Motorola keskittyy Androidiin, erosi LiMo-säätiöstä

2
Markus Lehtiniitty

Motorola keskittyy Androidiin, erosi LiMo-säätiöstä
Motorola keskittyy jatkossa vahvasti Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettuihin puhelimiin. Aiemmin olemme kertoneet Motorolan tuoreista kommenteista, jotka kertoivat Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän hylkäämisestä toistaiseksi. Nyt Motorola on eronnut myös LiMo Foundationin hallituksesta. Asiasta on kertonut muun muassa IDG-uutispalvelu.

LiMo Foundation, jonka perustajajäsen Motorola oli, kehittää omaa Linuxiin perustuvaa mobiilikäyttöjärjestelmäänsä. Myös Googlen Android perustuu Linuxiin, mutta on kuitenkin käytännössä kauempana Linuxista ja tarjoaa Motorolan mukaan "tällä hetkellä Android-alusta tarjoaa monipuolisemman, yhtenäisemmän perustan, jota tukee vahvasti koko ekosysteemi ja kehittäjäkunta".



Motorolalla sovelluksista ja ekosysteemeistä vastaava johtaja Christy Wyatt ei enää kuulu LiMo Foundationiin hallitukseen. Motorolaa ei enää listata perustajajäseneksi LiMon verkkosivuilla ja Motorola on itse ilmoittanut päättäneensä muuttua vain merkitykseltään pienemmäksi jäseneksi säätiössä, mutta jatkavansa kuitenkin aktiivisena ja tekevänsä jatkossakin panostuksia kehitystyöhön.

Mahdollista siis on, että joitakin LiMo Foundationin käyttöjärjestelmällä varustettuja Motorolan puhelimia nähdään jatkossakin, mutta pääpiste tulee selkeästi olemaan jatkossa Androidissa. Motorolalta odotetaan vielä loppuvuonna sekä alkuvuodesta useiden Android-puhelinten julkistuksia jo julkistetun CLIQ/DEXT:in jatkoksi. Android-puhelinten ohella Motorolan malliston aivan halvimmat mallit tulevat perustumaan yhtiön omalle suljetulle P2K-alustalle.

Googlen Android nähdään merkittävänä uhkakuvana LiMo Foundationin käyttöjärjestelmälle kokonaisuudessaankin. LiMo-käyttöjärjestelmää ei ole nähty suurimpien puhelinvalmistajien merkittävimmissä malleissa, mutta esimerkiksi Samsungin valmistamat, Vodafone-operaattorille räätälöidyt 360 H1 ja 360 L1 perustuvat alustan R2-julkaisulle. Androidin ohella LiMon ulkopuolisena myös Nokian Maemo-käyttöjärjestelmä perustuu Linuxiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

1

Mitä eroa on käyttäjärjestelmillä jotka perustuu ties mihin? Linux? Mac OS X? Windows CE(?)? Eihän noista tajua kuin kovimmat nörtit. Mikä niiden konkreettinen ero on?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.