Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola Droidin julkistus lähenee - mainoskampanja parjaa iPhonea

8
Markus Lehtiniitty

Motorola Droidin julkistus lähenee - mainoskampanja parjaa iPhonea
Motorolan toisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen virallinen julkistus lähenee. Puhelin on ilmeisesti saamassa lopulliseksi nimekseen Droid ja on tulossa saataville Yhdysvalloissa Verizon Wireless -operaattorin kautta.

Verizon on jo nyt ennen puhelimen virallista julkistusta aloittanut uutuutta pohjustavan mainoskampanjan, joka on tähdätty suoraan Applen iPhonea vastaan. iPhonea kauppaa Yhdysvalloissa Verizonin pahin kilpakumppani AT&T.
Verizonin kampanja hyökkää iPhonen tunnettuja heikkouksia ja puutteita kohti ja kertoo, että Droid on näillä osa-alueilla parempi. iPhonea parjataan niin sen fyysisen näppäimistön puutteesta, kyvyttömyydestä sovellusten moniajoon, yökuvauksen (kuvausvalon) puutteesta, avoimuuden puutteesta sovelluskehityksessä, personointimahdollisuuksien poissaolosta, widget-pienoissovellusten puutteesta sekä akun vaihtokyvyttömyydestä.

Droidin julkistuksen odotetaan tapahtuvan 30. lokakuuta. Sekä kampanjasivun laskuri että aiemmat tiedot viittaavat kyseiseen päivämäärään.

Aiemmin myös Shules-, Sholes- ja Tao-nimillä tunnetun Droidin tärkeimpiin ominaisuuksiin odotetaan aiempien tietojen perusteella kuuluvan 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, näytön alta paljastuva QWERTY-täysnäppäimistö, 512 megatavun sisäinen tallennusmuisti ja microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus sekä muun muassa WLAN- ja Bluetooth-yhteydet.

Kaiken muun ohella Droidista erittäin merkittävän tekee sen käyttöjärjestelmä, joka tulee olemaan Android 2.0 -versio, josta otetuista ensimmäisistä kuvankaappauksista kerroimme eilen. On mahdollista, että Verizonin ja Motorolan uutuus tulee saamaan kyseiseen uuteen käyttöjärjestelmän versioon määrämittaisen yksinoikeuden. Mielenkiintoista myös on, että uutuudesta ei ainakaan Verizonin Droid-version osalta tule löytymään Motorolan omaa MOTOBLUR-Android-kustomointia.

Yhdysvaltain markkinoilla Verizonille räätälöidyn CDMA-version ohella puhelimesta on tulossa myös GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva versio, joka hiljattain käväisi Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testeissä. Kyseinen GSM-versio saanee oman Droidista erillisen nimen Motorolan ensimmäisen, CLIQ:inä ja DEXT:inä tunnetun Android-puhelimen tapaan.

Verizonin mainoskampanjan video:

Kommentit (8)

Ibanez90
Ibanez90

3

Oli kyllä hieno mainos :) iPhonen käyttäjänä on kumminkin iluuria pakko puollustella.

"iPhonea parjataan niin sen fyysisen näppäimistön puutteesta, kyvyttömyydestä sovellusten moniajoon, yökuvauksen (kuvausvalon) puutteesta, avoimuuden puutteesta sovelluskehityksessä, personointimahdollisuuksien poissaolosta, widget-pienoissovellusten puutteesta sekä akun vaihtokyvyttömyydestä."

Jos iPhonessa olisi qwerty se olisi todella halko joten ehkä hyvä ettei siinä ole mutta toisaalta taas joskus toivoo että olisi. Jos puhelimen jailbreakaa on moniajo mahdollinen, Cydia mahdollistaa avoimen sovelluskehityksen ja personoinnin. Myös widgetit on saatavilla. Akun voi vaihtaa jos on näppärä käsistään mutta toivoisin että akun voisi vaihtaa kuten esim nokioissa.

"Apple-fanboy" on puhunut. Pakko oli ekana kirjoittaa niin muut eivät tule toistamaan samaa. Myönnän että Applella on viellä paljon korjattavaa tuon luurin kanssa. Mutta ehkä ymmärrettävää kun luuri on periaatteessa eka.
Parasta Applessa on kuitenkin käyttöjärjestelmä.

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

4

Erittäin mieleenkiintoinen puhelin, harmi ettei tule saataville ainakaan Nordic-keyboardilla. :/

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

8

@ 6

Veikkaan että ei. Mutta ei keitä iPhonekaan =)

Mutta tosiaan loistavan näköinen luuri :P

Sopisi hyvin omaan taskuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja