Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisi Qt 4.6:sta beetatestiversion Symbianille

5
Markus Lehtiniitty

Nokia julkaisi Qt 4.6:sta beetatestiversion Symbianille
Nokia on julkaissut Qt 4.6:sta ja Qt Creator 1.3:sta beetatestiversiot, jotka molemmat sisältävät jo myös tuen Symbian-käyttöjärjestelmälle.

Jatkossa Qt tulee näyttelemään erittäin merkittävää roolia Nokian älypuhelimissa ja mobiilitietokonelaitteissa, sillä siitä on jatkossa tulossa sekä Symbianin että Maemon kehitysympäristö. Tämä on valmiiden laitteiden osalta tapahtumassa mahdollisesti joskus ensi vuoden loppupuolella. Qt:n myötä laitteisiin ovat tulossa aiemmin kertomamme mukaisesti myös monikosketus sekä eletoiminnot.
Tuolloin laitteissa tullaan näkemään valmis versio Qt 4.6:sta. Symbianin osalta se korjaa vanhat AVKON-rajapinnat ja Maemon osalta puolestaan siirrytään nykyisestä GTK+:sta Qt:hen. Jatkossa saman sovelluksen pitäisi toimia teoriassa niin Symbian- kuin Maemo-alustalla - lisäksi Qt-tuki on tulossa myös Microsoftin Windows Mobilelle ja sekä myös varsinaisille tietokoneiden käyttöjärjestelmille. Tavoitteena on sovelluskehityksen merkittävä helpottaminen.

Nyt julkaistussa Qt 4.6:n beetatestiversiossa pääpaino on ollut Symbian-version vakauden parantamisessa sekä Phonon-multimediakirjastojen lisäämisessä. Nyt julkaistun version pitäisi toimia S60 3rd Edition Feature Pack 1:llä tai 2:lla tai S60 5th Editionilla varustetuissa Symbian-puhelimissa. Qt Mobility -laajennuksia, kuten viestitoimintojen käyttömahdollisuutta, ei vielä nykyisessä beetaversiossa mukana ole, vaan niitä kehitetään vielä erillisessä projektissa.

Qt Creator on integroitu kehitysympäristö, jolla Qt-sovelluksia tullaan kehittämään. Uusi Qt Creator 1.3:n beetatestiversio sisältää aiempaa paremman tuen nyt myös Symbian-sovellusten luomiseen.

Nokia julkaisi myös muutamia demosovelluksia, joilla uutta Qt-rajapintaa voi testata. Niistä lisätietoa löytyy täältä. Toimintaa esitellään myös alta löytyvällä videolla.

Äskettäin Nokia julkaisi myös Maemo 5 -käyttöjärjestelmän Qt-versiosta Technology Preview -esiversion.

Kommentit (5)

Akasori
Akasori

4

Oho, tuli kahtena.

No, pitää yrittää asentaa uudelleen, joutuu varmaan kaikki mukana tulleet tiedostot poistella yksittäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja