Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N97:n linssinsuojus- ja GPS-ongelmien korjauksesta lisätietoa

3
Markus Lehtiniitty

Nokian N97:n linssinsuojus- ja GPS-ongelmien korjauksesta lisätietoa
Nokian Symbian-älypuhelinten lippulaivamalli N97:ää ovat vaivanneet monet viat. Näistä merkittävimmin keskustelussa on ollut linssinsuojukseen liittyvä ongelman, jonka myötä kameran linssi naarmuuntuu, ohella GPS-paikannuksen epätarkkuusongelmat. Linssinsuojusongelmaa Nokia kommentoi aiemmin tällä viikolla Nokia Conversations -blogissaankin.

All About Symbian -sivusto tarjoaa nyt lisätietoa molemmista vioista ja niiden korjauksista sivuston ylläpitäjän Steve Litchfieldin korjautettua oman N97:nsä Nokian huoltopisteessä.
Linssinsuojusongelman juurethan johtavat siihen, että joissakin tapauksissa linssinsuojus on asennettu liian lähelle linssiä niin, että lian päästessä sen ja linssin väliin linssi naarmuuntuu. Korjaus on yksinkertainen - kauemmas linssistä asennettu linssinsuojus - mutta samalla vaihdetaan myös koko N97:n taka- ja sivuosien muovirakenne (kuvassa vasemmalla).

N97:n kanssa esiintyvä GPS-paikannusongelma puolestaan johtuu N97:n piirilevyn aiheuttamista elektronisista häiriöistä paikannukseen. Tämän vuoksi N97 kadottaa useasti GPS-sijaintinsa sekä paikannus on myös epätarkka, mikä johtaa navigointiominaisuuksien muuttumiseen hyödyttömiksi tai ainakin melko tuskaisesti käytettäviksi.

Virallinen korjaus GPS-ongelmaan on uuden paremmalla suojauksella varustetun GPS-antennin asennus. Sen ansiosta GPS-signaalien voimakkuus kasvaa kahdesta neljään desibeliä, minkä myötä GPS-paikannuksen taso nousee tavalliselle tasolle.

All About Symbianin arvion mukaan kummatkin viat korjattiin N97:n tuotannossa noin kuukausi tuotannon aloittamisen jälkeen, joten ongelmat eivät luultavasti koske enää heinäkuun loppupuolelta eteenpäin valmistettuja laitteita. Kummankin ongelman havaitseminen on kuitenkin helppoa ja jos omasta laitteesta viat vielä löytyvät, niin puhelimensa voi kiikuttaa Nokian huoltopisteeseen, jossa viat korjataan takuun piikkiin.

Kommentit (3)

artsa (vahvistamaton)

1

vielä kun saisivat ton älyttömän jatkuvan muistinloppumisen loppumaan niin avot. Käsittämätöntä miten vähän käyttiksen asemalle on jätetty muistia vaikka koko luurisa sitä on ihan mukavasti. Haittaa päivittäistä käyttöä käytännössä jatkuvasti toi c aseman muistinpuute.

Vastaa
samfin
samfin

2

Uskaltaakohan sitä enään Nokian puhelimia ostaa. Kaikissa näissä kalliimmissa vermeissä on aikas moisia onkelmia. Ei taida uskaltaa haaveilla N900:sta vielä vuotaan pariin kunne viat on korjattu.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

3

Nokian jatkuvan mokailun takia itseäni epäilyttää Nokian puhelinten ostaminen. Itselläni oli ongelmaa 5800:n kanssa ja näistä N97:n ongelmista on saanut lukea ympäri nettiä. Lisäksi Nokian asiakaspalvelusta on läjäpäin huonoja kokemuksia, niin pitää kyllä ihan vakavasti miettiä uskaltaako ottaa riskiä. N900 kiinnostais, mutta epäilyttää senkin laatu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja