta nämä osa-alueet ovat käytön helppous (painoarvo 30 %), käyttöjärjestelmä (22 %), ominaisuudet (21 %), muotoilu (18 %) sekä akunkesto (9 %). Apple keräsi akunkestoa lukuun ottamatta kaikista muista osioista täyden arvosanan.

Edelliseen J.D. Powerin tekemään tutkimukseen verrattuna kaikkien älypuhelinkäyttäjien keskimääräinen tyytyväisyys on noussut samalla, kun peruspuhelinten käyttäjien tyytyväisyys on laskenut. Tätä selitetään peruspuhelinten käyttäjien "älypuhelinkateudella". Samaisen tutkimuksen mukaan 22 prosenttia kuluttajista haluaa puhelimiinsa langattoman WLAN-yhteyden, 21 prosenttia kosketusnäytön ja 17 prosenttia GPS-paikannuksen.

Lisätietoa tutkimuksesta löytyy J.D. Power and Associatesin lehdistötiedotteesta sekä alta löytyvistä graafeista.

Kommentit (16)

oppa (vahvistamaton)

4

Kyseessä on "pelkkä" yhdysvaltalaistutkimus, joten tottakai tämä on roskaa tämä tulos. Eikö niin? ;)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

Itsellä on Apple ja olen siihen myös todella tyytyväinen. Mutta en sano sitä etteikö esim E72 olisi aivan perkeleen hyvä. Nokia aloittaa nousunsa nyt sillä N900 ja E72 tekee kyllä hyvää markkinoille varmasti :) Molemmat todella hyviä luureja.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Mielenkiintost nähä miten nyt kehittyy.. Kun Nokia alkaa tuoda enemmän Maemo laitteita ku 6 versio tulee, S60:stä ^4 tuo suuri uudistuksia ja todella hyviä sellaisia, mutta tuleeko noi sit liian myöhään... Aika näyttää.. Toivottavasti edellä mainitut N900 ja E72 sekä ehkä myös 5800 ja N97/mini pitävät Nokiaa pinnalla kunnes saadaan uudet kunnon softat sisään eli ensvuoden loppuun/2011 alkuun.

Vastaa
zonezzz
zonezzz

7

no YLIVOMAINEN markkina ykkönenhän nokia on puhelimissa, apple ei siihen kuitenkaan KOSKAAN pysty,
eli annetaan tälläisten tutkimusten hiukan kohentaa ipuhelimen omistajia

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

10

@ibanez90

oletko ihan oikeasti käyttänyt E72:a? mikä siitä tekee "perkeleen hyvän"? tai edes paremman kuin E71, tai N97? Itse olin aika pettynyt E72:een.

Entä N900, kuinka paljon olet sitä käyttänyt? Itse en lainkaan, joten en sen toimintaa kommentoi mitenkään.

@zonezzz

Loppukäyttäjäähän kiinnostaa juurikin markkinaosuus, eikun miten se olikaan? iPhonen on varsin moni ostanut kytkykaupasta *huolimatta*.

Mielipiteesi ovat hämmentävän outoja.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

11

@10

Kumpaakin noista testannut ja kyllä ne nokian parhaimmistoa molemmat ovat. Kyllä itsekkin tykkäisin enemmän kun olisi kytkyttömiä luureja niin voisi itse valita liittymät jne ilman unlockia ja jailbreakia. Mutta jos luurin todella haluaisin kyllä sen kytkynäkin ottaisin.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

12

@2

Harvinaisen tyhmä kommentti sinulla. Ei ihmiset yht äkkiä ole vaan saanut päähänsä että alanpa ostelemaan Applen tavaroita. Itse ainakin pidän Macista ja hienoista tietokoneista jne. Jos iPhone olisi nokian tekemä omistaisin sen silti. Ei sillä merkillä ole 100% merkitystä kuten jotkut luulevat -.-

Vastaa
saaben
saaben

13

Nokia-intoilijoilla (ISÄM MAA), vaan hirttää kiinni. Onhan teillä tosiaan se markkinajohtajan paikka (toistaiseksi). Nauttikaa siitä, vaikka toiseksi vähiten tyytyväisiä siihen halkoonne olettekin. On se kumma juttu näin sivustaseuranneen silmin katsottuna, että ei kestetä iLuurin menestystä ja sitä väistämöntä faktaa, että Nokia huilaa alaspäin tällä hetkellä. Toki saa uskotella itselleen, miten se nousu sieltä tapahtuu, mutta tosiasia on se, että sitä ei kukaan pysty ennustamaan. Yhtä suurella tod.näk. Nokian huilaus jatkuu. Pitäisikö tällaiset uutiset jättää uutisoimatta sitten, ettei tulisi paha mieli ja kyynel simmuun? Enkä edes omista iPhonea, vaan vanhan Sampan. Kiitos ja anteeksi.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

14

Mielestäni ihan OK tutkimus, mutta tämähän on tehty jenkkikäyttäjille. Siellä kun aika vahvasti on ne Applen tuotteet suosiossa. Ja EN väitä etteivätkö ne voisi olla hyviäkin, mutta itse en halua koskea pitkällä tikullakaan niinhin. Voisi nimittäin tutkimustulos olla aika erilainen esimerkiksi Euroopan alueella, tiedä sitten.

Ja miksi Nokian luurit ovat tosiaankin vain tuolla peruskännyjen osiossa? Millaisia tuloksia olisi saatu näillä Noksun älyluureilla, sitäkään en lähde arvuuttelemaan.

Nokia tekee mielestäni hyviä kännyjä, ja omiini olen ollut tyytyväinen. Jenkit näköjään eivät.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

15

Oikeastaan eniten yllätti tuo HTC:n melko alhainen taso. Itse kun olen ollut siinä kuvitelmassa, että HTC:n vahvuudet on havaittu juuri tuolla Amerikan markkinoilla. Muilta osin tulokset olivat minusta aika pitkälti arvattavissa.

@3 Täytyy muistaa, että testi oli tehty Yhdysvalloissa, missä Nokian myynti muiden kuin peruspuhelimien osalta on erittäin marginaalista.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

16

@Ibanez90 - tykkään sun uudesta tyylistä :)

Itseäni kiinnostaisi tietää tutkitusta käyttäjäjoukosta. Mitä, jos tämä onkin tehty yhden operaattorin asiakaskunnasta? (Tosin en usko, että tutkimus olisi ehkä niin tyhmästi vinksallaan). Mutta Nokiallehan tuo on tietenkin huono uutinen peruskännyköiden kohdalta - ja tavallaan myös älypuhelintekin kanssa, jos ajatellaan, että aikaisemmat kokemukset vaikuttavat sitten myöhempiin, kalliimpien puhelimien ostopäätöksissä.

Mutta, ei tästä voi tosiaan, niinkuin Matsomppi toteaa, tehdä päättelyitä Amerikan markkinoiden ulkopuolelle - ihmiset ovat myös tottuneet eri asioihin, joten odotukset ovat erilaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja