Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Ovi Suite 2.0 valmistui - PC Suite on historiaa

20
Markus Lehtiniitty

Nokia Ovi Suite 2.0 valmistui - PC Suite on historiaa
Nokian beetatestivaiheessa aiemmin ollut uusi Nokia Ovi Suite 2.0 -tietokoneohjelmisto on valmistunut. Jatkossa Ovi Suite 2.0 tulee korvaamaan kaikki Nokian aiemmat tietokoneohjelmistot.

Nokia alkoi eilen jakaa 2.0.0.10-versiota Ovi Suitesta sen beetatestikäyttäjille automaattisina päivityksinä ja toi samaisen version saataville myös nokia.comin ja ovi.comin Ovi Suite -sivujen kautta. Parhaillaan Nokia työskentelee ohjelmiston tuomiseksi myös laitteiden myyntipakkauksista löytyville CD/DVD-levyille.
Ovi Suite 2.0 korvaa jatkossa niin Nokia PC Suiten, Nokia Ovi Suite 1.0/1.1:n, Nokia Nseries PC Suiten sekä tuo yhteen myös Nokia Musicin, Nokia Software Updaterin, Nokia Map Loaderin sekä Nokia PC Suite Enterprise Editionin. Ovi Suite 2.0:n valmistumisesta Nokia Beta Labsin blogissa kertonut Samuli Ylinen kertoo, että useiden eri hallintaohjelmistojen kehittäminen ja ylläpito oli muuttunut niin tuskaiseksi, että Nokian piti ratkaista ongelma luomalla jotain uutta ja yksinkertaisempaa.

Ovi Suite 2.0 on myös kehitetty Qt-rajapinnoin, jonka myötä sen kääntyminen Windows-käyttöjärjestelmän ohella myös muille käyttöjärjestelmille, kuten Mac OS X:lle, pitäisi olla melko helppoa. Mac OS X -versiota ei kuitenkaan vielä ole saatavilla, mutta se on tulossa.

Samuli Ylisen mukaan Ovi Suite 2.0 tukee tällä hetkellä 142 eri Nokian laitetta ja monet beetakäyttäjien testivaiheen aikana löytämät viat on korjattu. Samalla Ylinen myös kiittää blogimerkinnässään testikäyttäjiä heidän antamastaan palautteesta, kehitysehdotuksista sekä bugiraporteista.

Ovi Suiten kehitys tulee tulevaisuudessa jatkumaan entiseen tapaan - eli uusi versio tulee ensin Beta Labsin kautta testattavaksi beetaversiona.

Uuden Ovi Suite 2.0:n Windows-asennusohjelman voi ladata tästä linkistä (suora linkki .exe-tiedostoon). Kokoa latauksella on noin 88 megatavua. Lisätietoa Ovi Suitesta löytyy Nokian sivuilta.

Kommentit (20)

jeppos (vahvistamaton)

4

Tuskin tuota PC Suitea ihan heti ollaan mihinkään tiputtamassa. Paljon on puhelimia, mitkä ei toimi tässä uudessa suitessa. Lisäksi vanhassa PC Suitessa on vielä joitain featureja mitä ei uudesta löydy.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

5

@4: Antaisitko esimerkin?

Onko tuossa uudessa ovi suitessa myöskin niin, että joutuu asentamaan joka välilehteä kohden uuden ohjelman, vai onko nyttemmin koko ohjelmasta tehty yhtenäisempi?

Vastaa
ByteHeave
ByteHeave

6

Mielestäni melko kuvaavaa Nokian tuen toimivuudesta on se, että:

- Ovisuite sivulla (tuo linkki ylhäällä) puhutaan 1.1 versiosta
- N97lle (lippulaivamalli) ei siitä näemmä tukea muka löydy
- N97lle ei muuten löydy edes koko tukisivulta mitään pc-synkkaus ohjelmistoa (http://www.nokia.fi/asiakastuki-ja-ohjelmistot/ohjelmistot/nokia-suites-ohjelmistot-pc-tietokoneellesi ) tuolla vain väitetään ettei laitemallia ole...

Ei voi kun nauraa :) Ja ladata tuon sokkona ja katsoa toimiiko...

Win7 tuesta ei äkkiseltään sanaakaan.. odotanpa mielenkiinnolla miten käy (64-bittinen Win7 koneessa).

Vastaa
daddymac (vahvistamaton)

7

@6: älä kitise. Itselläni on alla Win7 64-bittisenä, Ovi Suite toimii kuin unelma. Kannattaisi tutkia ennen kuin alkaa hutkia.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

9

I love it! Ensimmäinen ohejelma joka todella innostaa mua laittamaan synkkauksen päälle kun laite kytketään! Ensimmäinen versio tästä ohjelmasta, joka innostaa mua käyttämään sitä muuhunkin kun valokuvien siirtoon!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

10

Hyvä softa on kyl. Vähä aikaa tullu nyt käyteltyä ja testailtua eri asioita ja kaikki tuntuu pelittävän oikein kivasti. Selkee käyttääkkin ja muutenkin oikein hyvä. Parempi selvästi kuin PC suite.

Vastaa
ByteHeave
ByteHeave

11

@7
Pointti: Itse lataan ja kokeilen, ei ongelmaa. 90% käyttäjistä jotka eivät _osaa ja tiedä_ etsivät ohjeita. Ja niitä ei ole...

Eli jos on turhaa "kitinää" asiakkaana olettaa että tukisivut edes vaivautuvat kertomaan oikean version niin okei.. Kommentin pointti oli, että Nokialla on todella paljon kehitettävää tuessaan, jos haluavat saavuttaa maineen jonain muuna kuin IT-ammattilaisten leluna (puhe siis kalliista älykännyistä, perusluureissahan maine on hyvä).

Vastaa
Pete (vahvistamaton)

12

"Nokia Ovi Suite ei tunnistanut laitettasi."

<--- eikä mikään tunnu tepsivän ja ideat ovat loppu jo

Vastaa
weski
weski

17

Tuli hankittua N97 mini enkä saa millään tuota uusinta Ovi Suitea asentamaan "tukiohjelmistoa" puhelimelleni, enkä tämän johdosta näe mitään puhelimen sisältöä koneella, enkä voi uusia ohjelmia asentaa tai mitään. Pitäisi tuo ilmainen navigointi saada ja euroopan kartat mukaan matkalle ensi viikolla. Luulis että osaisin hoitaa tän homman, en kuitenkaan niin käsi oo. Windows 7 Pro x64 käyttiksenä.

Vastaa
Jepjoo (vahvistamaton)

18

@17 Aina voi kokeilla PC Suitea jos Ovi Suite ei pelitä. Mapsin saa kyllä myös suoraan Ovi Storesta. Kannattaa myös päivittää uusin softa. Esim. *#0000# ja check for updates.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja