Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sidekickien myynti keskeytettiin Microsoftin mokan myötä

6
Markus Lehtiniitty

Sidekickien myynti keskeytettiin Microsoftin mokan myötä
T-Mobile USA -operaattori on Yhdysvalloissa keskeyttänyt Sidekick-laitteiden myynnin väliaikaisesti Microsoftin omistaman Dangerin kadotettua käyttäjien tallentamia tietoja, kuten yhteystietoja sekä kalenterimerkintöjä. Kerroimme tietojen katoamisesta jo sunnuntaina. Sidekick-laitteet eivät tallenna käyttäjien tietoja paikallisesti, vaan ne tallennetaan keskitetysti verkkoon.

T-Mobile on lopettanut Sidekickien kauppaamisen verkkokaupassaan sekä myymälöissään. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka pitkään myynnistäpoisto tulee kestämään.
Aiemmista viikonloppuna saaduista tiedoista poiketen joidenkin käyttäjien joitakin kadonneita tietoja pystyttäneen nyt myös mahdollisesti palauttamaan. Laajamittaisesti tietoja tuskin kuitenkaan onnistutaan palauttamaan. Hyvitykseksi T-Mobile tarjoaa kaikille Sidekick-käyttäjille datasopimuksen yhden kuukauden ilmaiseksi ja lisäksi käyttäjille, joiden tietoja ei onnistuta palauttamaan kahden viikon kuluessa, tarjotaan 100 dollarin lahjakortti.

T-Mobilen lausunnon mukaan Sidekick-käyttäjien palvelut ovat nyt jälleen täysin käytettävissä reilun viikon käyttökatkosten jälkeen.

Microsoftin ja Dangerin moka ja sen aiheuttama käyttäjien tietojen katoaminen ovat nousseet laajasti esille julkisuudessa, sillä tapahtuma on nähty yleisempänä muistutuksena verkon niin sanottuihin pilvipalveluihin liittyvistä vaaroista. Sidekick-ongelman juuret juontavat ilmeisesti juurensa pieleen menneeseen ohjelmistopäivitykseen, jota ennen tiedoista ei oltu otettu asianmukaisesti varmuuskopioita.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (6)

einari (vahvistamaton)

2

Ei ihme että Microsoft päätti olla julkaisematta uusia kyseisen firman suunnittelemia puhelimia. Voi olla että myynti olisi takkuillu.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

3

@1 Eiköhän tuo ole ihan tarkoituksella ylösalaisin, huomaa jo kuvan nimestäkin.

Kyllä taitaa tästäkin poikia muutama oikeusjuttu, ja amerikkalaiseen tapaan tämä moka tulee maksamaan Microsoftille miljoonia.

Vastaa
perhana
perhana

4

Saisko hieman lisäselvitystä tuohon otsikkoon "Sidekicking myynti keskeytettiin Microsoftin mokan myötä" ?

Kun minun käsittääkseni mokat ovat kuitenkin tämän Danger yhtiön tekemiä, vai tulkitaanko nyt sitten Microsoftin mokaksi se että se on ostanut omistuksen tuohon Danger yhtiöön?
Eli siis kannattaa olla tarkkana osakkeita ostaessaan, tämän teorian perusteellahan esim. kaikki Nokian osakkeita omistavat ovat yhtälailla syyllisiä Nokian puhelimissa oleviin softavikoihin tai muuhun vastaavaan.. tai jos Nokian akku räjähtää, syyllistyy Ossi Osakesijoittaja pahaan mokaan jos sattuu omistamaan Nokian osakkeita juuri sillä hetkellä.

Vastaa
msly
msly

5

@4.

Microsofthan siis omistaa Dangerin kokonaan, 100-prosenttisesti. Tämä siis erotuksena tähän Nokia-vertaukseesi.

Mielestäni tässä on kysymyksessä ihan yksinkertainen asia: Danger on osa Microsoftia, jolloin jos se mokaa, niin mokaa myös Microsoft. Olisihan Microsoft jo ihan hyvin voinut uudelleennimetäkin Dangerin halutessaan joksikin Microsoftin yksiköksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja