Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Quake III Arena pyörii vaikuttavasti Nokian N900:ssa

16
Markus Lehtiniitty

Videolla: Quake III Arena pyörii vaikuttavasti Nokian N900:ssa
Nokian markkinoille tuloillaan olevasta N900-laitteesta löytyy Nokian aiempiin älypuhelimiin verrattuna merkittävästi enemmän tehoa sekä graafista vääntökykyä.

N900 perustuu Texas Instrumentsin OMAP3430-alustalle, johon sisältyvät 600 megahertsin ARM Cortex-A8-prosessori sekä PowerVR SGX530-grafiikkapiiri, jonka myötä N900:sta löytyy tuki myös muun muassa OpenGL ES 2.0:lle. Tehokkuudeltaan N900 vastaa täysin esimerkiksi Applen iPhone 3GS:ää, joka rakentuu samalle pohjalle.
N900:n avoimen luonteen myötä sille kuitenkin tultaneen näkemään tehtävän huomattavasti enemmän kaikenmoisia porttauksia tietokonemaailmasta. Näistä yksi on tänään videoesittelymme aiheena - Quake III Arena, jota videolla pyöritetään ja ohjataan N900:lla ja kuva ohjataan N900:n TV-ulostulon kautta television näytölle.

Videolla esitellyssä pelissä ohjaamiseen käytetään kiihtyvyysanturia liikkumiseen (hypyt, eteen-taakse-vasemmalle-oikealle), kosketusnäyttöä tähtäämiseen sekä etäisyydentunnistia ampumiseen. Peli vaikuttaisi pyörivän erittäin sujuvasti jo tässä kehityksen vaiheessa - N900:ssa siis riittää hyvin vääntöä vaikka minkälaisiin peleihin.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (16)

kikuu (vahvistamaton)

3

Jotenkin tuntuu, että jää sovellustarjonta (lähinnä valtavirtaan vetoavat ohjelmat siis uupuvat) aika köyhäksi. Nörttien unelmalaite ehkä, mutta ei vetoa tavalliseen kuluttajaan. Nokiankin tuki uupuu lähestulkoon täysin, luottaa sokeasti vaan, että "kyllä se yhteisö sitten luo jotakin."

Vastaa
stillborn
stillborn

6

Aika vakuuttavasti on tehoa luurissa. Mietin tuossa juuri, miten puhelimet ovat menneet parissakymmenessä vuodessa eteenpäin ja muistan vielä ensimmäisen "kännykkäni". Taisi maksaa n. 4000 mk. :)Vastaa
samfin
samfin

7

Eikös valtaosa softista maksa jotain kun lataa nokian puhelimeen, ainakin nokian omista lataus palveluista? Toisin käsittääkseni iPhonen kanssa. Aika paljon ilmasia softia? Näin mutu tuntumalla sen kummemmin perehtymättä kyselen teitiltä. :)
Niin ja ne nokian viat... niistä tuskin päästään koskaan ainakaan näisää uusissa kalliissa puhelimissa.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

8

Ei ihme, että Quake pyörii noin hyvin kun raudasta kummiskin löytyy tehoa. Taitaa olla ihan yhtä paljon kuin iPhonessa ja OpenPandorassa.

@samfin
Ei taida maksaa jos koneelta laittaa, vaikka paha mennä sanomaan kun en nokialaista omista enää (enkä sen puoleen iPhoneakaan).

Vastaa
Zeddeh
Zeddeh

10

samfin, mun mielestä on taas täysin päinvastoin, iphone kun niin apple kamaa onkin niin siinähän joutuu joka hemmetin softasta maksaa jos sen laillisesti haluaa. Epäilen että joudut yhtäkään euroa laittamaan sun softahankintoihin n900:lla, puhutaan kuitenkin linux puhelimesta.. Symbian puhelimissa se on nyt ihan totta että niissä saa maksaa itteensä kipeäksi jos jotain uutta puhelimeensa haluaa, varsinkin jos on Nokian kehtittämää.

Vastaa
Lada1500s
Lada1500s

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thimon:

Bluetoothilla näppis ja hiiri nii onnistus pelaaminen varmaa ihan hyvin netissäki. Vaikuttavaa kyllä.

Olis kätevä. Sit semmone lateksi/kokoontaittuva näppis, joka on taiteltuna n. Aku Ankan taskarin kokonen ja hiiri ny olis vaikka Mikkisoftan Archi, sehän taittuu nätisti kokoon? :D


Eli toisin sanoen: Taskukokoinen viihdekeskus.

Vastaa
MoZar
MoZar

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomppa12:

Ei ihme, että Quake pyörii noin hyvin kun raudasta kummiskin löytyy tehoa. Taitaa olla ihan yhtä paljon kuin iPhonessa ja OpenPandorassa.

Mielenkiintoisen näköinen viritys tuo OpenPandora.. :)

Itse olin kyllä melkoisen yllättynyt tästä kuinka hyvin tuo pyörii. Saisikohan tähän toimivan psx-emulaattorin :D Tosin kontrollit voivat olla melko vaikeita.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

14

Se on nämä iän ikuiset kaks kolme peliä mitkä linuxilla on, jotka aina käännetään toimimaan jollain uudella raudalla ja sitten hehkutetaan meneen.

Pistäkää joku 2009 julkastu hittipeli toimiin tuohon niin olen vakuuttunut.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

16

Kommentti n. 14. oli taas aivan asiaton. Eihän se käytännössä ole mahdollista. Teoriassa kyllä jos fyffee löytyy. Stillbornin kommentti oli kyllä loistava, hienoa että joku jaksaa vähän piristää näitä ainaisia eipäs juupas-keskusteluja erilaisen tekstin ja kuvan kera!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja