Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson teki tappiota 11 euroa per puhelin

4
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson teki tappiota 11 euroa per puhelin
Eilen tuloksensa julkistaneen Nokian jälkeen suurista puhelinvalmistajista tänään tuloksensa julkisti Sony Ericsson. Sony Ericssonin tulos oli pääpiirteittäin melko samanlainen kuin aiemmalla vuoden toisella neljänneksellä, eli aika surkea, mutta pientä parannusta lienee jo näkyvissä.

Sony Ericsson sai kaupaksi kolmannella neljänneksellä 14,1 miljoonaa puhelinta verrattuna edellisen neljänneksen 13,8 miljoonaan. Vaikka myytyjen puhelinten määrä nousi, keskihinnnan lasku 122 eurosta 114 euroon painoi kolmannen neljänneksen liikevaihdon 1,68 miljardista 1,62 miljardiin. Markkinaosuutensa Sony Ericsson arvioi kolmannella neljännekselle olleen viisi prosenttia.
Sony Ericssonin kolmannen neljänneksen liiketulos oli 193 miljoonaa tappion puolella sisältäen kahden miljoonan uudelleenjärjestelykulut, liikevoittomarginaali oli siis -12 prosenttia, bruttomarginaali puolestaan 16 prosenttia. Tulos ennen veroja asettui -199 miljoonaan euroon ja nettotulos oli pakkasella 164 miljoonan euron verran.

164 miljoonan euron nettotappiosta laskettuna Sony Ericsson teki jokaista myymäänsä puhelinta kohti yli 11 euroa tappiota.

Sony Ericssonin mukaan erityisesti W995-puhelimen vahvalla myynnillä oli oma vaikutuksensa 12 prosentista 16 prosenttiin nousseeseen bruttomarginaaliin. Tämän ohella pääosa parantuneesta suorituksesta oli kulusäästöjen ja läpivietävän muutosohjelman ansiota.

"Liiketoimintamme alkoi näyttää kolmannella neljänneksellä käynnissä olevan muutosohjelman vaikutuksia. Virkistettyämme brändimme olemme nyt paremmissa asemissa tukemaan uusien tuotteiden, kuten Ainon ja Sation, lanseerauksia vuoden 2009 neljännellä neljänneksellä. Olemme tyhjentäneet toimitusketjun varastot sekä jatkaneet sisäisten resurssiemme uudelleenjärjestelyä sekä tehokkuuden parantamista. Olemme myös järjestäneet ulkoista rahoitusta vahvistaaksemme yhtiön taloudellista asemaa", sanoi Sony Ericssonin jättävä toimitusjohtaja Dick Komiyama ja jatkoi, "Liiketoiminnan muuttaminen tulevaa kasvua silmällä pitäen ja Sony Ericssonin palauttaminen tuloksenteon tielle on korkeimman johdon keskittymisalue ja tulee olemaan sitä myös uuden johdon alla".

Sony Ericssonin aiemmin ilmoitetut johtajavaihdokset tapahtuivat eilen. Sonyn hallituksen puheenjohtajasta ja pääjohtajasta, Howard Stringeristä, tuli myös Sony Ericssonin hallituksen puheenjohtaja. Samalla puolestaan Bert Nordberg korvasi Komiyaman Sony Ericssonin toimitusjohtajan paikalla.

Sony Ericssonin arvio koko vuoden 2009 puhelinmarkkinan kehityksestä on Nokiaa synkempi. Kun Nokia ennustaa seitsemän prosentin tiputusta viime vuoden 1,21 miljardista puhelimesta, arvioi Sony Ericsson tiputuksen olevan 10 prosenttia viime vuoden markkinan kooksi arvioimasta 1,19 miljardista puhelimesta.

Kommentit (4)

Mikael (vahvistamaton)

1

Nyt vaan pitäis SE:n saada oikeasti kiinnostavat puhelimet äkkiä markkinoille. Varsinkin Satio ja X3 kiinnostavat itseäni. X2:n ei niinkään, kun en keksi siitä muuta kiinnostavaa kuin näppäimistön, joka vaikuttaa todella hyvältä kuvien perusteella. Muutenhan X3 ei tuo oikeastaan mitään merkittävää uutta verrattuna aikaisempaan X1 malliin.

Vastaa
Jälleenmyyjät! (vahvistamaton)

2

Sonyn pitäisi potkia Suomessa jälleenmyyjiä perseelle tai katsoa peiliin, koska esimerkiksi omassa asuinkaupungissa ei yhdessäkään liikkeessä ole Sony Ericsson puhelimia myynnissä. Olen joutunut tilaamaan kaikki netin kautta ( tänä vuonna: 1* W715, 2*W995). Täällä moni on ostanut kilpailevan merkin puhelimen (lue Nokia), koska tarjolla ei ole muita vaihtoehtoja. Tiedän että markkinat ovat pienet, mutta tämä menee jo aika naurettavaksi touhuksi.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

3

Sonyn pitäisi potkia niitä jälleenmyyjiä jossain ihan muualla kuin Suomessa. Ei hirveesti vaikuta firman tulokseen jos täällä nokialandiassa muutaman puhelimen enemmän myy.

Vastaa
tortturi
tortturi

4

Kyllä se iso tulos syntyy niistä pienistä puroista, mutta ainakin se on varma, että ei-oota myymällä ei tulostakaan synny. Itse otin monen nokia vuoden jälkeen sony-ericsonin ja hyvin suurella todennäköisyydellä seuraavakin tulee olemaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja