Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on ensimmäiset kuvat Googlen Android 2.0:sta

6
Markus Lehtiniitty

Tässä on ensimmäiset kuvat Googlen Android 2.0:sta
Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmän 2.0-versiosta on saatu ensimmäiset kuvankaappaukset julkisuuteen. Kuvat julkisuuteen toi The Boy Genius Report -sivusto. BGR on julkaissut käyttöliittymästä paljon kuvankaappauksia, joista tässä jutussa liitettynä on vain muutama - lisää kuvia löytyy BGR:n artikkelista.

Vaikka Android 1.6 on vasta saapumassa laitteisiin, on Android 2.0:nkin suunnittelu tuoreiden kuvien perusteella jo erittäin pitkällä. Android 2.0:n tuoma uudistuspaketti tunnetaan myös Eclair-projektinimen alla. Nyt esiin tulleissa kuvissa ei vielä esiinny lopullinen Android 2.0 -versio, joten muutoksia saattaa yhä tapahtua.
Kautta käyttöliittymän Android 2.0:ssa asioita on uudistettu ja hiottu ja kyseessä on kokonaisuutena erittäin merkittävä päivitys Android-alustaan. Lisäksi käyttöliittymän teema vaikuttaa lisäksi modernimmalta, mukaan on tullut uusia kuplanmuotoisia käyttöliittymäelementtejä sekä esimerkiksi alustaan valmiiksi muun muassa osoitekirjaan integroitu Facebook-tuki - myös itse kirja osoitekirjasovelluksen käyttöliittymä on kokenut merkittävän, selkeyttävän päivityksen.

BGR:n mukaan koko järjestelmä on aiempaa nopeatoimisempi, ja erityisesti tämä koskee selainta. Merkittävää on myös ääniohjaustoimintojen aiempaa merkittävämpi esille nosto, natiivi Microsoft Exchange -tuki, uusi versio Google Maps -karttasovelluksesta sekä kotinäkymän YouTube-pienoissovellus. Erittäin mielenkiintoinen on myös uusi Car Home -näkymä, joka tarjoaa suurempikokoiset kuvakkeet sekä helpon pääsyn ääniohjaukseen, jotka voivat olla hyödyllisiä autoa ajaessa.

BGR on napannut kuvat ilmeisesti uudesta Motorola Droid/MOTODROID -puhelimesta, joka aiemmin on tunnettu Shules-, Sholes- ja Tao-nimilläkin. Kyseisen puhelimen julkistuksen ja markkinoilletulon odotetaan tapahtuvan vielä loppuvuoden aikana. Tämän perusteella Android 2.0 olisi siis tulossa jo yllättävänkin nopeasti Android 1.6:n jälkeen.

Mitään virallista tietoa Android 2.0:n tarkemmasta aikataulusta ei kuitenkaan toistaiseksi ole julkistettu, joten asia pysyy yhä spekulaatioiden kohteena. Aiemmin Google on tuonut kattavasti tietoa tulevien Android-versioiden koodista avoimen koodin hengessä, mutta Android 2.0:n kohdalla Google on pitänyt tietoja aiempaa enemmän piilossa.


Sovellusvalikko


Uudistunut osoitekirjasovellus


Car Home

Kommentit (6)

JuhaW
JuhaW

1

"mukaan on tullut uusia kuplanmuotoisia käyttöliittymäelementtejä sekä esimerkiksi alustaan valmiiksi muun muassa osoitekirjaan integroitu Facebook-tuki"

Tietääkseni tämä tuki on ollut jo 1.5 lähtien ainakin Herossa. Ei siihen mitään lisäkikkareita tarvii.

Vastaa
msly
msly

2

@1.

Siis niinhän on ollutkin Facebook integroituna HTC:n omaan Senseen eikä itse Android-alustaan, johon se on nyt tulossa.

Vastaa
huuhaa (vahvistamaton)

4

Aika ankea käyttöliittymä, kuka tuollasta viittii käyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja