Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Järkyttävä totuus Nokian musiikkipalvelun suosiosta paljastui

13
Markus Lehtiniitty

Järkyttävä totuus Nokian musiikkipalvelun suosiosta paljastui
Nokian loppuvuodesta Suomessakin markkinoille saapuvan Comes with Music -musiikkipalvelun suosiosta on saatu merkittävää sekä järkyttävää uutta tietoa: heinäkuussa 2009 palvelulla palvelulla oli yhteensä vain noin 107 000 käyttäjää. Asiasta on kertonut Music Ally -sivusto käsiinsä saamiin levy-yhtiöille ja jakelijoille suunnattuun tietoihin perustuen.

Vuoden ajan rajattomat "ilmaiset" musiikkilataukset puhelimen oston jälkeen tuova Comes with Music -palvelu tuotiin markkinoille noin vuosi sitten lokakuussa ensimmäiseksi Ison-Britannian markkinoilla. Vuoden 2009 aikana palvelun saatavuus on toistaiseksi laajentunut 11 lisämaahan. Nokia ei ole virallisesti kommentoinut Comes with Musicin käyttäjämääriä tarkasti - ja nyt tiedetään myös syy tähän.
Palvelun saavuttama suosio on suorastaan käsittämätön matala: Ison-Britannian ykkösmarkkinalla palvelu onistui saavuttamaan noin yhdeksässä kuukaudessa vain 32 728 käyttäjän määrän.

Music Allyn käsiinsä saamien lukujen mukaan Singaporessa Comes with Musicilla oli heinäkuussa 19 318 käyttäjää, Australiassa 23 003 käyttäjää, Brasiliassa 10 809 käyttäjää, Ruotsissa 1 101 käyttäjää, Italiassa 691 käyttäjää, Meksikossa 16 344 käyttäjää, Saksassa 2 673 käyttäjää ja Sveitsissä 560 käyttäjää. Yleisen mataluuden seasta luvuista pomppaa esiin Meksikon suuri käyttäjämäärä - palvelu julkaistiin Meksikossa vasta toukokuussa 2009 ja jo heinäkuussa sillä oli tietojen mukaan yli 16 000 käyttäjää.

Comes with Musicia ei voi toistaiseksi hyvällä tahdollakaan vielä kutsua minkäänlaiseksi menestykseksi - ennemminkin kyseessä on erittäin suuri floppi. Nokia ei kuitenkaan ole menettänyt peliä vielä aivan täysin - laajentamalla palvelun puhelinvalikoimaa sekä maiden määrää ja markkinoimalla palvelua voimakkaammin Nokialla on vielä mahdollisuus yrittää muuttaa tilanne positiivisemmaksi. Lisäksi kehittyvillä markkinoilla Comes with Musicin suosio ei ole ollut täysin heikko, joten niihin kannattanee jatkossa keskittyä aiempaa voimakkaammin.

Suomessa Nokia on kertonut Comes with Musicin saapuvan markkinoille marraskuun aikana.

Kommentit (13)

agadgadg (vahvistamaton)

1

on kyllä niin saatanan sysipaska toi nokia music sovelluskin mikä koneelle ladataan että omg....

Vastaa
asd (vahvistamaton)

3

@2

Et taida juurikaan seurata matkapuhelimiin liittyvää uutisointia?

Vastaa
norsu (vahvistamaton)

4

Ei kai ladattavissa kappaleissa todella ole sama äänenlaatu kuin 30 sekunnin näytteissä? Oli miten oli, ei paljoa kyseinen palvelu houkuttele.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

@3

Itse olen noin 5kk seurannut päivittäin afterdawnin uutisia ja aika vähän positiivisia uutisia on näkynyt. Paitsi nyt on tullut hieman valoa kun N900 on tulossa vaikka hirveästi sitäkin haukuttiin aluksi resistiivisen näytön takia. Odotan jo innolla mitä puhelinvertailun arvostelijat sanovat :)

Vastaa
agadgadg (vahvistamaton)

6

omistan kyllä nokian puhelimen 5800xm ja erittäin tyytyväinen, mutta tuo nokia music softa ja palvelu on aivan hanurista

Vastaa
asd (vahvistamaton)

8

@5

Onhan tässä aika positiivista juttua ollut viime aikoina juuri N900:sta, Maemosta ylipäätään ja Qt:stä. En itse ole saanut sellaista käsitystä, että N900:aa olisi haukuttu tuosta näytöstä, lähinnä kehuttu miten hyvä se on resistiiviseksi. Itse kyllä seuraan pääasiassa muita sivustoja kuin tätä.

@7

Huoh...

Vastaa
tomuaivo
tomuaivo

9

Muistan kun se Teoston kalju äijä räyhäsi jotain siitä kuinka musiikki pitää kuunnella aidoilla muusikoiden tarkoittamilla äänillä...

WMA 128 - 192 kbps.WTF Nokia!

...saisi Teoston nazi mennä nyt räksyttää Nokian ovelle.

Vastaa
Qwasd
Qwasd

12

Itse olen muutamia kappaleita ostellut 5800xm:ään eikä palvelussa minusta mitään vikaa ainakaan puhelimella käytettynä ole... Äänenlaadussa en ole huomannut mitään erityisen huonoa. Ainoa mikä häiritsee on se että aina pitää kirjautua uudestaan sisään kun ei se muista minut nappi tunnu toimivan. Koneella saattaa tietysti olla eri asia sitten mutta puhelimella ainakin toimii hyvin...

Vastaa
mä (vahvistamaton)

13

Vaikea kuvitella että Nokian palvelu saisi ainakaan enempää käyttäjiä sen jälkeen kun Spotify saadaan vihdoin julkaistua S60-alustalle, todennäkösemmin menettää osan jo valmiiksi pienestä käyttäjäkunnasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja