Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko tässä Nokia N920?

22
Markus Lehtiniitty

Onko tässä Nokia N920?
Sekalaisia huhuja ja väitteitä Nokia N920:n olemassaolosta on kuultu jo aiemminkin. Nyt NokiaPort.de-sivuston keskustelupalstalle on ladattu oheinen kuva, jossa väitetään olevan juurikin N920. Kuvaan kannattaa kuitenkin vielä toistaiseksi suhtautua erittäin suurella varauksella.

Kuvaa säestävien tietojen mukaan laitteen kosketusnäytön koko olisi 4,13 tuumaa ja se olisi toteutettu kapasitiivisella tekniikalla. Lisäksi laitteesta löytyisi jo seuraavan sukupolven Maemo 6 -käyttöjärjestelmä ja N900:aan verrattuna siitä puuttuisi esiin liukuva täysnäppäimistö, jonka myötä laite olisi ohuempi.
Aiempien tietojen mukaan N920:aa on odotettu tulevaksi ensi vuoden kesällä, jonka perusteella siitä puolestaan on odotettu löytyvän vielä Maemo 5 -käyttöjärjestelmä kuten lähiaikoina kauppoihin saapuvasta ensimmäisestä puhelinominaisuuksilla varustetusta Maemo-laitteesta, N900:sta.

Viime viikolla Maemo Summit -tapahtumassa Nokia kertoi vasta Maemo 6:n tuovan muiden uudistusten ohella mukanaan kapasitiiviset näytöt. Kun Maemo 6:ta odotetaan laitteisiin asti vasta joskus ensi vuoden loppupuolella, olisi myös nyt huhutun N920:n aikataulu myös asetettu ensi vuoden loppuun. Jos puhelimesta saataisiin jo nyt ensimmäinen kuva julkisuuteen, vuotaisi se siis noin vuoden ennen puhelimen markkinoilletuloa.

Lisäksi jos N920 todellakin olisi ensimmäinen Maemo 6:lla varustettu laite, olisi sen nimeämisstrategia melkoisen outo. Maemo 6:n myötä Maemo-alusta odotetaan "valmista", joten vain pienestä hyppäyksestä kertova N900-N920-nimeäminen olisi hyvin epälooginen. Ensimmäisestä Maemo 6 -puhelimesta kuitenkin voitaneen odottaa ennemminkin suoraa seuraajaa N900:lle, mitä N920 ei puolestaan ole.

Edellä mainitun aikataulun, oheisen kuvan laitteen hieman epänokiamaisen muotoilun, väitetyn 4,13 tuuman näytön sekä väitettyihin ominaisuuksiin nähden epäloogisen nimen ansiosta uskallan tyrmätä nyt nähdyn kuvan mahdollisen kuvan N920:sta mitä luultavimmin epäaidoksi, "väärennökseksi".

N920 lienee kuitenkin tulossa - mutta on luultavampaa, että siitä ei vielä löydy kapasitiivista näyttöä, sen näyttö on pienempi kuin 4,13 tuumaa sekä, että siitä löytyisi vielä Maemo 5 -käyttöjärjestelmä. Ja tämä "oikea" N920 olisi tulossa joskus kesällä 2010.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

msly
msly

1

Niin, ja onhan näytössä vielä Maemo 5:ttä vanhempi versio käyttiksestäkin, taitaa olla OS2007 tai OS2008.

Vastaa
3hsr (vahvistamaton)

2

Jopa minä huomaan, että tuo on pelkkä iPhonesta muokattu Photoshop-kyhäelämä. Tämäkö on uutisen arvoinen?

Vastaa
msly
msly

3

@2.

Ei ehkä aivan supertärkeimmästä päästä, mutta mielestäni oli järkevämpää nostaa esiin kuin vain vain antaa olla.

Vastaa
Kei (vahvistamaton)

4

No paljoo surkeampaa kuvaa ei voisi juuri väsätä. MS-paint riittänee... hohhoijaa!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

On se kyllä järkevää nostaa asia asille ja kertoa asiantunteva mielipide faktoihin perustuen, että jokaisella foorumilla ei käydä asiaa 6 kertaan läpi ja kohta puolet porukasta jäisi odottamaan olematonta puhelinta.

Vastaa
zzz770
zzz770

6

Olihan Nokialla aiemminkin internet tablet ilman näppistä N800 ja myöhemmin sama laite GPS:llä ja näppäimmistöllä lisättynä nimellä N810. Ts. nimeämiskäytäntö olisi siten samankaltainen.
Tuolla Maemo versiolla ei ole suurempaa väliä, koska myös N900 saa jälkikäteen päivitettyä Fremantelesta uudempaan Harmattaniin.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

7

Nokian puhelimissa on aina ollut melko vahva oma design vuodesta toiseen. Puhelmiet ovat ovat olleet aina helppo tunnistaa Nokialaiseksi. Tuossa ei näy siitä kyllä mitään. Sanoisin, että selvä manipulaatio.

Vastaa
satanus
satanus

8

Kuvan puhelin on feikki ja vielä huonosti photoshopattu. Nokia tekstikin on ihan vinossa. Lisäksi kuvassa näkyvä webbsivu on 90 asteen kulmassa. Salaman heijastuskin on väärässä kulmassa valonlähteeseen ja kameran linssiin verrattuna.

Kuvassa on selvästi iPhone photoshopattuna.

Vastaa
unregistered (vahvistamaton)

9

+ Melko naarmuinen iphone kaiken muun lisäksi. Pari kuukautta vanha N810 jota raahannut ilman koteloa taskussa avainten kanssa näyttää upouudelta tuohon verrattuna...

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

10

Nokia on kertonut, ettei se tuo pelkkää kosketusnäytöllistä puhelinta, koska niillä on äärimmäisen vaikea kirjoittaa tekstiviestejä ja sähköposteja, joten joka puhelimessa tulee olemaan mukana näppäimistö.

Vastaa
msly
msly

11

@10.

Missäköhän on kertonut?

Full-touchejahan on Symbian-puolella jo vaikka kuinka paljon - 5230, 5530 XM, 5800 XM, X6...

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

12

Sorry, unohtui tuosta tuo business-sana puhelimen edestä, eli lasten leikkikaluja tulee pelkällä kosketusnäytölläkin, mutta noissa high-end -leluissa (joita kuvan väitetty puhelinkin olisi) näppäimistö kuuluu mukaan.

Vastaa
user (vahvistamaton)

13

> Sorry, unohtui tuosta tuo business-sana puhelimen edestä, <...>
> mutta noissa high-end -leluissa (joita kuvan väitetty puhelinkin
> olisi) näppäimistö kuuluu mukaan.

Busines mallit ja high-end lelut luulisi luokiteltavan eri ryhmiin

Vastaa
3hsr (vahvistamaton)

14

Symbianienhan on-screen-keyboardithan ovat uskomatonta kuraa. Maemo 5:ssä ne eivät ole sen parempia. Joten en ihmettele Nokian ratkaisua.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

@14
Joo millä perusteilla? Periaatteessa virtuaalinäppiksen käytettävyyteen vaikuttaa ainoastaan se kuinka hyvin ruutu tottelee kosketusta. Ja N900:nen tottelee kosketusta erittäin hyvin.

Itse tykkään, että fyysinen qwerty on mukana luurissa, mutta mistä nämä Jussin tiedot ovat peräisin, että Nokia olisi tämän linjauksen ihan julkistanutkin?

Niin ja ei ole turha uutinen. Ei ole pakko lukea jos tuntuu turhalta, mutta uutisten tarkoitus on myös spekuloida ja kertoa muualla olevista "uutisista". ;)

Vastaa
user (vahvistamaton)

17

> Niin ja ei ole turha uutinen. Ei ole pakko lukea jos tuntuu
> turhalta,

Uutinen, joka ei ole uutinen, tuskin on turha uutinen. vaan aivan jotain muuta.


> mutta uutisten tarkoitus on myös spekuloida ja kertoa muualla
> olevista "uutisista". ;)

Uutiseksi uutisiin oli nyt nostettu jonkin keskustelupalstan postaus "photosop" kuvineen. On aika ymmärettävää jos joku asiaa ihmettelee. Vaikka huhuha ja spekulaatiota yleisestikkin uutisoidaan faktan oloisina tietoina.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

@17
Suurempia foorumeilla syntyvää huhuilua rajoittaakseen onkin hyvä "uutisoida" näistä ja asiaan liittyvistä faktoista. :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

19

>Suurempia foorumeilla syntyvää huhuilua rajoittaakseen
>onkin hyvä "uutisoida" näistä ja asiaan liittyvistä faktoista. :)

Miksi pelätä että tuonne keskustelupalstalle syntyy juttua tuollaisesta, ei kai se niin faktinen paikka ole? en tajua, Ennemmin / paremmin juttu olisi sinne sopinut . ja nostaa uutiseksi vasta jos uutista löytyy. (mielipide)

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

20

OJ_Ghost: "Periaatteessa virtuaalinäppiksen käytettävyyteen vaikuttaa ainoastaan se kuinka hyvin ruutu tottelee kosketusta”

Sellaisessa rinnakkaistodellisuudessa jossa softalla ei tehdä mitään. Oikeastihan virtuaalinäppiksen käytettävyyteen vaikuttaa eniten se alla oleva softa, joka esimerkiksi tekee sanakirjahakuja ja suodattaa pois virhepainalluksia. Toki erinäiset gesturet ja shortcutit ovat myös asioita jotka vaikuttavat virtuaalinäppiksen käyttömukavuuteen.

Kun noissa puhelimissa kuitenki nykyisellään on nopeat prosessorit olisi pelkkää tyhmyyttä tehdä virtuaalinäppis joka vain suoraan mappaisi painalluksen ruudulta merkiksi. Tietenkin se on helppoa ja ehkä insinöörinäkökulmasta eleganttia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

21

@20
No joo, toki softakin merkkaa... Mulla oli mielessä se käytettävyys ja siinä päällimmäisenä se, että yleensä jotain syntyy. :D

En tiä Nokian muista kosketuksista, että minkälaisia veikkauksia sielä on taustalle tms. Mutta N900:nen arpoo ainakin kahdella eri kielellä ja mun mielestä ennakoivasyöttö pelas ihan hyvin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja