Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen tuoreimmankin iPhone-version lukot nyt avattavissa

3
Markus Lehtiniitty

Applen tuoreimmankin iPhone-version lukot nyt avattavissa
Applen iPhone- ja iPod touch -laitteille on julkaistu iPhone-käyttöjärjestelmän uusimman 3.1.2-versionkin lukituksista avaava ("jailbreak") työkalu. Lukitusten avaaminen mahdollistaa laitteiden laajemman muokattavuuden sekä myös muiden kuin vain Applen hyväksymien sovellusten asentamisen laitteisiin.

Tällä kertaa uuden työkalun takana ei ole alan tunnetuin toimija, Dev-Team, vaan aiemminkin iPhonen murtamisessa purplera1nin kanssa kunnostautunut yksittäinen kehittäjä, geohot. Dev-Teamin redsn0w-työkalun tuki rajoittuu toistaiseksi iPhonen 3.0.1-versioon.
Uusi jailbreak-työkalu kantaa nimeä blackra1n. Sen kerrotaan mahdollistavan lukituksen poiston 30 sekunnissa kaikista iPhone-käyttöjärjestelmän laitteista. Kolmannen sukupolven iPod touchin avaus vaatii kuitenkin pienoisia ennakkovalmisteluja.

Uusimmatkaan saatavilla olevat ohjelmistotyökalut eivät vielä mahdollista iPhone 3G:n tai iPhone 3GS:n päivittämistä tuoreimpaan 3.1.2-versioon säilyttäen samalla operaattorivapauden. 3.1.2-version yhteydessä baseband-ohjelmisto päivittyy, eikä tätä toistaiseksi ole onnistuttu kiertämään.

blackra1n on ladattavissa blackra1n.comista. Se on toistaiseksi saatavilla vain Windows-käyttöjärjestelmän kautta käytettäväksi. Itse blackra1nin käyttö on hyvin suoraviivaista: latauksen jälkeen murrettava laite kytketään tietokoneeseen ja vain suoritetaan ohjelma.

Kommentit (3)

Ibanez90
Ibanez90

1

Kova jätkä :)! Ja mikä parasta teki viellä ohjelman windowsille :) Itellä iPhone 2g 3.0.1 joten ootellaan viellä hetki että tulee unlock niin pystyy puhelinta käyttämäänkin.

Vastaa
Puppek
Puppek

2

Melkosta sodankäyntiä tuo iponin käyttö. Pitääkö se haxata auki jokaisen päivityksen yhteydessä uudelleen?

Vastaa
amtiainen
amtiainen

3

Jaa eipä kyllä normikäyttäjä paljoa tuota mihinkään tarvitse.

Sen vielä ymmärtäisi että joku haluaisi purkaa operaattorilukituksen, mutta tämä kun ei pura itse operaattorilukitusta mihinkään. Onkohan tuo lukituksen poisto edes oikea termi jos halutaan murtaa käyttöjärestelmän rajoituksia/toimintoja? Itse miellän lukituksen poisto termin siihen että puhelimesta purettaisiin operaattorilukitus.

Itse en kyllä lähtisi purkamaan puhelimen käyttistä vain sen takia että saisin siihen asennettua jotain piraatti ja ö-luokan ohjelmia. Itselleni riittää se että saan puhelimeen laadukkaita ohjelmia ja helppokäyttöisen käyttöliittymän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja