Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: esittelyssä Nokian kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu X6-musiikkipuhelin

11
Markus Lehtiniitty

Videolla: esittelyssä Nokian kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu X6-musiikkipuhelin
Nokian syyskuun alussa julkistama X6-puhelinmalli on yhtiön ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu kosketuspuhelin. Kapasitiivisia näyttöjä on yleisesti ottaen pidetty kokonaisuutena resistiivisiä parempina herkkyytensä vuoksi, vaikkakin myös resistiivisillä näytöillä on toki omat vahvat puolensa.

Jatkossa kehitys kuitenkin tulee vääjäämättä kulkemaan kapasitiivisia näyttöjä kohti ja Nokian polulla X6 on ensiaskel tähän suuntaan. Jatkoa seuraa muun muassa kapasitiivisella näytöllä varustettujen Maemo-laitteiden muodossa joskus ensi vuoden loppupuolella, kuten toissapäivänä kerroimme.
Kapasitiivisen näytön ohella Symbian S60 -alustalla varustetussa X6:ssa on, että se on ainakin toistaiseksi virallisesti saatavilla olevan tiedon mukaan tulossa markkinoille ainoastaan yhdessä Nokian Comes with Music -palvelun kanssa. Näin ollen X6:n mukana tulee aina myös rajattomat musiikkilataukset vuoden ajan tarjoava palvelu.

X6:ta odotetaan markkinoille Suomessa vielä loppuvuoden aikana ja sen hinta tulee liikkumaan jossain 600 euron hujakoilla - toistaiseksi ei vielä voi arvioida asettuvatko hinnat lopulta alle vai yli 600 euron.

Alta löytyvällä Symbian-Guru.com-sivuston videolla käydään reilun kolmen minuutin ajan X6:n joitakin päätoimintoja:Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (11)

Jorma Armoton (vahvistamaton)

1

Saattais jopa toimia paremmin, kun ottais tuon muovin tuosta näytön päältä pois...

Vastaa
ake (vahvistamaton)

2

Olen kyllä sitä mieltä, ettei mitään järkeä laittaa kalliimpaa kapasitiivistä näyttöä laitteeseen, ellei siinä sitten hyödynnetä kunnolla sen ominaisuuksia (kuten monikosketusta). No ehkä sitten jotkut valistumattomat sen ostavat mieluummin.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

5

@3

Ota huomioon, että tuo n. 600 euron hinta sisältää rajattomasti latauksia Nokian musiikkikaupasta. Siihen nähden suhteellisen kohtuullinen hinta

@4

Symbianinkaan ei olisi pakko näyttää tuolta. Esim. Samsungin Omnia HD näyttää paljon paremmalle ja siinähän on Symbian.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

7

@6. Tiedän kyllä. Ei se sitä siltikään paljoa paremmaksi muuta. Ja useat teemat hidastavat puhelinta.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

11

Ei voi muuta kuin todeta ettei tuo kapasitiivinen näyttö paljoa käytettävyyttä paranna. S60 on edelleen hidas ja tökkivä puhelin iPhoneen (ja miksei Androidiin) verrattuna. Puhelimella saattaisi olla 300-400 euron hinnalla vielä mahdollisuudet menestyä, mutta 600 euron hinta romuttaa myyntimenestyksen heti alkuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja