Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple kehittää iPhonelle iTunesiin integroituvaa radiosovellusta?

10
Markus Lehtiniitty

Apple kehittää iPhonelle iTunesiin integroituvaa radiosovellusta?
Apple on kehittämässä iPhonelle radiosovellusta, joka myös mahdollisesti integroituisi iTunesiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä 9 to 5 Mac -sivusto saamaansa vihjeeseen perustuen. iPhonen ohella radiosovellus olisi tulossa samalla luonnollisesti myös samaan käyttöjärjestelmään perustuvalle iPod touchille. Vielä toistaiseksi tuorein iPod nano on ainoa FM-radion sisältävä Applen "taskulaite".

Tietojen mukaan tulossa olevan radiosovelluksen sallittaisiin toimia myös taustalla nykyisen iPod-sovelluksen tapaan ja se tarjoaisi uutta iPod nanoa vastaavan radiotoiminnallisuuden. 9 to 5 Macin lähteen mukaan erillisen radiosovelluksen sijaan radiotoiminnot saatetaan tuoda osaksi iPod-sovellusta.
Uuden radiosovelluksen yhteyteen yritetään integroida myös iTunes Store -musiikkikauppa, jolloin tarjolle tulisi helppo mahdollisuus radiossa kulloinkin soivan kappaleen ostamiseen iTunesista. Toistaiseksi ei ole tietoa rajoittuisiko tämä iTunes-integraatio vain Yhdysvaltoihin, joissa käytössä on tarvittava tekniikka soivasta kappaleesta kertomiseen. Yhdysvaltain ulkopuolella kappaleiden tunnistamiseen voitaisiin käyttää esimerkiksi Shazam-sovelluksesta tuttua tekniikkaa.

9 to 5 Macin arvion mukaan iPhonen uudesta radiosovelluksesta tulisi löytymään myös uusimmasta iPod nanosta tuttu Live Pause -ominaisuus, joka mahdollistaa radion kuuntelun keskeyttämisen, jolloin radionauhoitusta tallennetaan laitteen muistiin, ja jatkamisen taas aikanaan.

Mahdollisuus FM-signaalien vastaanottoon on löytynyt iPhoneista ja iPodeista jo jonkin aikaa. Uusimman sukupolven laitteet mahdollistavat myös FM-signaalien lähettämisen. Toistaiseksi iPhonen ja iPod touchin FM-vastaanottomahdollisuutta on käytetty vain Nike+:n yhteydessä.

Kommentit (10)

mikko (vahvistamaton)

1

etusivun uutinen ympäri maailmaa: apple tekee radion ja se toimii jopa taustaprosessina. maailman edistyksellisin puhelin totta tosiaan, viisi vuottako tuo nyt oli kilpailijoitaan edellä jobsin mukaan? lol.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

@1 että näitä idiootteja riittää.. Uutinen oli se että iPhoneen tulee tuo radio ominaisuus eikä se että Apple olisi keksinyt radion. Jos ei kiinnosta niin ei tarvi lukea/kommentoida uutisia. Jos vertaat esim käytettävyyttä ja sovellustarjontaa muihin valmistajiin niin huomaat kyllä että 5 vuotta ollaan kilpailijoita edellä.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

3

Uutinen on se että huhu radion tuomisesta kännykkään on bloggaamisen arvoista. Jos et käsitä kuinka absurdia tuollaisesta asiasta vouhkaaminen on niin kannattaisi ehkä ottaa ne omenan muotoiset lasit hetkeksi pois silmiltä ja katsoa peiliin miettien missä se idiootti luuraa.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

5

Kyllähän tämä uutinen vähän kiinnosti. Apple iPhone on suosittu puhelin, josta radio on puuttunut. Hienoa, että se saadaan tuotua ohjelmallisesti; ulkoisia laitteitahan on ollut myynnissä jo ekalle iPhonelle. Radion puuttuminen oli aikoinaan yksi syy miksi en päätynyt iPhoneen. Minulle radio tärkemäpi kuin MP3-soitin.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

7

Totta on että Applen voi sanoa olleen "myöhässä" iPodin radion kanssa, vaikka lisälaitteenahan se jo pitkään löytyi. Itselleni radiosta ei ole mitään iloa, kiitos paskan soittolistamusiikin ja äänenlaadun, joten pidän sitä varsin turhana ominaisuutena.

Mutta pakkohan se on sanoa että Applen toteutus on *taaskin* aika hyvä, vai onko monessakin muussa MP3-soittimessa radion aikasiirto?

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

8

Kyllähän Apple olisi tämän aikaisemmin tuoda sitä en sano.
iPhonen omistajia on niin paljon että kyllä tämä on aika merkittävä uutinen. Enkä kyllä ihmettele miksi niitä iPhoneja on niin monella kun muiden valmistajien luureja vertaa siihen. Itselläni on kaksi vuotta vanha iPhone eikä mitään vikaa viellä mikään muu puhelin ei ole minulla kestänyt niin kauaa. Itse en kuitenkaan radiota käytä kuten en ole koskaan ennenkään käyttänyt.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

9

hyödyllinen ominaisuus radio joillekin on ja uutinen sen tulosta iphonelle on ehkä sitten joskus jos ne radion siihen laitteeseen oikeasti saavat. sen sijaan uutisen tekeminen siitä että liikkeellä on huhu että radio ehkä on tekeillä... ei tosiaan ole ollenkaan iphone-fanipoikablogi tämä ei... hehe.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

10

@2 Onko sulla ibanez todella varaa valittaa "vääriin" uutisiin kommentoinnista?? Kukahan niissä Nokiasta kertovissa uutisissa olikaan on lähes poikkeuksetta päätään aukomassa? Olisiko ibanez90?

Onhan toi iPhone nyt niin helvetin luotaan pois työntävä laite kun ikinä olla voi. Jos vielä joskus onnistuvat siinä, ettei jailbreakiä saa tehtyä, niin mikä virka ko. luurilla mahtaa olla?? Pian et saa varmaan edes omia biisejä laittaa laitteeseen, vaan ne pitää olla iTunesista ostettuja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja