Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian johdossa erittäin mielenkiintoisia muutoksia

5
Markus Lehtiniitty

Nokian johdossa erittäin mielenkiintoisia muutoksia
Nokia tiedotti tänään erittäin mielenkiintoisista "työnjakomuutoksista" johtoryhmässään. Uudet nimitykset tulevat voimaan 1. marraskuuta.

Nokian talous- ja rahoitusjohtajana vuodesta 2004 toiminut Rick Simonson (oheisessa kuvassa vasemmalla) siirtyy johtamaan Devices-yksikön alaista uutta Mobile Phones -yksikköä, joka vastaa Nokian Series 30:tä ja Series 40:tä alustanaan käyttävistä peruspuhelimista. Lisäksi Simonson tulee vastamaan koko Devices-yksikön strategisista osto- ja hankintatoiminnoista. Devices-yksikön alla älypuhelimista vastaavaa Smartphones-yksikköä tulee johtamaan Jo Harlow.
Nokian myyntijohtajana vuoden 2008 alusta asti globaalista myynnistä vastannut Timo Ihamuotila (oheisessa kuvassa oikealla) puolestaan tulee siirtymään Rick Simonsonin entiselle tontille talousjohtajaksi. Uudeksi myyntijohtajaksi nousee Nokian Kiinan johtaja Colin Giles.

Sekä Simonson että Ihamuotila jatkavat myös Nokian johtoryhmässä. "On hienoa, että Rick Simonson siirtyy kuuden menestyksekkään CFO -vuoden jälkeen merkittävään operatiiviseen tehtävään. Hänen kattava liiketoiminta- ja talousosaamisensa ovat hyödyksi Mobile Phonesille, jolla on merkittävä rooli Nokian kokonaisliiketoiminnassa", sanoo Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo. "Timo Ihamuotilalla on vahvan rahoitustaustan lisäksi asiantuntemusta myös useista muista liiketoiminnan alueista, mikä on vahva etu talous- ja rahoitusjohtajan tehtävässä."

Uudet johtajien tehtävävaihdokset ovat merkittäviä Nokian nykyisen toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon seuraajaspekulaatioiden lähteenä. Kallasvuolla on yhä vuosia jäljellä Nokian johdossa useampiakin, joten aivan päivänpolttavasta asiasta ei ole kyse, mutta uudet liikkeet voidaan nähdä korvaajasuunnitelman etenemisenä.

Nokia on nostanut uudet ykkösjohtajansa yleensä omista riveistään, ja vastaavaa käytäntöä mitä luultavimmin tultaneen noudattamaan myös Kallasvuon seuraajaa etsittäessä. Jos katsotaan Nokian nykyistä johtoryhmää potentiaalisia tulevia Nokian ykkösmiehiä ovat lähinnä Rick Simonson, Timo Ihamuotila sekä ehkäpä jokerivaihtoehtona Niklas Savander, jos hän onnistuu nostamaan Nokian myös merkittäväksi palvelutuottajaksi.

Johtoryhmän nykyjäsenistä ainoastaan Simonsonilla ja Ihamuotilalla on kattavaa kokemusta Nokian talous- ja rahoitustoiminnoista - kyseessä on merkittävä tausta, sillä rahoitustausta löytyi myös niin Jorma Ollilalta kuin Kallasvuoltakin. Sekä Ollila että Kallasvuo myös nousivat ennen Nokian ykkösjohtajaksi nousemistaan puhelinliiketoimintojen linjajohtoon - kuten nyt Simonson siirtyy myös. Simonsonin siirrossa ei olisi paljoakaan järkeä, jollei taustalla olisi halu kokemuksen kerryttämiseen operatiivisen johdon tehtävistä.

Simonson onkin luultavasti paras veikkaus Nokian seuraavaksi toimitusjohtajaksi Kallasvuon jälkeen - Ihamuotila on kuitenkin vielä niin nuori, tällä hetkellä vasta 43-vuotias, että häntä tuskin tullaan vielä Kallasvuon poistuessa ykköspallille nostamaan. Tästä huolimatta Ihamuotila on potentiaalinen kandidaatti jopa vielä Simonsonin seuraajaksi. Tuolloin rinnalle on kuitenkin noussut luultavasti jo muitakin ehdokkaita.

Kommentit (5)

3hsr (vahvistamaton)

1

Pyh pah, samat ylimieliset kermaperseet ne siellä tekee ei yhtään mitään. Ei enää kauaa kun laiva uppoaa. Jorman jälkeen kukaan ei ole tarttunut ohjaksiin vaan Nokia seilaa jossakin tietämättömänä.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

2

@1

Täsmälleen samaa mieltä! Johtajia kyllä palkataan lisää, mutta enpä usko, että yksikään niistä osaa ruoskia designerit sen parempiin tuloksiin. Oikein haluaisin ostaa Nokian puhelimen, mutta kun ei vaan tule yhtään sellaista mallia, jota voisi edes harkita.

Myönnetään, N900 menee jo todella lähelle, mutta pitäähän Nokian sekin munia jotenkin. Itse ainakaan en pysty luottamaan sovellustarjontaan. Joo joo, on opensourcea ja potentiaalisia kehittäjiä, mutta ei itselläni ole ainakaan luottamusta siihen, että niitä softia tulee. Eipä Nokiakaan ole mitenkään erityisemmin rummuttanut tuotakaan! Toinen juttu on vielä se, että ei toimi pystysuunnassa muut natiivisovellukset kuin puhelintoiminnot. En itse ainakaan osta sellaista puhelinta, jota on pakko käyttää kahdella kädellä. Lisäksi N900 on kamalan läski. Ja ymmärrän kyllä miksi, on pitänyt tunkea kaikkea turhaa, mm. IR-portti!

Ja Symbiania en hanki ennen kuin on tullut se totaaliuudistus, eli millonkas se olikaan, joskus 2010/2011? Ja katsotaan hankinko silloinkaan. Aika paljon riippuu siitä, mihin suuntaan Nokian UI-kehitys menee.

Vastaa
jake (vahvistamaton)

3

Hiljennä hiukka ettei kiuhu yli!
Jos oot vähäänkään seurannut Nokian kertomaa, niin pystytoiminto kyllä laajenee jo jouluun mennessä ainakin selaimen käyttöön puhelintoiminnon lisäksi. Takuuvarmasti tulee myös moniakin muita uusia toimintoja aikas pian. Nyt jo Nokia on kertonut panostavansa KOffice:n tuontiin N900:een. Ja jos et tiennyt, niin se tukee standardeja tiedostomuotoja (odf ja ooxml) ja pystyy avaamaan myös esim sähköpostin liitteenä mahd tulevat ms-office 2010:n ooxml-tiedostot...
No ehkei se teinipoikia vielä hetkauta, mutta muille kyllä sille tuelle on käyttöä

Vastaa
LareHir
LareHir

4

Sanoisin, että jos 3 kuukautta sitten "ei tiedetty" NSN:n talousvaikuksista, niin miten nyt tehdään kerralla 1 miljardin Euron alaskirjaus? Kyllä siinä talousjohtajan palli heiluu, kun jouduttiin tekemään nyt näin raju korjaus, että koko Nokian tulos meni pakkaselle.

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

> Sanoisin, että jos 3 kuukautta sitten "ei tiedetty" NSN:n
> talousvaikuksista,

Mistä talousvaikeuksista ei tiedetty ?

> niin miten nyt tehdään kerralla 1 miljardin Euron alaskirjaus?

Tuollaisia tehdään jos ei uskota että liikearvot vastaa aikaisempaa arvostusta. ei sentakia yleensä talousjohtajaa vaihdeta, jos arvostusten muutos tarve johtuu tilanteen muuttumisesta.

Tässä on vuosi ollut varsin sumuista mailmantalouden suhteen ja kesänaikana varmaan linjailtu NSN tilannetta.

> Kyllä siinä talousjohtajan palli heiluu, kun jouduttiin tekemään
> nyt näin raju korjaus, että koko Nokian tulos meni pakkaselle.

NSN:n johtaja vaihtui aijemmin. NSN on yhteisyritys Siemensin kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja