Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian N900 otetaan käyttöön

66
Markus Lehtiniitty

Videolla: Nokian N900 otetaan käyttöön
Nokian N900-laite on ollut kuumaa kamaa päivittäisissä videoesittelyissämme jo aiemminkin ja myös tämän päivän videoesittelyssämme esiintyy Nokian ensimmäinen myös puhelinominaisuuksilla varustettu Maemo-laite.

Tämän päivän videollamme Nokian oma Nokia Conversations -blogi nostaa esiin N900:n ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä tapahtuvan prosessin. Mitään kovin erikoista ei N900:n käyttöönottoprosessi tarjoa, mutta tästä huolimatta se kiinnostanee monia N900-intoilijoita. Videolla esitellään muun muassa N900:n ominaisuuksien ja toimintojen hahmottamisessa helpottavaa videota.
Nokia Conversationsilta lienee odotettavissa useita uusia videoita N900:sta lähipäivien aikana, joten NokiaConversationsia kannattanee seurata YouTubessa. Myös Maemo5UITeam tarjoilee Maemon käyttöliittymästä usein mielenkiintoisia videoita.

N900:n toimitusten odotetaan tuoreimman tiedon alkavan Suomen osalta viikon 44 aikana, mutta laitteiden saapumisessa käyttäjille asti saattaa mennä viikon 45 puolelle asti. Joka tapauksessa N900 on siis saapumassa markkinoille Suomessa noin kolmen viikon sisällä.

Ensi viikon keskiviikkona Nokia Aleksanterinkatu -lippulaivamyymälässä järjestetään N900 Meetup -tilaisuus, johon myös Puhelinvertailu.com tulee osallistumaan. Tilaisuuteen oli tarjolla 80 paikkaa, jotka kaikki on jo varattu. Tulemme kertomaan kattavasti tilaisuuden annista luultavasti torstai-aamuna.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (66)

kikuu
kikuu

2

Kivaltahan tuo näytti! Onko tossa siis kapasitiivinen vai resistiivinen näyttö? Aika hennolta vaikutti kosketus..?

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

3

Resistiivinen tottakai, mitäs muuta Nokialta oikein odotit? Minun mielestäni tuo taas näytti melko tahmaiselta ja hitaalta, etenkin kelloa säädettäessä ja skrollattessa alaspäin (toistuu kautta käyttöliittymän).

Vastaa
majesteetti (vahvistamaton)

4

Itse pääsin testiajamaan ko. laitetta parin päivän ajan. Käyttö oli tosiaan tahmaista ja suht hidasta. Eihän se tosin sen parempaa ole vielä ollut iphonellakaan tai htc:n leluilla. Jospa jokupäivä kosketusnäytöt toimisi oikeesti sukkelaan eikä tuntuisi tahmaavan.

Vastaa
kikuu
kikuu

5

"mitäs muuta Nokialta oikein odotit"

Luettuani ensimmäisen lauseesi, pystyin jo päättämään, että sinua ei kannata ottaa tosissaan.

MUTTA ei syytä huoleen! Et ole täällä ainoa, joka on menettänyt elämänsä Nokian haukkumiselle.

Tänne puhelinvertailuun pitäisi ottaa joku rekisteröitymiskoe. Uskoisin, että yksinkertaiset matemaattiset laskut riittäisivät. Esimerkiksi 2+3. Sillä saisimme jo 90% näistä yhden mielipiteen Nokian haukkujista siirtymään muille sivustoille

On myöskin hyvin mahdollista että 1/5 aivosolustasi on enää jäljellä.

Vastaa
Kalle Kehveli (vahvistamaton)

6

Harrastetaanko näillä sivustoilla moderointia lainkaan?
Kommentit jotka eivät liity aiheeseen voisi surutta siivota pois tai siirtä ne johonkin p*#skanjauhantaosastolle.

Hyvät sivut menee ihan pilalle näiden ääliökommenttien ja juupas-eipäs-väittelyiden takia.

Iso luuta heilumaan modet!

Vastaa
keke (vahvistamaton)

8

Minun mielipiteeni on pikkuhiljaa muuttunut jopa osin positiiviseksi tuon resistiivisen näytön osalta. Nettikäytössä nimittäin stylus on mitä mainioin lisäväline. Joskus iphonella nettisivuja selatessani olin tosi hukassa kun olin tottunut käyttämään stylusta. Paras vaihtoehto olisi joku tosi herkkä monikosketusresistiivinen näyttö, jolloin saataisiin molempien parhaat puolet kovaa kosketuspintaa lukuunottamatta.

Vastaa
kikuu
kikuu

9

Niin ja muuten eihän se Kapasitiivinen ole välttämättä se paras Kosketusnäyttötekniikka. Saattaa olla, että ihan syystä Nokia ei ole lisännyt sitä uusimpiin puhelimiinsa. Ainakaan itse en tykkäisi käyttää puhelinta ilman stylusta. En ymmärrä miten jotkut ovat saaneet päähänsä, että Resistiivinen tekniikka on jotenkin vanhentunutta ja huonoa.

Eikös myös kapasitiviselle kosketunäytölle ole olemassa joninlainen Stylus??

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

10

@5

Huoh, sinä taidat omistaa koko elämäsi puhelimille? Tietääkseni kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen, mikä siinä on niin vaikea ymmärtää? Väitätkö todella, että tuo skrollaus laitteessa, esimerkiksi galleriassa ja ohjelmavalikoissa, on täysin sulavaa? Siinä on selvästi huomattavissa _pienimuotoinen_ lagiminen ja hidastelu. Esimerkiksi iPhonessa en ole tällaista huomannut.

Etkö kestä kritiikkiä yhtään, vaan heti täytyy olla aukomassa päätään?

Vastaa
kikuu
kikuu

13

Kyllä. iPhonehan se siltä yllättäen putkahti esimerkiksi.

On Se jännää, kun aina kun kuulen negatiivista palautetta Nokiasta, niin iPhoneenhan sitä sitten verrataan. Maailmassa on näköjään kaksi puhelinta Nokia 5800 (tässä tapauksessa N900) Ja iPhone. ;)


Olisi kiva rupatella, mutta kuten huomaamme, osa käyttäjistä hermostuu ( ja ihan syystä) näistä kommenteistamme. Mielipiteitähän nämä ovat ja niistä tuskin kannattaa kiistellä, vai?

Olen ihan vain itseni hauskuuttamiseksi ottanut tavaksi kysellä vähän lisää näiltä ihmisiltä jotka kommentoivat Nokian uutisiin kyseenalaisella tavalla..

Saatoin ehkä ymmärtää ensimmäisen kommenttisi väärin, mutta ainakin lukuhetkellä ajattelin, että olet taas yksi niistä, jotka eivät osaa sanoa mitään positiivista Nokiasta

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

14

@13

Jep jep, anteeksi, olisin voinut ottaa esimerkiksi HTC Heron, mutta otin ihan kiusaltani iPhonen.

Olen samaa mieltä. Mielipiteistä on turha kiistellä, koska tiedän kuitenkin, että olen oikeassa. ;)

Ei minulla ole pelkästään negatiivistä Nokiasta, hyvinhän sillä lafkalla tuntuu bisnes sujuvan, vai miten se olikaan?

Vastaa
kikuu
kikuu

15

Asia selvä. Jokainenhan näissä mielipiteissä taitaa oikeassa olla :)

Tietääkös kukaan muute, että tuleeko tuota puhelinta saamaan ihan normaalisti kaupasta, vai pelkästään kytkynä?? Luulisi, että kaupasta..? Näin aluksi siis.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

16

@9: "Niin ja muuten eihän se Kapasitiivinen ole välttämättä se paras Kosketusnäyttötekniikka. Saattaa olla, että ihan syystä Nokia ei ole lisännyt sitä uusimpiin puhelimiinsa"

Niinpä. Mitenkäs suu pannaan silloin kun Nokia X6 on ulkona (S60 kapasitiivisella näytöllä)? Nokia on myös ilmoittanut että ensi vuonna on Maemoon tulossa tuki kapasitiiviselle näytöllä ja multitouchille. Ihan turhaanko Nokia on tuohon suuntaan menossa?

Resistiivisestä tekniikasta ei yleisesti pidetä koska 1. Se ei tunnu mahdollistavan järkevällä tarkkuudella toimivaa multitouchia. 2. Se on epätarkempi tunnitamaan kosketukset (käytännössä ainakin, ei ehkä teoriassa) ja 3. näytön tuntuma on heikompi kuin lasisessa, gesturet vaikeampia.

Styluksessa ei sinänsä ole vikaa, mutta käyttöliittymä pitäisi mielestäni suunnitella *joko* stylukselle tai sormelle. Niiden sotkeminen johtaa vaan ikävyyksiin.

Vastaa
jake (vahvistamaton)

17

...palataan tammi-helmikuussa asiaan nakkarijonossa kun taksia tilataan...
Voi olla, ett tulee kapasitiiveille halvemmaks, kun he ei tarkene käsineitään riisua eikä taksia siksi soittaa

No kuka sitä nyt talvella haluaiskaan kännykällä soittaa ;) vai mitä iphonistit?

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

18

@17

En omista iPhonea, mutta pakko sanoa, että täytyy aika hyvät ja ohuet hanskat olla, että pystyt ne kädessä kaivamaan kukkarosta kuvetta. ;) Ja tietääkseni mikään ei estä sitä, että hanskat olisi puhelun aikana käsissä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

19

Nyt on kyllä ihan pakko sanoa majesteetille, että et ole vissiin käyttäny iphone3gs:ää. Äläs vertaa tän n900 tahmaisuutta iphoneen. Ja joo en ihmettele miksi kaikkia aina verrataa iphoneen nyt kun sen on itse kokenut, itse olen kyseistä puhelinta käyttänyt perjantaista asti ja ei tahmaa ei sitten kyllä yhtään ja käyttö on niin sulavaa ku se varmaa voi olla, sitä ihan jää väliin vaan nettiäki selaillessa ihailemaan miten sulavasti zoomit ja kaikki menee :) tämä on puhelin jolla oikeesti nettiä on hieno käyttää ja juurikin tämä sulavuus ja nopeus oli syy miksi halusin iphonen koska en kestä yhtään mitää hidastelua tai jatkuvaa nykimistä, toisena vaihtoehtona oli tämä n900, mutta ei vaan tullu sellasta wow efektiä sitten millään

majesteetti ja se jokupäivä on tullut jo :) mutta ei nokian osalta

Vastaa
ville (vahvistamaton)

20

"No kuka sitä nyt talvella haluaiskaan kännykällä soittaa ;) vai mitä iphonistit?"

Jake, no meillä 3gs omistajilla on ainakin äänitunnistin joten no problem ;)

Vastaa
kikuu
kikuu

21

Ei iPhoneen voi verrata täällä mitään. Ne jotka sen omistavat, kehuvat sitä loputtomasti, eivätkä keksi siitä mitään pahaa sanottavaa ja ne joilla sitä ei ole haukkuvat sitä.
Rakastat sitä, tai vihaat sitä ;)

Joten ehkä olisi puolueettominta verrata tuota puhelinta näihin oikeisiin puhelimiin, kuten Samsung, LG, HTC...

Jos liitämme sen iPhonen jokaiseen keskusteluun, niin syntyy vain riitaa :/

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

22

@21

Ei iPhone täydellinen ole mutta ei siinä paljon moitittavaakaan ole. Terveisin iPhone 2g:n omistaja. On muuten pirun hyvä laite viellä nykyisinkin vaikka ikää on jo monta vuotta :)

@5 "mitäs muuta Nokialta oikein odotit"

Eipä ole hirveän montaa puhelinta Nokialta tullut kapasitiivisella näytöllä? Taitaa tuo X6 olla ainoa?

Vastaa
ada86
ada86

23

Hyvät ihmiset, ei kannata kiistellä kumpi näyttötekniikoista on parempi sillä parhaillaan on kehitteillä näyttö jossa on kumpikin :) ja myös resistiivisiin näyttöihin on tullut multitouch... Mielestäni lagiminen johtuu enemmäänkin käyttöliittymästä.

Ja iPhone on muuten hyvä, mut ku siitä puuttuu MONIAJO! Enkä sen takia aio hankkia sitä koska on epäkäytännöllistä jos pitää esim. sulkea musiikkisoitin selatakseen netti.... (ja puhelimien kräkkääminen on homojen hommaa)

peace out hombres!

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

24

Pahasti kyllä itseä häiritsee tuo jatkuva vaakakäyttö. Sitten jos se saadaan niin, että KAIKKI toiminnot toimivat myös pystykäytössä, voisi vaikka harkita.. Ja ei tarvi sepustaa mitään 'mutta kun se on ensisijaisesti nettitabletti'! Olkoot jos tahtoo, mutta jos se on kerran myös puhelin, niin kaikka toimintoja pitää pystyä myös pystyssä käyttämään!

Vastaa
ville (vahvistamaton)

25

"Enkä sen takia aio hankkia sitä koska on epäkäytännöllistä jos pitää esim. sulkea musiikkisoitin selatakseen netti"

tämähän kyllä onnistuu

Vastaa
asd (vahvistamaton)

26

@24

Joudut odottamaan Maemo 6:a. Ja jos tuo pystykäyttö nyt on ehdoton vaatimus niin tuskin kuulut edes tämän laitteen targettiryhmään.

Vastaa
undefined1 (vahvistamaton)

27

Kuinkahan moni tämän laitteen jo tilanneista on käynyt Aleksanterinkadulla testaamassa ? Itsellä ainakin jäi ostopäätös siihen reissuun. Olkoot vaikka kuinka proto mutta aivan anteeksiantamatonta nykimistä käyttöliittymässä. Positiivisena näin nettiselauksen helppouden ja toimivamman näytön vrt. aiempiin Nokian tuotoksiin. Kyllä se stylus vaan on hyvä homma, käyttötarkoituksen huomioiden olisin ihmetellyt suuresti jos tällä olisi pitänyt sormin räpeltää. Trendilelut (iLuuri) erikseen.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

28

@26 En nyt vaan niin kovin ole tottunut laittamaan ihmisiä mihinkään käyttäjäkuntiin tms.. Eiköhän melko suurella osalla ole luurissaan paljonkin ominaisuuksia joita ei ikinä tarvi, tai sitten kerran pari kokeilun vuoksi. Pointti oli vaan se, että mielestäni pitää pystyä myös yhdellä kädellä järkevästi käyttämään ja vaakatasossa se ei kyllä onnistu.

Vastaa
kikuu
kikuu

29

Aivan naurettavaa, jos ei pystyasennossa pysty käyttämään. Tai ehkä siihen tottuisi, mutta minusta Nokia 5800 näytön kääntyminen toimii sen verran hyvin, että luulisi saman ominaisuuden löytyvän myös MAEMOsta.
Nokia kyllä lähestyy pikkuhiljaa oikeasti hyvää puhelinta. 5800 on hyvä, mutta ei ehkä itselleni täydellinen. Tästä jos pari puutetta korjaisi, sekä kokoa vähän muuttaisi, niin voisin olla varma, että tämän ostaisin. Taidampa kuitenkin odottaa seuraavaa MAEMOa. Tuota nykimistä ja lagaamista on kylläkin helppo korjata päivityksissä, ellei puhelimen tehot ole aivan persiillään käyttikseen nähden.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

30

"Tuota nykimistä ja lagaamista on kylläkin helppo korjata päivityksissä"

Vähän on vaikea tätä uskoa, vai tiedätkö montakin laitetta mitkä ovat merkittävästi nopeutuneet päivityksien myötä? ja jos se on niin helppoa niin jos olisin nokialla duunissa olisin sen tehnyt ennen, kun alkaa kymmenittäin julkaisemaan videoita puhelimesta. Eihä toi ny hyvää kuvaa anna laittesta, ku jokaisessa videossa käyttis tahmaa. Se on tosiaan hauska miten kaikki puolustelee, että kyllä se lopullinen kauppoihin saapuva on sitten sulava, että nää on vasta mallikappaleita. Voisin kyllä melkein lyödä vetoa, että se kauppoihin saapuva versio ei ole yhtään sulavampi

Vastaa
kikuu
kikuu

31

Esim Nokia 5800 on nopeutta ja muistin kulutusta aika paljon korjattu. Luuletko, että puhelin jota ei ole vielä edes julkaistu toimisi jo 100% suorituskyvyllä.

En muista merkeistä tiedä, mutta ainakin Nokialla on ollut tapana korjailla hitautta päivityksillä.

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

32

@31

Toiset julkaisevat puhelimensa valmiina, ettei toimivuutta ja tasapainoisuutta tuovia päivityksiä tarvitse odotella. ;)

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

34

@33
Väitinkö niin? Ettet vain keksisi omiasi. ;)
Applen päivitykset tuovat uusia ominaisuuksia, ja tyhmäkin tietää, että kun miljoonat ihmiset käyttävät puhelimiaan omalla tavallaan, ilmestyy myös jonkinlaisia bugeja. Harva ihminen edes on noita Applen bugeja huomannut, eikä kyseessä ole ollut huomattavia laitteen tasapainoisuuteen vaikuttavia reikiä käyttöjärjestelmässä. Tässä oli nyt kyse käytettävyydestä - N900 se ei ole täysin sulavaa protoissa saatika edes myyntiin tullessa.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

35

@31

itseasiassa luulen tai ainaki 98% nopeudella ja omasta mielestäni olisi todella tyhmä lähteä esittelemään keskeneräistä ja hidasta puhelinta, mut ehkä nokialla on tässä sitten vielä vähä opittavaa, en ymmärrä miksi joku haluaisi esitellä uutta tuotettaan huonossa valossa. Ehkä kantsis pitää ne videot omana siihen asti kunnes laite toimii niinku sen haluaa toimivan. Ymmärtäisin jos nää videot olis tullu ehkä joskus puolvuotta sitten ni vois vielä sen piikkiin laittaa, mutta julkaisuhan on jo todella lähellä. Kyllä esim. tuo uusi htc hd2 on näyttäny todella sulavalta jo heti ekoista videoista missä sitä esitellään :) Ja meinaat että nokia saa ihmiset ostamaan tän luurin sllä, että mainostaa, että joskus vuoden päästä me ehkä tehää tähä sellane päivitys et sit on sulavaa käyttää.

Vastaa
iDiootti kommentoija (vahvistamaton)

36

@34
Huh mikä luupää. Copy paste laittamastani linkistä.

"Uusia ominaisuuksia päivitys ei tarjoa, vaan kyseessä on lähinnä muutamiin ongelmiin ja bugeihin ratkaisun mukanaan tuova pienoispäivitys. "

Ja vielä kertauksena, sillä sehän on opintojen äiti. Päivitys EI sisällä uusia featureja. Korjaa vain bugeja.

Toisekseen bugit eivät mistään vain ilmesty. Niitä ei ole vain välttämättä vielä huomattu tai ei aina koskaan huomatakkaan.

Vastaa
kikuu
kikuu

37

@36

Olet oikeassa. :)

Kuten jo sanoin, älkäämme lähtekö kilpailemaan iPhonen omistajien kanssa, kun he vain eivät osaa myöntää virheitä siinä täydellisessä jumalten luomuksessa; iPhonessa. ..
Se on moneen kertaan huomattu.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

38

Tuossa a3hr selvästi sanoi että puhelin julkaistiin valmiiksi nopeana jne. Bugit tulivat vasta 3.1 päivityksessä ja sitten ne ja muutama muukin asia korjattiin 3.1.2 päivityksessä. Jos ette edes luo viestejä joita iPhonen omistajat kirjoittaa niin älkää sitten edes vaivautuko niitä kommentoimaan.

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

39

@36
Mitä nyt et sitten käsittänyt? Kommenttisi minun kommentiini oli heikko. ;)

Vastaa
i900 (vahvistamaton)

40

Itellä on nyt iPhone, ja ko sen olin ostanut, niin luulin, että Nokia on vaihtunut itellä henk.kohtasesti pelkästään Applen puoleen. Mutta toisin on, vuoden käytön jälkeen voi vaan todeta, että kyseisellä kapineella saa heittää vaikka vesilintua päähän.

P.S. N900 tilauksessa.

Vastaa
kikuu
kikuu

42

Syynä voi olla sama kuin itsellänikin; en vain pidä iPhonesta. Monia ominaisuuksia puuttuu( tai ainakin puuttui silloin kun itse sitä käytin, edelleen puuttuu kuitenkin..) ja muutenkin en pidä yhtää sen käyttiksestä. Se oli itselleni riittävä syy vaihtaa puhelinta.

Vastaa
Sepi (vahvistamaton)

43

Itsellänikin on iPhone 3GS ollut nyt kuukauden verran, sitä ennen oli 3G. N900:nen on jo lähtenyt tilaukseen ja tulee korvaamaan iPhonen.
Mielestäni iPhone oli aluksi todella mukava puhelin, mutta se on älypuhelimena todella rajallinen. N900:nen vaikuttaisi aidosti Linux-pohjaisena mahdollistavan huomattavasti monipuolisemman käytön.

Vastaa
jepe (vahvistamaton)

44

Pääsin kokeilemaan N900:aa viime viikolla ja pakko sanoa, että onpahan vaikuttava laite! Toimi todella sulavasti ja varsinkin netissä surffailu oli jotenkin epätodellisen sulavaa. Etukäteen oli vaikea uskoa, että mobiililaitteessa raskaatkin nettisivut voisivat toimia niin hienosti mutta niin vain sivut näkyivät samalla tavalla kuin PC:llä.

Vaikea yhtyä noihin kommentteihin nykimisestä ja lagittamisesta, itse en sellaista huomannut. Toki ihan kaikki ei 100% toiminut, näyttö ei mielestäni toiminut niin hyvin kuin voisi odottaa. Muutamaan otteeseen jouduin yrittämään useampaan kertaan ennen kuin sain haluamani komennon perille. Tai sitten kyse oli harjoittelun puutteesta :)

Taitaa tästä tulla seuraava puhelin mulle, ellen sitten jää odottamaan Maemo 6:lla varustettua laitetta..

Vastaa
kikuu
kikuu

45

@44 Kiitos tiedoista :)

En voi ostopäätökseesi varmaan vaikuttaa, mutta tuo "odotan seuraavaa" asenne ei oikein toimi :D Koska Maemo 6 ilmestyttyessa puhutaan ehkä jo MAEMO 7 ja sitten odotellaan sitä :)
Toinen juttu on taas se jos olet juuri saanut kännykän, etkä tarvitse uutta..

Niin en tietenkään määräile sinua mitenkään, mutta osta se mitä tarvitset ja mikä on sillä hetkellä hot :)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

46

siis miksi tässä on nyt ruvettu jotai nokia vs iphone vääntöä vääntää?

Tässähän oli kyse luurien sulavuudesta ja siinä nyt ei kellää pitäisi olla epäselvää, että kumpi on tällä alueella parempi.

Ei mulla ainakaan ole mitää vaikeuksia myöntää iphonen "vikoja" esim varmasti tässä n900:ssa on esim parempi kamera ja parempi kamerasofta kun iphonessa. Mut ei nyt ollu kyse siitä vaan ihan vaan tästä luurin sulavuudesta mikä oli itsellä yksi iso syy valita iphone yli n900

varmasti on asioita mitkä n900 tekee paremmin ja on taas asioita jotka iphone tekee paremmin ja niiden mukaan valitaan se itselle sopivin laite ja mulle se oli iphone, en tiedä mitä olen siitä mieltä vuoden päästä ja itselle kun toi luurin ulkonäkö on todella tärkeä niin ohan toi iphone todella tyylikkään näköinen vehje kiiltävine kuorineen ja pintoineen :) oikea muotoilun mestariteos yksinkertaisuudessaan ja toki tulee ihmisiä taas jotka ulkönäköä haukkuu ja se o iha ok ei kaikki sovi kaikille :)

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

47

@45

"mikä on sillä hetkellä hot"

Ollut jo kolme vuotta tavallisten kuluttajien kohdalla iPhone, nörttien leluna varmaan tulee nyt tämä N900 ja Maemo -räpellykset.

Vastaa
kikuu
kikuu

48

@47 Jos tuollainen näppäimistöllinen puhelin on nörttien lelu, niin mikä sitten on tuhansien pelien iPhone? Lasten lelu. Taitaa joku olla vain hiukan kateellinen ;)

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

49

@48
Ööh... kateellinen mistä? Kankehkosta käyttötuntumasta? Resistiivisestä näytöstä? Tietojeni mukaan on vain kuukausien kysymys, koska App Storen tarjonta menee yli 100 000. Kuinka moni kehittää Maemolle sovelluksia? Nörttiporukka, joka kehittää emulaattoreita ja muita sellaisia sovelluksia, joille ei ole tavalliselle kuluttajille mitään hyötyä tai arvoa? Naurettavaa vedota siihen, että App Storen sisältö olisi täyttä paskaa, osoittaa vain sen, kuinka paljon itse haukkujalla on kokemusta laitteesta. iPhonelle on saatavissa ihan oikeitakin ohjelmia, kannattaisi tutustua valikoimaan.

Vastaa
kikuu
kikuu

50

hehe :D tämä on taas tätä, kun nuori poika kirjoittaa silmät kyynelistä märkinä juttua suojellakseen jumalaPhoneansa. Se on hyvä kun ihmiset tajuavat mitkä asiat ovat elämässä oikeasti tärkeitä! No onneksi tiedämme, että App storen tarjonta menee kohta yli 100 000. Kiitos siitä!

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

51

@50
Anteeksi vain, mutta minulla ei ole iPhonea, eikä ole syytä sitä suojella - se on tarpeetonta kyseisen kaliiberin laitteessa. Sinulle tuntuu olevan tärkeää väittää aina toista vastaa jossain pikkuruisen matkapuhelinblogin kommenteissa, joista kukaan ei välitä paskan vertaa.

Vastaa
kikuu
kikuu

52

Jep, tärkeää on väittää vastaan. Ehkä se on tapani huvittaa itseäni, samalla kun ne, joille väitän vastaan ottavat asiat hieman liian tosissaan :D

Niin montas Kaliiberia siinä iPhonessa onkaan? :)

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

53

@52
Sen verran, että se myy moninkertaisesti Nokian lippulaivoihin verrattuna. ;)

Vastaa
asd (vahvistamaton)

54

mitsu:

Se nyt on ihan fakta, että AppStoren tarjonnasta vain muutama prosentti on oikeasti hyödyllistä. Sieltä löytyy paljon skeidaa, jolla vaan yritetään koijata apinaa ja viedä taskurahat.

Kommenttisi Maemon sovelluskehityksestä taas osoittaa sen, ettet itse tiedä Maemo/Linux-maailmasta mitään. Kannattaisi tutustua..

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

55

@54 Jos kyseessä on fakta, osoita toki se todeksi. Fakta ei ole fakta jos sinä ja toiset kateelliset Nokia-fanboyt ajattevat tietyttä tavalla.

Vain muutama prosentti? App Storessa on itse asiassa paljon laajempi valikoima toimistosovelluksia, navigointisovelluksia sekä muita hyötyohjelmia, kuin mitä Nokian puhelimissa on. Onko lisäksi esimerkiksi peleissä jotain pahaa? Tiedätkö, jotkut haluavat niitä pelata. Ohjelmia tehdään, koska niille on kysyntään ja se on naurettavan helppoa kehittää verrattuna Maemon pinoihin. iPhonessa sovellukset ovat paitsi myös paremman näköisiä, myös toimivampia. Sitäpaitsi, hatusta heittämäsi "muutama prosentti" tarkoittaisi jo aika suurta lukua lähes 90 000 sovelluksesta. ;)

Ja olen tutustunut Maemo maailmaan tarpeeksi huomatakseni, että luovia ohjelmia ei ole näköpiirissä. Nörttien laite tuo N900, ei suurten myyntivolyymien (suuriin massoihin vetoava) laite. Kannattaisi sinunkin tutustua paremmin asioihin ennen kuin alat väittämään täyttä skeidaa.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

56

@55

Joku on syönyt ärrimurrikeksejä aamiaiseksi :)

Itsekin sanot, että iPhonelle ohjelmien kehittäminen on "naurettavan helppoa". Jos noin on, niin on todella vaikea uskoa, että kaikki aloittelevat koodarit ja automaattisilla softanteko-ohjelmilla omiaan puuhastelevat jampat tekisivät jokainen uusia, hienoja ja toimivia ohjelmia. Kyllä se vaan on niin, että tuohon määrään mahtuuu todella paljon surkeita tekeleitä. Okei, aiemmassa kommentissani en ottanut pelejä huomioon. Itse en niitä kaipaa.

Hermostut, jos minä väitän jotain asiaa faktaksi, joka ei sinun mielestäsi sitä ole. Itse sen sijaan väität, että "iPhonessa sovellukset ovat paitsi myös paremman näköisiä, myös toimivampia". Tämä jos mikä on mutua.

Et ole ainut joka osaa laskea prosenttiosuuksia. Muutama prosentti on muutama tuhat tuosta kokonaismäärästä.

En ole väittänyt, että N900 olisi massatuote vaan olen myös samaa mieltä, että se on nörteille suunnattu. Myös Nokia tähdentää, että Maemo 5 on vasta yksi steppi matkalla valmiiseen massatuotteeseen (Maemo 6).

Vastaa
kikuu
kikuu

57

@55 Mikä tekee nokian kännyköiden ostajista nörttejä? Se että heidän ÄÖ on hieman suurempi kuin iPhonen ostajien, joiden ÄÖ taas taitaa jäädä alle näytön tuumakoon.. ;)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

58

@57 Ensin koko ajan haukutaan iPhonen ostajia nörteiksi ja nyt ihmetellään mikä tekee nokian puhelimista nörttejä. Vastaus tulee tässä ei mikään kuten ei iPhonen omistajiakaan. Kummatkin vain puhuvat kateellisena toisen puhelimista koska toisessa on jotain mitä toisessa ei.

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

59

@57
Ensiksi, mikä on ÄÖ? Ei ole vastaavaa lyhennettä tullut vielä vastaan. ;) Et taida olla laatikon terävin veitsi. En väitä, että kaikki N900 tulevat omistajat ovat nörttejä, vaan että laite vetoaa enemmän nörtteihin, iPhone vetoaa tavallisiin kuluttajiin ja suuriin massoihin.

@56
Applella on App Storen kanssa tietty linja, joten on turha sanoa, että sieltä löytyisi todella paljon "täysin surkeasti" tehtyjä sovelluksia. Applella sovellusten täytyy täyttää tietyt laatustandardit ja sovelluksia testataan ennen niiden julkaisemista. Maemon kohdalla sovelluskehitys on paitsi hankalampaa, myös aikaa vievempää ja vaatii paljon enemmän tuntemusta asiasta. Tämä karsii suuren osan potentiaalisista kehittäjistä pois. Onko siinä jotain huonoa, että Apple on tehnyt sovelluskehityksen helpoksi?

"Hermostut, jos minä väitän jotain asiaa faktaksi, joka ei sinun mielestäsi sitä ole." Todista toki siis aiemmin ilmoittamasi "muutama prosentti" todeksi. Oletko tehnyt asiasta laajamittaisen tutkimuksen? Määrittele hyödyllinen. Hyödyllinen ei aina ole sellainen, mitä juuri, ja pelkästään sinä tarvitset.

Jos vaikka sinun väitteesi mukaan "muutama prosentti", eli monta tuhatta sovellusta on oikeasti hyödyllisiä, niin se on kyllä melkoisen suuri luku itsessään.

Ja toivon myös itsekin todella, että Maemo 6 tuo jotain uutta piristystä Nokian puhelimiin.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

60

@59

"Määrittele hyödyllinen. Hyödyllinen ei aina ole sellainen, mitä juuri, ja pelkästään sinä tarvitset."

Toi on niin totta!, jos esim omistat jonkun erikoisosaamisen tai olet kiinnostunut jostai asiasta enemmän harrastukset jne. mitä se nyt onkin, niin löydät hyviä ohjelmia siihen tarkotukseen. Itse harrastan musiikkia ja appstoressa on todella paljon kaikkea kivaa mitä voin hyödyksi käyttää ja myös valokuvaan ja piirrän ja myöskin näihin löytyy hyviä ohjelmia appstoresta. Se on niin paljon käyttäjästä kiinni miten paljo sieltä löytyy järkevää ja tarvittavaa. Mutta eiköhän siellä kaikille ole jotakin jos vaan etsii ja on valmis maksamaan

Vastaa
kikuu
kikuu

61

@59 Vieläkö sinä puolustat sitä iPhoneasi?
Minulle on niin saatanan sama kummasta pidät enemmän. Itse pidän Nokian puhelimista, sillä iPhonen säälittävät ominaisuudet eivät riitä itselleni ja haluan oikein puhelimen, enkä mitään sähköllä toimivaa lelua.

Vastaa
kikuu
kikuu

62

Niin ehkäpä lopettaisimme jo tämän. Ihme ettei jotkut modet bannaa meitä kaikkia täältä :)

Tehdään vaikka afterdawniin sellainen nokia N900 vs iPhone -ketju jonne voitte kirjoitella. Tuossa nimittäin lukee 'kommentoi uutista ' eikä mikään 'vertaile puhelimia'

Joten jospa lopettaisimme tämän ajoissa? :)

Vastaa
mitsu (vahvistamaton)

63

@59 Vieläkö sinä olet hengissä? Huolestuin kun ei valaisevia kommenttejasi ilmestynyt! Miksi sitä paitsi edes puolustaisin? En näe siihen syytä, tosiasiat puhuvat puolestaan.

Minullekin on aivan helvetin sama mistä sinä pidät. Minua ei Nokian surkea käytettävyys, huono design, ja olematon sovellustarjonta kiinnosta pätkääkään. Minä haluan, että puhelimeni toimii ensimmäisestä päivästä kun sen ostan - en siis halua tuhlata aikaani siinä toivossa, että seuraava päivitys muuttaa laitteen surkeasta mahtavaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja